Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 ianuarie 2020

Să-i mai amintim?


   „Ministrul Mediului Costel Alexe și primarul general Gabriela Firea au avut, marți seara, un schimb de replici cu privire la poluarea din Capitală, cel dintâi reproșându-i că Primăria nu a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București”, i-a răspuns Firea.
   „Sunt revoltat.
   Ministerul poartă o corespondență și am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluții pentru că Bucureștiul astăzi produce un milion de tone de deșeuri pe an din totalul de șase pe care le produce România” a declarat ministrul Mediului.
   În replică, primarul general Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, iar faptul că Bucureștiul este pe locul 4 în privința poluării și nu pe primul înseamnă că proiectele derulate au dat roade.
   „Faptul că avem din ce în ce mai multe mașini proprietate personală de aproape unică folosință e un fapt îngrijorător. De aceea, facem campanii ca cetățenii să folosească transportul public în comun. Foarte multe autobuze merg goale pentru că avem obișnuința de a circula cu autoturismul personal”  a spus Firea la același post de televiziune. Firea a mai spus că Guvernul PNL îi menționează numele în discuții privind poluarea doar pentru a exista un țap ispășitor. „S-au făcut lucruri și se vor face. Este foarte bine că e preocupat ministrul mediului. Partea proastă este că ai săi (???) colegi nu au făcut nimic  în Consiliul General pentru a îmbunătăți calitatea mediului și dumnealui vine și ne dă lecții. Nu mi-a pronunțat numele, dar toți știu cine e primar general”, mai spune Firea.
   La rândul său, Costel Alexe spune că bucureștenii respiră în fiecare zi aer poluat deoarece municipalitatea nu ia măsuri în acest sens.
Firea i-a răspuns: „E foarte rău că un ministru nu știe ce se întâmplă în București. (...) 
Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”.”

   Cam așa au decurs lucrurile în emisiunea de la a3: adică unul spune ce-l doare iar celălalt îi explică de ce este frunza verde și nu albastră! Trebuie să-i spunem și încă primarului nostru general că Bucureștiul are probleme grave și că singurele probleme pe care le-a rezolvat în cei aproape patru ani de când ne conduce, sunt problemele apropiaților ei pe care a avut grijă să-i pună la îngrășat în companiile municipale!
   Să-i amintim așadar primarului firea că a promis rezolvarea rapidă a problemei traficului în capitală și că nu a făcut nimic?
   Să-i amintim că a promis curățenie și în multe locuri sunt munți de gunoaie?
   Să-i amintim că a promis parcuri iar spațiile verzi devin dormitoare supra etajate?
   Să-i spunem dacă nu știe că orașul se dezvoltă anapoda și excentric? Că în timp ce birourile sunt înghesuite în nord, cei ce lucrează în ele sunt striviți în cartierele dormitor din sud?
   Să-i amintim că-i propunem un pariu în legătură cu termenul de execuție la pasajul Doamna Ghica, termen pe care noi credem că-l va depăși cu cel puțin 100%?
   Să-i amintim că automobilul de unică folosință este al dumneaei, anume acela cu care se deplasează de la și spre primărie sub escorta poliției locale?
   Să-i amintim că un motor de patru sau cinci mii de cm cubi euro 3 poluează cu siguranță mai mult decât unul de 0,9 litri euro 2?
   Să-i amintim că vigneta oxigen luată cu polonicul din alte părți este o taxă pe centru și nu una pe poluare? S-o întrebăm din nou de ce pe Calea Victoriei nu are voie un automobil poluant dar în Drumul Taberei este bine venit?
   Să-i amintim să ne explice de ce sunt mașini exceptate de la plata taxei de centru?
   Să-i amintim că nu există două sectoare la fel și că o stradă îngrijită și importantă pentru unul este neîngrijită pentru că vecinul său nu o consideră prioritară?
   Să-i amintim că Bucureștiul a ajuns o sumă de șase orașe diferite, cu legi diferite, cu dezvoltări diferite și chiar și cu taxe diferite?
   Să-i amintim că dacă nu ne place pe noi, pe bucureșteni, ea poate să plece?
   Să-i amintim că orașul în care este primar se învecinează cu Voluntari-ul?
   Nu, nimic din toate astea nu au efect asupra minții ei puține, blonde și pesediste: crede în continuare că va avea câștig de cauză cel mai agresiv și nu cel mai pregătit!

   Ce va face firea la alegeri?
   Am o presimțire ... cred că va face ce a făcut și țața veorica la prezidențiale ...

  

   Să-i mai amintim ceva primarului lor general?
   Ei bine, da, ar mai fi ceva de amintit!
SĂ-I AMINTIM SĂ NU MAI CANDIDEZE!
   Așa crede un om, de pe stradă ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu