Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 noiembrie 2016

Care pericol este mai mare?

   Multă zarvă inutilă, centrată pe posibilitatea ca SUA lui Trump să întoarcă spatele Europei și tratatului care a echilibrat lumea în ultimii 70 de ani! Asta nu ar fi mare lucru, dar „analiștii politici” ne vorbesc de parcă l-ar fi văzut personal pe Putin ascuțindu-și satârul pe multele cupole de la Vasile Blajenâi și zâmbind cu un aer de Dracula: în sfârșit, ne-a prins! Vezi Doamne, totul se întâmplă pentru că Rusia are ceva cu noi și musai vrea să așa și pe dincolo!
   Să fim serioși, știu rușii despre România cam ce știu și americanii despre același subiect! Cât despre pânda la care stau ei cu ochii pe noi, iar vă rog să fim serioși: dacă fi-va vreodată cazul, vom fi luați cu toptanul, en gros și nicidecum en détail  - nu suntem chiar atât de importanți pe cât ne-ar plăcea nouă să credem!
  
   Și atunci?
   De ce scandalul?
   Cine i-a făcut să țipe?
   De ce se prefac ei a fi Petrică alarmându-ne că vine lupu`?
   Bănuim că lipsa de subiecte (altele decât alegerile SUA) au necesitat umplerea unui gol, iar faptul că se arată de zor cu degetul către așa zisul pericol de la răsărit, ne duce cu mintea și cu gândul la nevoia cuiva de a ascunde pe cât posibil pericolul din interior!
   Care pericol?
   Păi hai să vedem ...
   Sistemul sanitar practic nu funcționează, banii din asigurări intrând într-o groapă fără fund, de unde se văd numai etajele superioare ale spitalelor, etaje pe care directorii se zbat să urce echipamentele scumpe dar inutile și gândacii obișnuiți să fie animalele de companie ale bolnavilor!
   Oamenii politici și de afaceri intră la pușcărie pe capete, lucru care le dă o aură de eroi, de mândri reprezentanți ai neamului și de magnet pentru televiziunile care ne imbecilizează!
   Șeful autorității electorale permanente, o cucoană cu fițe și cu fumuri, a vândut interesul național și propria-i cinste pentru vreo 200.000 de €, iar noi trebuie să credem în corectitudinea numărării voturilor și a organizării procesului electoral! Mă întreb, dacă șpaga a fost de peste 200.000, prejudiciul la cât se ridică oare?
   Și pentru că vorbeam de proces, să nu-i uităm pe corifeii ponta, ghiță, severin, fenechiu, blaga, etc, etc, oameni „de bine” care au grijă să-și umfle buzunarele și să ne dea cu tifla! Așa cum cu fenechiu, cel mai obraznic ieșean din câți cunosc, s-a putut, sper să se poată face dreptate și cu ceilați: inclusiv financiar!
   Mai departe, lucrurile sunt simple: statul mută banii luați de la noi de la o instituție la alta și se face că este corect! Altfel nu se poate explica gluma proastă cu amendarea administratorilor drumurilor cu probleme: este amendată adică o companie de drumuri, dar nu personajul infect care a hotărât că încă nu este nevoie de antiderapant pe drumul plin de polei, astfel încât nașu` să mai ia niște bani fără să miște un deget! Păi, o plătește el din buzunaru-i propriu? Animalul acela de director vreau să spun, achită el amenda? Nu, o plătește instituția!
   Școala, dacă mai era nevoie să vă spun, este în același declin ca și restul societății: aflu cu mândrie că într-un singur județ, 11 „dascăli” au primit sentințe cu executare pentru că au scris lucrările a 117 analfabeți infractori și mituitori doritori de diplomă de bac, diplomă cu care să facă și ei o facultate! Am atras atenția de multe ori că blândețea justiției se manifestă atunci și acolo unde nu trebuie și, iată că după salvarea abjectei vărzaru de la Bolintineanu, s-au găsit judecători integri, care le-au dat făptașilor cu catalogu`n cap!
   Această blândețe anormală, ni-l va aduce probabil în fruntea „bucatelor” pe nu mai puțin periculosul dragnea, cel ce-și face un titlu de glorie din acțiunile lui de la Teleorman: blândețea justiției a demonstrat astfel că pedeapsa cu suspendare nu și-a îndeplinit rolul educativ, condamnatul neregretându-și fapta comisă, ba chiar mai mult, jinduind la postul de prim ministru!
   Am lungit-o cam mult, așa că vă întreb: din spitale și pân` la trenuri, de la poliție și pân` la școală, de la biserică și pân` la drumuri, unde nu se fură în țara asta și unde este cetățeanul cu adevărat stăpân?

   Ω

   Pentru motivele mai sus enunțate, declar că mă lasă rece pseudo pericolul rusesc: față de ce se întâmplă acum în România, este floare la ureche!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu