Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 ianuarie 2020

Entr`acte: comunism capitalist


   Pentru cine nu a văzut, pentru cine nu a auzit, pentru cine nu a avut răbdare, pentru oricine din afara Asiei, recomand cu căldură documentarul „American factory”!
   Documentarul nu are nimic spectaculos, nu este unul științific și nici nu rupe gura târgului la montaj ori alte chestii tehnice! Nici jocul actoricesc nu este unul care să merite atenția noastră deosebită: nici gând!
   Și atunci?
   De ce TREBUIE văzut?
   De ce, pe înțelesul celor mai tineri, este un MUST?
PENTRU CĂ DĂRÂMĂ UN MIT: 
MITUL BUNĂSTĂRII AMERICANE CA REGULĂ GENERALĂ!
   În acest documentar, ne sunt prezentați oameni normali, obișnuiți și nu genii, oameni în căutare de muncă, oameni dispuși la trei schimburi, oameni dispuși să învețe la bătrânețe lucruri noi deși numai ușor nu le este.
   Iar acești oameni sunt ... americani!
   Iar angajatorul lor este ... chinez!
   Pornind de la aceste date, puteți vedea cum se ascute lupta de clasă, cum se naște și dispare entuziasmul, cum se moare de foame muncind, cum unii devin brusc mai chinezi decât chinezii! Mai puteți vedea cum se muncește în China populară și care este legătura economiei cu partidul și cu sindicatele! Dar, puteți vedea și că ceaușescu nu a murit ci doar s-a mutat de aici, în libera Republică Populară! Puteți vedea cu propriii ochi ce înseamnă sclavia modernă mascată în libertatea cea mai ... liberă! Puteți vedea că nicăieri în lume, omul muncitor nu o duce altfel decât știam noi, indiferent dacă trăiește și muncește în comunism, în capitalism sau în comunismul capitalist spre care ne duce ușurel, de mână, dulcea și dorita globalizare!
   Documentarul este dureros pentru că spune lucruri pe care mulți dintre noi le simt pe propria lor piele și pentru că arată indiferența celor care fiind deja foarte bogați, vor să devină și mai bogați, indiferența acționarilor pentru a căror fericire niște interpuși numiți la conducere sunt dispuși să facă orice ticăloșie!

  

   Ce vedem în acest documentar Netflix este cutremurător dar nu trebuie uitat că roboții industriali anunță o era și mai dificilă pentru cei ce pot fi în viitor înlocuiți de aceste mașinării care nu cer mărire de salariu, nu nasc, nu se accidentează și nici de sindicat nu au nevoie!
   Să fim sinceri, ni se spune din nou, deși nu mai era nevoie:
CLASA MUNCITOARE NU MERGE ÎN PARADIS!
   Asta a înțeles un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu