Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 decembrie 2013

Trăiască maneaua !

   Povești pentru adormit copiii


   Ni se tot flutură pe la nas și pe la urechi , niște sloganuri lipsite - normal - de orice substanță și fabricate de către niște retardați care ne cred mai tâmpiți decât ei ! Îi anunțăm pe această cale că se înșeală și că funcțiile pe care vremelnic se află , le ocupă tocmai datorită impotenței intelectuale cu care se mândresc !
   Unul dintre aceste sloganuri , este cel ce vorbește despre libertatea informației ! Nu este cazul să despicăm prea mult firul în patru (4) , pentru că lucrurile sunt vizibile și pentru cine nu vrea să le vadă !
   Ani , secole și milenii , puternicii lumii au ținut pentru ei informații de interes general sau particular , au profitat de pe urma lor , iar cei ce doar se supuneau , erau mereu luați prin surprindere . S-au încheiat tratate secrete în numele unor popoare , s-au înhămat națiuni întregi în războaie care nu însemnau pentru ele nimic , am avut nenumărate generații de sacrificiu din cauza dedesubturilor politico economice . În sfârșit , buba a crescut , s-a umflat , și s-a umflat și era pe cale de a face POC !
   Dar n-a făcut !
   Nu , nu a făcut , pentru că cineva - felicitări - de o deșteptăciune vecină cu geniul , a observat un clou al informației : degeaba o ai , dacă nu poți s-o găsești ! Așa că , puneți mâna și descoperiți informația corectă și adevărată de sub tonele de maculatură informatică ce ne acoperă ! Tot omul trebuie să aibă acces la informație , de acord , dar nu SĂ O FABRICE !
   - intrați vă rugăm pe feisbuc și puteți vedea mii de TB ocupați cu pisicuțe și cățeluși , ori cu primii pași ai lu' Gigel (parol , nu interesează pe nimeni - pupici) și altele asemenea !
   - încercați o căutare pe Google , după un text oarecare : surpriză , șansele de a găsi respectivul text multiplicat prin sistemul intelectual COPY/PASTE sunt uluitor de mari - de multe ori , copiat chiar și cu greșelile de ortografie !
   Ideile originale sunt rara avis și se sufocă sub mormanele de gunoaie roz pe care suntem încurajați să le producem : fără discernământ !
   Așadar , la ce ne folosesc milioane de pagini WEB dacă ele conțin ÎMPREUNĂ informația pe care o găsești în caietul pierdut al repetentului clasei ?
   La ce ?
   La acoperirea informațiilor cu adevărat importante !
   Și interesante !

   Omul , are impresia că este liber dar este mai înrobit decât oricând : dacă înainte vreme ne oprima cineva , acum o facem singuri ! Suntem atât de liberi și lipsiți de inhibiții , încât tocmai această libertate ne cenzurează . Dacă într-o lume populată de academicieni , eu aș înjura , aș fi imediat izolat : dacă însă , într-o lume de mârlani cu diplome universitare cumpărate mai ieftin decât permisul de conducere un singur nebun are un discurs de nivel academic , nici nu este băgat în seamă !
   Ne-am obișnuit să nu cerem nimic televiziunilor , considerând că dacă sunt private nu au nici o obligație : la ce am ajuns în felul acesta ? La cel mai scăzut nivel al știrilor , la cel mai scăzut nivel al limbajului (mai este nevoie de exemple ?) la cel mai scăzut nivel al divertismentului !
   Situația noastră nu este unică , este doar o copie perfectă a celor ce au deschis larg porțile tâmpirii în masă : de ce mă rog clipurile aproape pornografice de pe mtv sunt o muzică de mai mult bun gust decât aolelile lui salam ? Crede cineva că bâțâiala nevrotică a unor țigani din iuesei este artă , iar a autohtonilor , nu ? Sunt o apă și un pământ și , pentru că tot suntem la muzică , ajung să dau mai mult credit manelelor - care mai au totuși o urmă de melodie - decât ritmurilor bionsiste cu care ne sufocă licuriciul de niște ani !
   Vedeți însă , că aici intervine educația : am fost crescuți să privim permanent către alții ! Suntem ca Mihail câine de circ , dăm din coadă în ritmul în care ni-l bate cineva . Iar televiziunile - din nou ele - pentru a nu cumpăra știri , ne îndoapă cu „news” de genul :
accidente +
violuri +
doctori șpăgari +
drumuri cu gropi +
ULTIMUL LOC DIN EUROPA LA BĂUT COGNAC (media europeană 500ml/om/an - ÎN ROMÂNIA 50ml/om/an CEEA CE ESTE RĂU) +
PRIMUL LOC DIN EUROPA LA BĂUT ȚUICĂ (media europeană 1ml/om/an - ÎN ROMÂNIA 1000 ml/om/an CEEA CE ESTE ȘI MAI RĂU) !
   Cunoașteți genul ăsta de știre ?
   Face parte din categoria „un grup de cercetători” !
   Nimeni însă , niciodată , nu ne spune că tradiția românească cere să începi masa cu o țuică (să-ți faci poftă de mâncare !) și să o închei cu o felie mare de cozonac , nimeni nu ne spune că tradiționala afumătură nu este „cancerigenă” și este și foarte gustoasă însoțită de o ȚUICĂ și de o ceapă (dacă mai pui pe fundul de lemn total neigienic și neacceptat de UE și o brânză din aia , făcută în putină nerecomandată de UE și o pâine caldă plină de de nu știu ce fenoli sau bemoli interziși în UE , să te ții) ! Ca o paranteză : am văzut cu ochii mei occidentali stilați care nu se mai dădeau duși de la masa cu ... porcării românești !
   Ați prins ideea , cu siguranță : de ce trebuie neapărat să închei masa cu Armagnac dacă eu nu sunt crescut așa ? Doar ca să le fac LOR vânzare ?
   De ce este bun NUMAI al lor ?
   De ce este bine NUMAI cum fac ei ?
  
   Lipsa educației , ne-a adus în situația de a „crede” orice ne spune personajul sau instituția pe care am fost dresați să o ascultăm : Polonia , stat membru UE exploatează gazele de șist fără nici o reținere , USA și Canada la fel (fără UE) , toată lumea spune bogdaproste să mai scape puțin de sub amenințarea robinetului sovietic ! La noi , nu se poate : au hotărât „niște cercetători” din Pungești Vaslui că nu este bine !
   Cu Roșia Alpină , lucrurile stau asemănător : am spus-o și o repet - nu sunt împotriva exploatării ci a cui o face , considerând că partea statului român (adică a noastră a tuturor) este prea mică !
   De ce să nu profităm de resursele naturale ?
   Problema nu este exploatarea lor , ci modul în care se împarte câștigul : OMV rămâne în continuare un excepțional exemplu !

   Vă întrebați , cu siguranță , cum se leagă , cum se întâlnesc cele două subiecte discutate până acum (accesul la informație și exploatarea resurselor naturale) , pentru că la prima vedere n-au nici în clin , nici în mânecă !
   Ei bine , au : într-o lume a informației , într-o lume a transparenței , GUVERNUL ROMÂN încheie , în numele POPORULUI ROMÂN tratate comerciale secrete pe care nu le aduce la cunoștința POPORULUI ROMÂN care îl mandatează în poziția în care se află !
   De ce ? 
   Cu ce drept ?
   Cine le-a permis ?

   Ω

   Dar dacă tratatele nu sunt doar comerciale ?
   Dacă iubitele noastre guverne ne-au angajat și militar ?
   La asta , v-ați gândit ?   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu