Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 ianuarie 2020

Contra uitării


   Un oarecare dracnea liviu nicolae se tot zbate să apară în fața instanțelor românești, urmând ca în scurtă vreme să treacă la cele extra-terestre! Este imposibil să nu fi observat stoicismul cu care depune cereri peste cereri, unele poate îndreptățite, altele de-a dreptul absurde sau chiar ilare, cum ar fi cererea de desființare a pesede-ului!
   Dacă nu l-am ști și nu l-am cunoaște pe numitul dracnea liviu nicolae, l-am vedea în masa mare a deținuților care de plictiseală fac câte o plângere, câte o reclamație, câte o cerere în căsătorie, cu siguranța omului care deși nu are nimic de câștigat, știe că nu are ce pierde, găsindu-și astfel o distracție, un mod de a-și trece timpul, o modalitate de a ucide dușmanul numărul unu al izolării, adică zisa plictiseală!
   Dacă nu l-am ști și nu l-am cunoaște dar îl știm și-l cunoaștem: nu plictiseala îl face pe dracnea liviu nicolae să procedeze astfel ci un calcul foarte exact: simte că partidul a rămas pe mâini proaste, simte că partidul nu are tătuc, simte că dacă acum ar ieși, în șase luni ar putea fi din nou ce a mai fost și mai mult decât atât! Așa i se pare și, noaptea, în celulă, în timp ce unii poate ar recita poeme de Radu Gyr, el vede cu ochii minții întoarcerea slugilor care până mai ieri îl pupau în – vă rog să mă iertați – în koor și ploconirea lor, a celor care au plecat acum după dosuri ce par mai parfumate! Ei bine, nu știu cum visează, cu ochii închiși sau deschiși dar este clar că dracnea liviu nicolae are un calcul și o socoteală, că nu se face de râs din prostie ci dintr-un calcul ce pare a fi de PR.
   Ce va fi?
   Va vedea, pe noi nu prea ne mai interesează individul nici dacă el își închipuiește că păstrarea notorietății îl va ajuta în vreun fel în dosarul Teldrum care iată, se apropie!

  

   Așadar, vrem nu vrem, pușcăriașul încearcă să ne dea câte o doză de lecitină, în speranța că nu vom uita ... nicicând ... trandafirii ...
   Pe cine să uităm...?
   Pe cine ...
   Așa încearcă să-și amintească un om ... de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu