Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 decembrie 2012

Entr'acte - ONORABILA RUGINᾸ


  Memento mori

 

   Am avut ocazia de a afla o ştire , acum în perioada sărbătorilor , de-a dreptul cutremurătoare : Doamna de Fier – singura femeie prim ministru a Regatului Unit şi , nu doar prima , aşa cum spun informatele noastre televiziuni – este extrem de bolnavă !
   O lovitură , care ne demonstrează că nimeni şi nimic nu se poate opune drăgălăşeniilor celui mai tînăr dintre titani !

   Boala sau bolile de care suferă domnia sa , sînt acum lipsite de importanţă – o  minimă decenţă ne obligă să nici nu le aducem în discuţie : cu adevărat important este să ne amintim că personajul în cauză , net superior variantei biografice din 2011 ( Meryll Streep , nu ? ) , a făcut pentru ţara ei adevărate minuni ! Să ne amintim că UK era în ’79 pe marginea prăpastiei , dar cabinetul Doamnei şi-a făcut datoria ca în vreme de război , să ne amintim că a avut chiar şi război în 1982 ( insulele Falkland ) , să ne amintim relaţia cu SUA lui Reagan şi brînciul dat comunismului împreună cu acesta , să ne amintim , să ne amintim …

   Este şi va rămîne  Doamna de Fier , unică şi inimitabilă : nu a smuls lacrimi cu căsătoria nereuşită , nu a avut amant , nu ne-a împuiat capul cu mondenităţi sau obscenităţi şi nici frumoasă n-a fost , cu atît mai puţin prim ministru al inimilor ; doar deşteaptă şi muncitoare ! De la onorabila Doamnă , mulţi tinerei zvăpăiaţi şi atotcunoscători ar avea cîte ceva de învăţat ! 

   Tot binele din lume îl dorim Doamnei de Fier şi o rugăm să nu se grăbească : sir Winston mai are răbdare !
 

  Ω

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu