Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 ianuarie 2020

Războiul păsărilor


   Din nou din China ne vine un virus ciudat, o boală nemaiîntâlnită și nemaivăzută, o molimă fără leac și cu un nume absurd și de neînțeles: H5N2! Acest virus cu un nume fără sare și fără piper este din familia SARS, adică Sindromul Acut Respirator Sever și se răspândește din nou pe cale aviară. În interval de câteva zile numărul îmbolnăvirilor s-a triplat, au apărut decese confirmate, autoritățile par a se zbate în van iar România permite importul mai multor tone de carne de curcan infectată din Ungaria!
   Ciudat este că nimeni nu a gândit că acest act comercial poate fi o formă de atac chimic la adresa națiunii!
   Să trecem din nou cu vederea bâlbâielile statului și să ne amintim de ultima gripă aviară, cea care ajunsese motiv de bancuri, atunci când mașinile erau stropite cu apă chioară și niște persoane sus puse s-au umplut de bani! Să ne amintim că atunci am avut noroc, nu am fost protejați de stat!
   Să trecem și asta cu vederea și să ne amintim de pesta porcină pe care guvernul pesede în frunte cu ovinul oaia sau daea a așteptat-o cuminte până a trecut frontiera dinspre Ucraina! Să notăm că tot din răsărit a venit și bucuria asta!
   Acum iată, din nou din răsărit, apare o altă minune de care nu știe nimeni, o prospătură biologică, o noutate absolută care pare a-i ului pe toți specialiștii!
   De unde vine?
   Nu, răspunsul „din centrul Chinei” este incorect!
   De unde vine, din ce laborator a scăpat sau a fost scăpat noul virus?
   Cine se joacă de-a Dumnezeu sau de-a Buddha ori de-a Confucius?
   De ce dacă păsările de obicei migrează nord sud ori sud nord în căutarea căldurii, acest virus transmis de păsări migrează est vest?
   De ce virusul acesta ciudat, ce pare mai artificial decât zâmbetul țaței veorica se răspândește din răsăritul chinezesc spre „putredul occident capitalist”?
   Rușii au inventat un nou tip de război, nedeclarat, purtat de așa ziși voluntari: dar Rusia nu-și permite cercetarea științifică chinezească!
   Chinezii în schimb, mereu subtili și fără urmă de comportament rudimentar, au studiat problema și au ajuns probabil la concluzia că dacă pentru fiecare barbar străin mort moare câte un chinez, ei tot înving: așa că au trecut la o nouă fază a războiului modern, adică la  războiul păsărilor!
   Pare de domeniul fantasticului, dar lucrurile se leagă urât de bine în actualului context politico economic în care China simte că poate pierde războiul comercial cu USA, primele semne fiind deja vizibile prin scăderea îngrijorătoare a ritmului de dezvoltare.

  

   Este o prostie această idee?
   Ce mult m-aș bucura să fie așa!
   Mai ales că deja faimosul H5N2 se transmite, nici nu se putea altfel, de la om la om ...
   Până ce vom afla exact despre ce este vorba, sper ca statul român să mai lase dracului luptele politice de doi bani și să se ocupe de problemele grave și urgente care ne bat la ușă!
   Așa gândește un om ... de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu