Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 noiembrie 2016

À la guerre comme à la guerre!

   În lipsa unor subiecte mai interesante și mai presante (un divorț în „lumea bună”, un codoșlâc asemenea, un DNA prin buzunarele cuiva, etc, etc) media românească încearcă să umple neprihănitele programe de știri TV și curatul internet cu ceva ce pare extrem, ultra, super și mega presant:
SUNTEM ÎNCONJURAȚI DE RUSOFILI!!!
   De aici și până la „Treceți batalioane române Carpații”, „Pe aici nu se trece” și „Marșul lui Iancu” nu mai este decât un singur pas!
   Notați vă rog că „Un răsunet” nu intră în discuție ...
   Tragedie antică, ce mai ...

   Dar dacă vom pune mâna să gândim cu propria noastră minte și nu cu a oricărui autointitulat „politolog” sau „analist de politică ...”  (înlocuiți punctele cu ce termen doriți dumneavoastră, de la agrară la externă și extraterestră, că se pricep la toate!) vom constata că lucrurile nu stau chiar așa și că până la chemarea la arme a întregului popor va mai trece ceva timp!

   S-o luăm așadar pe scurtătură!
   Pcr > fsn > pdsr (sau cum i-a mai spus) > psd: sunteți de acord cu această succesiune politică? Chiar dacă veți spune nu, vă garantez că istoric este corectă! Așadar, peste câteva zile, psd-ul va câștiga alegerile (nu-mi place dar sunt convins) și presa străină, conștientă de realitatea șirului de moșteniri de mai sus, va titra
ROMÂNIA SE ORIENTEAZĂ SPRE MOSCOVA!
   Puteți să nu credeți, dar reacția ar fi similară celei a presei românești de astăzi: Ungaria a fost întotdeauna aproape de Rusia sau URSS atunci când a avut de căștigat, când nu a avut a făcut tămbălău și a încercat să scape (vezi 1956) de îmbrățișarea ursului siberian; Serbia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, sunt țări slave, țări care pun mare preț pe ideile panslavismului atunci când nu le este tocmai bine economic, uitându-l iute atunci când occidentul își amintește de ele (Iugoslavija lui Tito uitase de URSS și frăția slavă în anii `60 - `70 - `80 atunci când occidentul îi trata drept dizidenți și-i îndopa economic!)! 
   Cine a mai rămas în zona noastră? 
   Păi, am mai fi ca de obicei polonezii, balticii și noi, românii!
   Notați vă rog că Ucraina, ca soră de sânge a Rusiei, nu intră în discuție, cu tot diferendul teritorial actual, diferend ce poate fi lesne uitat prin furnizarea de hidrocarburi ieftine! Notați de asemenea că nici Moldova nu prea contează în ecuația aceasta, sărăcia de acolo făcându-i extrem de sensibili la atenții economice.

   Așadar, situația pare grea! Pare foarte grea, însă s-ar putea să nu fie chiar așa cum și-o imaginează acei specialiști care cer o reconsiderare urgentă a politicii externe românești în zonă, de parcă asta-i un fel de bicicletă ce poate fi răsucită pe metrul pătrat! Iar lucrul care-i convinge pe dumnealor să se lamenteze și să-și smulgă părul din cap nu este faptul că acum câțiva ani cântau osanale tratatului nordatlantic, ci că președintele ales al SUA, prin declarațiile sale privitoare la un anumit zid sau gard, a lăsat de înțeles că va duce o politică izolaționistă. Atâta tot a făcut ca „politologii” să se prăbușească precum eroinele din tragediile antice, îmbrâncindu-se în declarații din ce în ce mai alarmiste, accentuând posibilitatea unei tragedii într-o spirală ce va continua până ce nu vor mai fi interesanți, fiind înlocuiți de un scandal sexual sau o declarație „incendiară” a lui beeecali.

   Înainte de a ne da cu capul de pereți, să ascultăm cu atenție declarația președintelui partidului republican din SUA, care spune că respectarea articolului cinci din tratatul NATO rămâne prioritatea numărul unu, că republicanii având majoritatea în ambele camere ale Congresului vor duce în continuare o politică pro NATO și pro Europa! Și să nu uităm (asta este foarte important) că președintele SUA se supune necondiționat Congresului și nu face o polică independentă (Obama a avut congres democrat doar primii doi ani din cei opt de mandat și s-a văzut). Nu în ultimul rând, trebuie să ne fie clar că în spatele ambilor președinți, atât rus cât și american, se află interese care le dictează politica, în special cea economică: o liniștire a apelor ar duce la pierderi colosale ale complexului militaro industrial rus sau american, iar în situația în care prețul hidrocarburilor tot scade, Rusia trebuie să găsească urgent o sursă de venit care să completeze pierderile, singura la îndemână fiind armamentul rusesc, robust, sigur și ușor de întreținut prin comparație cu cel occidental mult mai sofisticat (știrea despre prăbușirea unui avion de vânătoare rusesc în Mediterana din „cauza unei defecțiuni tehnice” nu este cea mai bună reclamă)!

   Ce se va întâmpla în continuare?
   Își vor arăta colții unii altora pe față și se vor înțelege pe la spate: totul este pe al cui spate se vor înțelege ... glumesc, nu mă luați în seamă!

   Ω

   Aici în răsărit sărăcia este mare, chiar dacă ni se pare că cehii trăiesc cu mult mai bine decât noi, ei sunt conștienți că o duc prost pentru că se compară cu vecinii nemți: tot ceea ce se petrece acum, nu ține de ideologie sau de simțăminte patriotico sangvine, ține de burtă și de buzunar, mai exact de cât de pline sau goale sunt ele!
   Și, în acest moment, se vede clar prostia făcută de occident: au avut grijă să oblige estul prăpădit al Europei să li se vândă, cu apa, cu curentul, cu drumurile, cu benzina sau cu gazele, contribuind la bunăstarea acestei regiuni cu niște salarii care mâine pot dispărea.
   S-au grăbit să ia și nu s-au grăbit să pună ceva în loc, amenințându-ne permanent cu degetul că nu ne facem temele!
   Au avut grijă să găsească un infractor de serviciu, uitând să spună de ce pleacă românii din țara lor și, mai ales, de ce se apucă de furat!
   Lucrurile s-ar putea îndrepta ușor în direcția bună pentru toată lumea dacă s-ar purta începând chiar din acest moment singurul război necesar în răsăritul european, Moldova nu și-ar mai alege un președinte prorus dacă acest război ar fi victorios și Bulgaria ar cere și ea același tratament:
investiții masive în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Tulcea, acesta ar fi războiul care ar salva România și Europa, acesta și nu unul care să necesite activarea punctului cinci din tratatul nordatlantic!
   DOREȘTE ASTA CINEVA?
   ÎN MOD EVIDENT, SPRE BUCURIA „FRAȚILOR NOȘTRI” DE LA RĂSĂRIT, NIMENI NU A GÂNDIT ASTFEL!
ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE PARLAMENTELE ȘI GUVERNELE DE PÂNĂ ACUM ALE  ROMÂNIEI AR TREBUI JUDECATE PENTRU ÎNALTĂ TRĂDARE!!!
   Credeți că exagerez?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu