Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 noiembrie 2016

Soldățeii de plumb: penibili, inutili și costisitori!

   În Iași și București, autoritățile au ținut neapărat să ne demonstreze cât de ineficient știu să gestioneze o situație de criză: și au reușit! Nu că noi aveam nevoie de asemenea desfășurare de forțe pentru a fi convinși de campionatul de bâlbe și prostii desfășurat între multele inițiale ce formează așa zisele autorități necesare statului român, în realitate niște locuri de ridicat leafa!

   Ei bine, eu și mulți alții am privit imaginile filmate cu ocazia exercițiului desfășurat după imbecilul scenariu al unui cutremur declarat MAJOR! Nu, nu este nevoie de unul MAJOR, este suficient și un eveniment minor pentru a pune în genunchi costisitorul și inutilul aparat!

   La un an după nefericitul eveniment Colectiv, autoritățile care ar trebui să ne apere, își dau iar singure la „gioale”, reușind secvențe de un penibil ieșit din comun: v-o amintesc doar pe aceea în care doi jandarmi cu măști de gaze, transportă un „rănit” (tot jandarm și el), scenă în care targa se îndoaie periculos sub victima care se ținea disperată cu ambele mâini de marginile fragilei tărgi, rugându-se să nu cadă de față cu atâția domni bine care urmăresc încântați desfășurarea de forțe!
   În frunte cu Arafat și cu toți responsabilii iresponsabili, ar trebui să bage la cap un lucru; unde nu-i cap, vai de picioare! Am trăit cutremurul din `77 și îmi amintesc cum s-a intervenit atunci, știu cum s-a muncit, știu cum s-au organizat atât armata (aia populară și obligatorie care mânca de la cazan nu de la caterinca de catering) cât și civilii: nu a fost meritul lui Ceaușescu (ei nici nu erau în țară!) ci al structurilor care, așa proaste cum erau ele, au știut ce au de făcut și cum au de făcut! Fără exerciții costisitoare și inutile, fără prime de participare, fără net și fără Uniune Europeană, au muncit civili, armată și pompieri așa cum nici nu știe d`alde Arafat că se poate munci!

   În concluzie: inadmisibilul mizerabil scenariu, ne-a arătat contracost că unii oameni și-au atins nivelul maxim de incompetență și că ar cam trebui să lase locul altora - în timpul „exercițiului” nu au funcționat serviciile de ambulanță și urgență, bolnavi reali au fost amânați „ca să dea bine” la șefime iar „minunații” și „deștepții” noștri conducători s-au mirat că Satu-Mare București s-au parcurs în 12 ORE!

   Ω

   Ar trebui să noteze dumnealor că cei 640 km dintre cele două localități au luat NUMAI 12 ore pentru că s-a mers cu girofarul activ și fără teama de radare sau alte cele, din aceste motive s-a reușit fabuloasa medie orară de aproximativ 53km! Da, 53 km/h este o super performanță, care nu este la îndemâna cui conduce regulamentar!
NE-AR TREBUI AUTOSTRĂZI?
NICI GÂND, NOI SUNTEM RURALI ȘI LA NOI S-A NĂSCUT VEȘNICIA!
   Așadar, când internele și sănătatea mai au chef să se joace cu soldăței de plumb, să ne spuneți și nouă: să plecăm de acasă!
   A propos, că veni vorba: pentru Colectivul de anul trecut plătește cineva? Că după ce isu și-a arătat mușchii ținând Arena Națională vremelnic și mitocănesc închisă, se pare că toată lumea a uitat și s-a revenit la vechiul sistem: să nu uităm că nu cei doi amărâți trimiși să ia șpaga sunt singurii și adevărații vinovați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu