Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 decembrie 2013

IMGB-ul se răzbună !

   Roata se rotește , adică se învârtește !


   Discutam despre subiectul expus ieri , cu un cunoscut (cel apropiat finanțelor) și îmi exprimam nemulțumirea și nedumerirea pentru comportamentul mitocănesco mahalagiu al ikea București ! Omul nostru , fin cunoscător al dedesubturilor mașinilor de teren , vilelor și terenurilor din nordul orașului , s-a amuzat și ne-a explicat că omul rămâne om și că cei pe care-i credem muuult deasupra noastră ar trebui verificați mai bine , înainte de a-i așeza pe piedestal .
   Omul nostru ne-a povestit , așa , bătrânește , pe îndelete , că banii n-au miros , că pot proveni din orice sursă cu condiția să fie mulți !
   Cât mai mulți !
   Și că rușinea de moment se acoperă bine cu contul bancar !
   Și că nu sunt ai noștri cei mai hoți !
   Și că nu noi am inventat hoția - nici măcar pe cea mai abjectă !
   Și că de multe ori , vesticii ce ni se cred superiori sunt ori hoți ori proști și , că alții trag ponoasele pentru ei !
   Și că sunt români care au învățat de la ei lecția hoției și o aplică cu sârg și cu rezultate incredibil de bune !
   Și că o mulțime de străini s-au „românizat” , încât atunci când vine vorba de hoție , prostie și lucru prost făcut , nici nu-i mai deosebești de autohtoni , ba chiar fac lucrurile mai bine - adică mai prost ! 
   Credeți sau nu , i-am răspuns că este imposibil , că UE așa , că UE pe dincolo ...
   - Ia mai dă-o-n .... măsii de UE ! a zis amicul nostru ! Voi știți ce afaceri nu falimentează niciodată ?
   - Nu , am răspuns noi rușinați !
   - Bordelurile și cazinourile , dacă vreți să știți ! Astea , indiferent de vremuri , crize și greutăți , pentru că scot banul din viciu , nu falimentează niciodată ! Da , pentru că omul este vicios ! Voi nu ați văzut câte săli de jocuri au apărut , că-s mai multe decât farmaciile ? Și toate prosperă !
   - Și ? am întrebat noi ... și ce vrei să demonstrezi cu asta ?
   - Vreau să demonstrez că roata se întoarce (mai ales cea de ruletă) și că vânzările de fabrici și uzine din '90 se petrec acum și în sens invers : adică , în (parcă) 1991 , un mare organizator de jocuri de noroc (Casino Austria International) a deschis la Inter , în București , primul Cazino post revoluționar ! Afacere de mare succes (viciul , nu ?) a mers zbârnâind , și a tot mers , până ce , cu ceva vreme în urmă , un om de afaceri român , specializat în preluări de afaceri profitabile la cheie , a pus ochii pe respectiva jucărie ! Și-a dorit-o și , din acel moment , afacerea a fost „prost condusă” : nu prost , mizerabil ! Concluzia ? IMGB lovește peste ani : o afacere care merge și singură , a fost adusă în pragul falimentului , astfel încât să poată fi cumpărată pe mai nimic ! Și a și fost cumpărată de la austriecii care s-au bucurat să scape de ea , fără să se întrebe de ce toate afacerile lor merg , numai asta nu , fără să se întrebe de ce toate cazinourile din București merg , numai al lor nu , fără să-și închipuie că aici , conducerea englezo-română urmărește distrugerea afacerii de parcă ar fi IPRS Băneasa și nu profitul ei ! Ați priceput ?

   Amicul nostru , ne dădea de înțeles că falsul motiv al crizei a fost mană cerească pentru mulți profitori și profitoare !

   Ω

   Ca să fiu sincer , m-am simțit bine : uite că și ai noștri știu și pot să tragă câte o „țeapă legală” minunaților noștri concetățeni europeni perfecți !
   Apoi , m-am întristat : legal este cu siguranță !
   Dar moral , față de partenerii și de angajații tăi , cum este ?
   Căci nu pot să nu fac recurs la clasici :
„urăsc trădarea , dar iubesc pe trădători , cum spunea nemuritorul ...” nenea Iancu !
   Așadar , cine a trădat o dată ... când va recidiva ? 
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu