Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 noiembrie 2016

Asemănări absurde

   Am reclamat întotdeauna cu nemulțumire modul absurd în care copiem obiceiuri, sărbători sau chiar expresii din lumea occidentală și în special din cea americană: ei bine, credem sau nu, lumea s-a schimbat!
   Într-adevăr, credeam că numai noi suntem atât de imbecil de copiatori încât să spunem „femeie de afaceri” sau „face sens” sau să ne distrăm la sărbătoarea morților așteptând cu nerăbdare catolicul sfânt Valentin!
   Iată însă schimbarea neașteptată:
în 25 de orașe americane, mii și mii de oameni, au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva alegerii lui Trump în funcția de președinte!
   Dacă nu mă înșeală memoria, avem de-a face cu o premieră!
   Iată deci cum proastele obiceiuri se extind, la pachet cu Coca Cola, Mc Donald și alte efecte ale globalizării!

   Ω

   P.S. Sistemul mafiot românesc, funcționează fără probleme la toate nivelurile și în toate domeniile: vă amintiți cum năstase adrian și ai lui l-au însoțit pe un bivolar psd-ist oarecare la parchet, garantând pentru nevinovăția lui? Vă amintiți? Poate vă mai amintiți și că respectivul Gabriel cu nume de bovină mare a fost dovedit, condamnat, arestat și pus să execute sentința!
   Ei bine, la fel s-au petrecut lucrurile și cu cavalerul sutanelor triste de la malul mării, cu numitul teodosie, care a venit la parchet protejat, escortat și blindat cu popi! Sperăm să aibă soarta meritată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu