Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 decembrie 2013

Ce au în comun corupția , pana , varza și învățământul !

   Compoziția chimică a disprețului arătat de autorități !


   La prima vedere , cele enumerate mai sus , au în comun ... nimic !
   La o a doua vedere , ne prindem că rebusurile ne-au învățat că „pană” se mai spune și ic : ați început să înțelegeți ?
   La o a treia privire , înțelegem în sfârșit că pană este un substantiv de gen feminin , așa că-l transformăm pe ic în ica sau , pentru cunoscători , în Ica ! Și aruncând noi o nouă privire , superficială , înțelegem cum se leagă exact ca o maioneză bine făcută relația dintre termenii de mai sus : Ica varză !
   Nu , Ica varză , deși sună cunoscut , nu sună bine !
   Unde să fie greșeala ?
   A , da , am înțeles : nu Ica este varză , ea este Vărzaru !
   În continuare , povestea noastră se coagulează : dacă Ica este Vărzaru , atunci ce este varză ?
   Răspuns corect , nota zece (10) și coronițe din oțel pe ambele mâini apucătoare : învățământul ! Mai exact sistemul de învățământ din România , sistem care permite
ÎNTOARCEREA UNEI PERSOANE CERCETATE PENTRU UN DELICT , LA LOCUL DELICTULUI !
PERMITE UNEI PERSOANE CU PROBLEME DE (CEL PUȚIN) MORALĂ ȘI COMPORTAMENT - VEZI DANSUL LA BUSTUL GOL DE ACUM CÂȚIVA ANI - ÎNTOARCEREA LA CATEDRĂ , ÎN POZIȚIA DE
DASCĂL ȘI EDUCATOR
AL COPIILOR AL CĂROR CREIER SE PARE CĂ L-A PERVERTIT ANI DE ZILE !
   Iată acum și ultima legătură , covalentă (asta a fost pentru unii profesori de chimie , v-ați prins nu ?) , care întregește compusul nostru enunțat în titlu : CORUPȚIA !
   Îndrăznește cineva să ne contrazică ?
   Îndrăznește cineva să ne spună că revenirea sex simbolului mitei școlare LA CATEDRĂ trebuiește să se facă în școala în care a fost prinsă cu mâna în borcanul cu ... elevi ?
   Îndrăznește cineva să ne spună că dansatoarea din baluri de clasa „a doișpea” are dreptul să revină în orice formă de învățământ până ce instanța nu se pronunță ?
   Îndrăznește cineva să ne spună că este curată întoarcerea lugubrei ?
   Îndrăznește cineva să ne spună că autoritățile statului nu trebuie să verifice legăturile de corupție ale sinistrei ?
   Îndrăznește cineva să ne spună că autoritățile statului nu trebuie să verifice averea „chimistei de renume ciubucal” ?
   Îndrăznește cineva ?
   Pentru că persoana în discuție , nu doar se întoarce la locul crimei (ca în romanele polițiste ieftine) , ci chiar este pregătită
să-și reia vechiul post , „cabinet” și apucături : bănuim că rețeaua de deasupra bietei producătoare de analfabeți cu diplomă , s-a săturat de cura de slăbire la care a supus-o vremelnica (speră rețeaua) retragere forțată a falsului profesor de chimie !
  
   Toate poveștile cu care-și pigmentează întoarcerea , toate văicărelile legate de viața grea din pușcărie , toate lamentațiile aproape antice , nu au ca scop decât acapararea atenției colegilor (unii încă se tem de ea) , căpătarea unui strop de milă și simpatie și , în final , îndepărtarea bietului Pușchin și reluarea activității productive ! Se reiau vechile legături clientelare (explicație pentru unii profesori de chimie : adicătelea în sensul avut în Roma antică !) , se reface trupa de aplaudaci , se strâng fonduri , se ascut cuțitele și lupta de clasă , se face totul pentru debarcarea actualei conduceri , care , ce ciudat , se pare că doarme în pantofi !
   Și totul , absolut totul , cu largul concurs cel puțin imoral al autorităților statului , care ajută lupul alchimist să redevină paznic la stâna neștiinței !
   Așa se întâmplă când lucrurile serioase sunt lăsate pe mâna a tot felul de COSTICI  politici sau administrativi !

   Ω

   De ce alchimist ?
   Pentru că persoana al cărui nume ne provoacă o reacție explozivă , a descoperit PIATRA FILOZOFALĂ , lucru pentru care ar merita un premiu Nobel :

A DESCOPERIT CUM SĂ TRANSFORME PROSTIA ÎN AUR !
   Poate cu acest aur și-a ridicat bordeiele sărace ?
   Poate tot cu acest aur și-a pus pe picioare toate cele ?
   Poate tot cu acest aur s-au cumpărat și mașinuțele unor profesori de la Bolintineanu ?
   Poate !
   Motiv pentru care , cerem organelor competente să nu se oprească la anchetarea șeptimii vizibile a ICAbergului , ci să coboare și la partea lui nevăzută !
   Surprizele abia acolo încep cu adevărat ...
   Așteptăm !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu