Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 decembrie 2012

Entr'acte - Pentru că !


 

  Deşteptarea

 

   Gata , ne-am trezit ?
   Nu încă ?
   Dar sîntem pe cale ?
   Noi aşa sperăm !
   De ce ?
   Pentru că …
   Pentru că lucrurile încep să miroasă a centralism democratic : domnul prim ministru Ponta ne spune la TV că are sau nu are ceva ( de regulă bani ) pentru cineva – o aduce domnia sa banii de acasă şi-i aparţin sau este un tic verbal ?
   Dar să nu lungim vorba şi să vedem despre ce discutăm aici !

   Păi , mai întîi şi mai întîi …
-         guvernul hotărăşte modificarea taxelor locale , mai exact creşterea lor cu sume cuprinse între circa 16 şi 40 de procente – de cînd este treaba guvernului ce fac şi hotărăsc primăriile , nu ştim , însă este clar că năravul din fire n-are lecuire ( aceeaşi hotărîre a fost scăpată prin octombrie de ministerul de finanţe , retrasă iute sub preş şi relansată acum – alegerile au trecut , aşa că … )
-         guvernul anunţă că va reîntregi salariile bugetarilor şi … atît – nici o mărire , nici un bon de masă , nici unul de vacanţă , nici o atenţie , nici o măslină , nici o scobitoare ! Dar nu este destul  - pentru că inflaţia ne-a lovit rău pe toţi , de la întîi ianuarie 2013 , ca să ne ajute , guvernul , în mărinimia lui , ne anunţă că ne face un şi mai mare bine :
-        se scumpesc din nou carburanţii ( benzina cu 8 bani şi motorina cu 18 bani pe litru ! ) ; mai este nevoie să spunem ce înseamnă asta pentru toate produsele ? Poate cineva îşi aminteşte că tot aici discutam despre Arta de a face bani , adică de a aduce bani la buget fără a mări taxele şi impozitele : degeaba , de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere !
-         însă pentru a ne linişti , guvernul ne anunţă că şi în 2013 posturile “ la stat “ , adică bugetare vor fi blocate – deci din sistem se poate ieşi , dar în sistem nu se poate intra ; în acest caz , avem o întrebare : ce legatură de rudenie există între secretara – asistenta – deputatul de Teleorman al domnului Dragnea şi junele propulsat în guvern acum nici două săptămîni ca recompensă pentru realizarea unui site web cuprinîznd posturile libere la …  stat ? 

      Acum , concetăţenii mei , vă rog , deschideţi bine şi ochii şi urechile ( pe lîngă buzunare ) :
-         am fost amăgiţi
-         am fost minţiţi
-         am fost atraşi într-o capcană

De ce ? 
Pentru că …
-         pentru că USL nu ne-a promis NIMIC !
-         pentru că USL nu are NIMIC !
-         pentru că USL nu are alte soluţii decît predecesorii !
-         pentru că singurul scop al USL este schimbarea “ beţivului , marinarului , strîmbului … “ !
-         pentru că am crezut din nou ( a cîta oare Doamne ? ) că sîntem aliaţii oamenilor politici , iar ei , la doar două zile după alegeri ne trîntesc uşa peste degete !
-         pentru că domnul Gheişe a avut de ce să răguşească şi să-şi strice un tricou !
-         pentru că răguşiţii din Piaţa Universităţii şi-au cumpărat medicamentele pe banii lor – atenţie , cele de inimă sînt mai scumpe !
-         pentru că am votat din nou distructiv , negativ şi demolator în lipsa raţiunii ( pure şi salvatoare ) !
-         pentru că iar n-am fost atenţi la vorbe – nici nu se auzeau bine în hărmălaia de huiduieli – şi iar ne-au păcălit : noi credeam că ne-au promis totul şi ei nu ne dau nimic !
-         pentru că ştiu cu ce fraieri au de a face şi ne calcă în picioare !
-         pentru că în 2009 am votat şi HOTĂRÎT că vrem parlament unicameral cu cel mult 300 de membri !
-         pentru că în 2012 avem parlament bicameral cu 600 de membri !
-         pentru că – în limbaj de mahala – iar am luat-o-n barbă !
-         pentru că ce naşte din pisică , şoareci mănîncă !
-         pentru că …   pentru că …
-         pentru că … se pregăteşte cazul Blagoşenko ?
 

       De ce ne-am aşteptat ca un om , care a furat într-o lucrare academică , să nu mintă şi să ne vrea binele ?

PENTRU CĂ SÎNTEM PROŞTI !?!
 

           Ω
 

   P.S.1 O rugăm pe Abramburica să dea membrilor guvernului nişte lecţii de acord : în gen , număr , etc , ca măcar asta să le reuşească ( doişpe luni , dom‘ … doctor ? )
   P.S.2 Acolo unde domnu’ Dan Senzaţional intră în parlament cu 14% din voturi , n-ar trebui să ne mai mire nimic ! Nu-i aşa ? 

           Ω - ul prost

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu