Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 februarie 2020

Între penibil și ridicol


    Dacă ați uitat de el bine ați făcut, însă iată că justiția își vede de treabă și nu-l uită, drept care fostul președinte al camerei deputaților (al treilea om în stat, da?) zgonea valeriu a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani, cu executare!
   Pe data de 20 ianuarie, procurorii DNA au cerut condamnarea lui zgonea valeriu la o pedeapsă cu închisoarea pentru trafic de influenţă. Reprezentantul DNA a susţinut, atunci, în faţa judecătorului, că zgonea valeriu a intervenit la fostul preşedinte pesede dracnea liviu dar şi la marcel ciolacu, actualul şef al pesedeilor pentru ca o anumită persoană, Ionela Dobrică, să ajungă într-o funcţie de conducere la Ministerul Comunicaţiilor.  În faţa instanţei de judecată, în ultimul cuvânt, zgonea valeriu a susținut că este nevinovat şi că el crede „cu tărie în actul de justiţie”, lucru care ne bucură. Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a arătat că el nu a avut niciun rol în numirea Ionelei Dobrică în funcţia de subsecretar de stat la Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională. El a făcut şi alte :
„Funcţia de secretar de stat este o funcţie politică, nu dai examen pentru a ajunge acolo. Patru membri marcanţi ai PSD v-au spus în ce condiţii a fost promovată doamna Ionela Dobrică. În România, subsecretarii de stat nu au cabinet de demnitar sau şefi de cabinet. Este o poveste de adormit copiii! Nu am contribuit în nici un fel pentru ca doamna Ionela Dobrică să devină subsecretar de stat”
 a spus zgonea valeriu care a vorbit 30 de minute în faţa judecătorului în ultimul cuvânt.
   Fostul şef al Camerei Deputaţilor spune că dosarul lui a fost „lucrat”  de procurorii de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, Lucian Onea şi Alfred Savu:
„Să ne întoarcem la celebra poveste pe care domnul Negulescu, domul Savu şi domnul Onea au prezentat-o ca pe o mare realizare: excursia de la Viena. Dacă verificau celebra probă ...”.
   Putem nota că sentința nu este definitivă dar că ne arată direcția spre care merg lucrurile!
   Până să facă numitul zgonea apel, trebuie să ne gândim în liniște la niște chestiuni simple, cum ar fi de exemplu numirea unei persoane oarecare (poate numita Dobrică este o somitate în materie de telecomunicații, nu știu, nu o cunosc, dar ...) așadar este numită o persoană oarecare, politic, pentru că așa te roagă un gigel, iar acea persoană care mai mult ca sigur este un geniu pustiu în acel domeniu (că doar de aia este numită politic!), ajunge să ia hotărâri în numele nostru și pentru noi, hotărâri la rândul lor politice și nu profesionale și profesioniste, noi fraierii fiind cei ce urmează să decontăm prostiile făcute de persoane care au vrut să se poată recomanda cu un titlu de demnitate publică și în același timp, cine știe, poate să scape și vreo informație, vreun contract ...

  

   Asta ar fi prima problemă și cea mai serioasă!
   A doua și total ridicolă este însă următoarea: a fost sau este zgonea valeriu un personaj atât de important încât să i se fabrice dosare politice?
   Nu vi se pare că zgonea are în sfârșit tovarășii meritați? 
   Într-o parte penibilul iar dincolo ridicolul de a fi de fapt ... nimeni!
   Nu vi se pare?
   Asta se întreabă, râzând, un om de pe stradă ...  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu