Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 februarie 2020

Tristă comédie


   Ceea ce a făcut partidul de guvernământ în parlament legat de problema apăsătoare și discriminatorie a pensiilor de serviciu pute a farsă!
   A farsă sau a glumă!
   O glumă proastă, dar tot o glumă pe spatele contribuabilului și al votantului! Acest ultim cuvânt, VOTANT, trebuie să capete la noi o mai mare importanță dar până atunci ...

   Așadar, orban și ai lui au hotărât că este bine să se prezinte în fața parlamentului cu o propunere de abrogare a pensiilor speciale pentru anumite categorii profesionale în – așa li se pare lor – detrimentul altora! Acu` ... ce să spun, îi înțeleg pe bieții grefieri care muncesc peste program însă nu înțeleg de ce se întâmplă asta, de ce nu sunt mai multe posturi, de ce nu se face o altă organizare și în același timp îi întreb și dacă au idee cum muncește un arhivar și ce sporuri ia amărâtul ăsta!
   În sfârșit, guvernul orban ne aruncă praf în ochi, convins că suntem toți niște tâmpiți și că așteptăm ca judecătorii constituționali, beneficiari de pensii speciale pe alese și pe gustate, să se auto judece și să se auto condamne la pierderea privilegiilor pe care și le-au creat! 
CHIAR SUNTEM TÂMPIȚI?
   Se pare că da sau măcar așa ne cred!
   Tristă comédie ni se mai arată ...
   În concluzie, noi tâmpiții, înțelegem că nu se dorește eliminarea pensiilor speciale, că nu se dorește eliberarea sistemului de pensii și a statului din jugul unor mafioți cu gulere albe care ne iau taxă de protecție pentru că așa au stabilit în cârdășie cu alți mafioți numiți aleși, noi proștii pricepem că în fața noastră are loc un balet de complezență, urmarea acestui spectacol de prost gust fiind și mai marea îngreunare a statului și deci a noastră, o și mai mare distribuție a privilegiilor, o și mai îngrozitoare înjosire și discriminare a cetățenilor care trăiesc în România fără a fi parte a sistemului care a încălecat statul și pe noi toți!
   Urât balet, urâtă farsă, tristă comédie!

  

   Dacă actuala propunere de restructurare a pensiilor trece, nu va trece, știu, dar să presupunem că ea va trece, așadar dacă actuala propunere de restructurare a pensiilor va trece, tot nu se va rezolva nimic pentru că:
1 lasă în plată cele mai grase și cele mai multe pensii speciale
2 creează o nouă clasă favorizată
3 dacă există o clasă favorizată, în scurt timp ea va crește în ritm accelerat, partidele aflate la putere având grijă să-și recompenseze aplaudacii și pupincuriștii!
   Dacă actualul guvern nu dorește să se întâmple aceste lucruri, dacă doar a greșit când a venit cu propunerea în parlament, își poate cere scuze aplicând tuturor principiul contributivității și atât, permițând adaosuri la pensie sau (SAU nu ȘI) scăderea vârstei de pensionare persoanelor care s-au evidențiat în mod deosebit (am mai spus care, nu mai repet care ar fi acestea) și atât!
   Președinte Iohannis care în ultima vreme este cam tăcut, ar putea da și el o mână de ajutor prin organizarea unui referendum pe această temă în aceeași zi cu alegerile locale și atât!
   Cerem așa ceva pentru că ni s-a promis în campania electorală și atât!
   Ni s-a promis și, cum noi ne-am ținut de cuvânt, este acum și rândul lor, al celor care au promis, deși problema nu mai are legătură cu simpatiile politice ci cu posibilitatea statului de  a suporta cheltuielile obligatorii!
   ȘI ATÂT!
   Cel puțin așa crede un om, de pe stradă ... și atât ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu