Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 decembrie 2012

Propunere olimpico-DDT-istă


   În vederea creșterii numărului de votanți

   Ciclul de patru ani dintre două jocuri se numește OLIMPIADĂ : olimpiadele ( de patru ani ) sînt separate între ele de Jocurile Olimpice !

   DDT ( diclordifeniltricloretan ) puternic insecticid de contact , astăzi interzis în multe țări !

   De ani și ani , se vede clar cum crește dezinteresul cetățenilor pentru momentul electoral : tot mai puțini oameni vin la vot , încît se va ajunge să se aleagă deputați și senatori cu un sfert din numărul voturilor disponibile într-o zonă !
   Am văzut cu toții acest lucru , dar în afară de îndemnuri demagogico-hei-rupiste , mai nimic nu s-a făcut ! Nu vă gîndiți la turismul electoral vă rugăm , pentru că pînă acum , băgăm de seamă că niciodată n-a fost dovedit : și dacă n-a fost , înseamnă că nu este , și dacă nu este , nu vorbim despre ! Corect ? Corect !

   Așadar , cum facem să aducem oamenii la urne ? Fiind noi cetățeni conștiincioși ai acestei țări , ne-am tot gîndit și răsucit și răsgîndit , dîndu-ne seama că punem carul înaintea boilor ! Marea problemă nu este că nu vin oamenii la vot , ci , de ce nu vin oamenii la vot ! Chiar așa , de ce nu vin oamenii să voteze ? Și am găsit un răspuns mulțumitor pentru noi , care răspuns însă este sigur greșit pentru clasa politică : și anume , oamenii nu mai vin la vot , pentru că și-au dat seama că vin degeaba ! Că votează sau nu , tot este ales cineva care n-are nici o legătură cu locul și cu oamenii : și este ales pentru că l-a pus partidul , sau pentru că are destui bani ! Adică , odată " lansat " nu mai poate fi oprit și își va recupera cu dobîndă banii investiți ( la partid și în propria campanie electorală ) .
   Adică , fie că reedităm duminica orbului , fie că emigrăm toți , tot vom avea un grup de aleși !
   Pînă aici ați înțeles ? Dacă da , continuăm !
   Cine nu , să recitească singur materialul de mai sus !

   Buuun : așadar , orice am face noi , cineva tot este ales , fie că ne place , fie că nu .
   Dar dacă cetățeanul ar putea să-și exprime și nemulțumirea ?
   Dar dacă cetățeanul ar putea vota contra , împotrivă , nu ?
   Dacă pe buletinul de vot ar fi , pe lîngă numele candidaților și o casetuță , micuță și drăguță , în care să scrie NU SÎNT DE ACORD CU NIMENI ? Și dacă această casetuță , primind majoritatea simplă a voturilor , toți candidații din respectivul colegiu electoral ar fi privați automat de dreptul de a fi aleși , pentru următorul ciclu electoral de patru ani ? Și ar fi rugați frumos și obligați legal să suporte din buzunărașele lor lărguțe și primitoare cheltuielile aferente candidaturilor lor ratate ? Și dacă totul ar fi completat și cu o amendă electorală ?
   Atunci , ce credeți , ar veni cetățenii la vot să-și exprime opinia ?
   În acest mod , bănuim că n-ar mai candida orice neavenit , nu s-ar mai promite orice fără acoperire și poate ar apărea și un strop de responsabilitate politică !

   Procedura de vot se poate repeta de cîte ori este nevoie : în modul ăsta , chiar fără să dispară complet , cu siguranță s-ar mai împuțina paraziții clasei politice , și în final ai noștri , ai tuturor !

   Se știe că efectul DDT-ului asupra mamiferelor este minor , deci altcineva decît cei ce parazitează sistemul n-ar trebui să se teamă !

   Cum vi se pare , " vă riscați " ?

   Ω


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Candidat 1
 
Candidat 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Candidat 3
 
Candidat 4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Candidat 5
 
Nu sînt de acord cu nimeni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu