Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 noiembrie 2016

Ce rușine ...

   Am aflat, la fel ca ceilalți concetățeni ai mei interesați, că severin adrian a primit o (se pare) binemeritată vacanță de studii, a primit adică patru ani sabatici în locul unuia singur, pe motiv că apa românească are de două ori mai mult hidrogen decât oxigen!
   Penibil?
   Rușinos?
   Șocant?
   Nu, nimic din toate astea în ceea ce-l privește pe fostul europarlamentar, pe fostul parlamentar, pe fostul ministru și pe fostul părinte al revoluției: penibil, rușinos, șocant, pentru alegătorii și sistemul politic și electoral românesc, combinația care i-a încredințat permanent funcții importante și bănoase, care însă nu i-au ajuns!

   Aș fi dorit ca legea română să aibă ceva mai mult curaj și să nu se plieze absurd pe orice hotărâre occidentală: severin adrian, acest chimist de renume cațavencian, nu va executa cei patru (4) ani de binemeritată pușcărie ci, se va rezuma mai mult ca sigur cel mult un an și jumătate, pentru motivul că este în vârstă de peste 60 de ani! În locul legiuitorului român, aș fi calculat această „deducere” din pedeapsă funcție de vârsta infractorului în momentul comiterii infracțiunii: dacă furi sau omori la 59 de ani, pune mâna frumușel și execută pedeapsa in integrum și nu la termen redus!

   Ω

   Știu că vi se pare o răutate fără sens, dar nu este așa: vă dați seama câți oameni de paie vor fi puși în față în cazul infracțiunilor economice numai și numai din cauza vârstei care le vă dilua pedeapsa? La fel cum se petrec lucrurile cu țiganii care trimit la ceordit puradei sub vârsta de 14 ani ... așadar nimic nou!
   Povestea cu umanitatea rămâne doar o poveste, iar pedeapsa își pierde atât caracterul coercitiv cât ș pe cel educativ: fac pariu că severin are deja câteva cărți scrise și în plus este și bolnav!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu