Faceți căutări pe acest blog

marți, 11 februarie 2020

Deznaționalizare acceptată


    Îmi pierd vremea și mă uit la televizor: programe destul de slabe, ca de obicei.
   Butonez până ajung în zona documentarelor: NG, ceva de război ... Viasat History, ceva de război ... mai încolo ceva de război ... și altceva de război ...
   Am avut o revelație!
   În acel moment am avut o revelație care, deși nu a fost una divină, m-a trezit din somn: știu cine a comandat trupele americane în Asia, știu cine a fost comandantul aliaților în Europa, știu o mulțime de mareșali ai URSS, știu generali americani, pot recita numele comandanților germani alături de specializarea lor militară, știu care francez a teoretizat lupta modernă cu tancurile și mai știu și care francez s-a crezut tot în primul război mondial și lupta în tranșee, știu ce general american a fost trimis acasă pentru că a pălmuit unul sau doi soldați dar știu și cum a revenit el, știu cum s-au desfășurat luptele din Africa de Nord și până în înghețata Norvegie și din Extremul Orient până în Atlantic, știu cum este cu războiul submarin, știu cum este cu războiul aerian, știu cine a comandat armata a patra română la Stalingrad ...
   Stop!
   Asta nu știu!
   Nu că nu știu, nici nu mi-a dat prin cap că ar fi existat și români la Stalingrad și că au murit luptând sau de foame ori de frig și că au fost uitați! Chiar așa, cine a comandat armata română în războiul de independență?
   Dar la Odessa mai știa cineva cine a scăpat zeci de mii de evrei din ghearele armatei române? Cine a oprit execuțiile în masă ordonate de la București? Știe cineva cine a fost personajul al cărui nume îl poartă o stradă din sectorul Râșcani din Chișinău și care probabil că l-ar fi salvat pe Schindler cu lista lui cu tot la micul dejun? De ce știm despre Patton, Eisenhower, Rommel, Yamamoto, de Gaulle, Montgomery și mulți, mulți alții dar nu știm de Gherman Pântea sau Petre Dumitrescu ori Constantin Constantinescu ori poate Alexandru Cernat?
   Învățăm papagalicește istoria altora și lucrul ăsta nu ar fi chiar rău, dar învățăm o istorie falsificată, o istorie propagandistică, o istorie din care ăștia mai mici sunt șterși și suferințele lor nu contează: la Stalingrad, România a avut alături de Germania 250.000 de oameni! Un sfert de milion de oameni apți de luptă pentru România acelor vremuri însemnau probabil 500.000 de oameni astăzi! Pe lângă sfertul ăsta de milion din care prea puțini s-au mai întors, țara mai avea pe front multe zeci de mii de militari: adică avea o întreagă generație de tineri duși la sacrificiul suprem alături de aliatul nostru german! Vi se pare puțin? Ei bine, nu doar că nu este puțin, dar astăzi, după 70 de ani ar fi un șoc la fel de mare pierderea unei generații! Suferința a fost pe măsură pentru sute de mii de familii de băieți cu școală sau pentru talpa țării!
   A măsurat cineva această suferință?
   Nu!
   Românii nu au suferit!
   Nici ungurii!
   Nici bulgarii!
   Nici sârbii, sau grecii sau cehii ori polonezii!
   Nici în țările scandinave nu a suferit nimeni!
   Nici în nordul Africii!
   Poate să fi suferit puțin francezii, mult englezii, extraordinar de mult americanii și mega extra mult rușii! Bineînțeles că deasupra tuturor se plasează suferința evreilor, dar asta-i altceva, aparte!
   Așadar, cine operează „suferințometrul” și ne spune care popor a fost mai oropsit?
   Rușii au suferit? Cu siguranță!
   Englezii? Vai de mama lor prin ce-au trecut ...
   Toată lumea a suferit, dar nu este normal să facem un clasament al suferințelor!
   Mi-ar plăcea să văd ce au făcut și națiunile mici, nu numai câștigătorii războiului: observați că nici măcar nu m-am plâns de transformarea lui Stalin, unul dintre cei mai mari criminali din istorie, în erou!

  

   Până în momentul în care vom exista noi toți pentru istorie, eu unul consider că ceea ce mi se arată la TV este numai manipulare, propagandă și deznaționalizare acceptată de noi toți și autoritățile plătite să urmărească fenomenul, totul numai și numai din lene și dintr-o prostie crasă!
ȚARA MEA A SUFERIT ÎN RÂND CU CELELALTE,
NICI MAI MULT, NICI MAI PUȚIN ȘI AȘ VREA CA 
ACEST LUCRU SĂ FIE RECUNOSCUT!
   Așa gândește un om ... de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu