Faceți căutări pe acest blog

duminică, 15 decembrie 2013

Pungași și Pungești !

   Limita de jos a bunului simț



   Am spus de mai multe ori , am repetat până la plictiseala tuturor , că suntem tratați nu ca cetățeni ci ca simpli consumatori !
   Noțiunea de cetățean , tinde să-și piardă sensul - acela de locuitor al cetații este depășit , așadar vorbim despre sensul lui modern - și să fie înlocuit de sensul de ÎNGHIȚITOR !
   Pe noi , statul nu ne lasă să fim nici măcar consumatori !
   Un consumator are drepturi , un consumator este informat , în sfârșit , un consumator trebuie măcar protejat - dacă nu din bun simț , măcar pentru a putea cumpăra în continuare ce i se oferă !

   Ce observăm în România ?
   Observăm niște ciudățenii , niște moduri penibile de a te XXXX în capul înghițitorului de toate cele - de la pâine la politică - moduri acceptate cu voioșie de autoritățile statului :
- niște „oameni de bine” judecă ÎN SECRET cauze care prin lege sunt publice ! 
- niște „oameni de bine” încheie ÎN SECRET contracte în numele statului român , adică al nostru , al tuturor !
- niște „oameni de bine” fabrică ÎN SECRET proiecte de lege privind amnistierea unor infractori , pregătind eliberarea clienților politici , a corupților și a corupătorilor care astfel rămân cu banii !
- niște „oameni de bine” pregătesc ÎN SECRET curățarea unui - să zicem - codruț sereș și acoliții lui !
- niște „oameni de bine” se gândesc că nici în koor nu-i doare că odată cu cei pentru care fabrică abjecta și nesimțita lege , pe stradă vor reveni MII și MII de hoți , tâlhari , violatori și alți asemenea cetățeni model !
- niște „oameni de bine” își spun că dacă statul poate , pot și ei , așa că niște firme cu acoperire națională și reclame sufocant de multe , trăiesc pe spatele unor întreprinzători care fac ce-i taie capul , clientul fiind pus de fapt , permanent , în contact cu un terț și nu cu firma cu care a ÎNCHEIAT UN CONTRACT ! Adică , EU îți iau banii , EU mă laud cu o ofertă de nerefuzat , însă TU , CLIENTUL MEU , ești la mâna unui terț , a unui intermediar , a unei alte firme , care neavând interes sau putere financiară , nu aduce la magazinul din Adjud telefonul aflat în ofertă și dorit !
   Sau în Mizil !
   Sau în Băicoi !
   Sau în Tecuci !
   Sau în Beiuș !
   Notați vă rugăm , că atunci când semnăm contractul , compania nu ne spune că ne lasă pe mâna unor INTERMEDIARI posibil impotenți : adică , NE ÎNȘEALĂ !
- niște „oameni de bine” au hotărât că nu este un abuz să interzică circulația în Pungești , că nu este un abuz să interzică cetățenilor să treacă prin zonă , că nu este un abuz „să apere cu arma în mână” interesele americane în exploatarea resurselor naturale ROMÂNEȘTI
- niște „oameni de bine” au hotărât , în mințile lor jalnic de prost mobilate , că mai putem suporta un bir , unul care să scumpească un produs cu 7 eurocenți și pe toate celelalte cu cel puțin 10% !
- niște „oameni de bine” nu înțeleg că sunt depășiți , că sunt nepregătiți , că nu sunt buni nici de administratori de bloc , că sunt niște nulități , însă , aleși sub presiunea grupurilor de huligani plătiți să devasteze orașul - a plătit cineva ? - continuă să se afle la putere și să ne îngenuncheze complet prin prostia lor supremă :
TRĂIM ÎN PLIN FEUDALISM ȘI NE MERITĂM SOARTA ! 

   De ce se pot întâmpla asemenea lucruri ?
   Simplu răspuns : DE AIA ! Pentru că se poate , pentru că românul nu este protejat de nimeni , pentru că organismele statului există doar pentru decor , pentru că locuitorul României trebuie să fie și să rămână o oaie de tuns , o vacă de muls sau o gâscă de jumulit !

   Ω

   Cui folosește ?
   Unor interese de moment , unor puternici de moment , unor personaje cărora trebuie să le atragă atenția străinătatea că în România fetițele de 10 ani au obiceiul să rămână puțin borțoase , că în România totul se cumpără - de la diplome de studii la permise de conducere și de port armă - că în România feudalismul este încă la putere !
   Le este bine acum !
   Le va fi și mâine ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu