Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 ianuarie 2020

Cu carul înaintea boilor


   Ultima modă lansată de televiziunile care nu mai au ce spune este plânsul de mila școlilor cu WC în curte! A devenit o obsesie națională în special la proTV-ul care nu mai cheltuiește nici un bănuț în așteptarea unui nou stăpân și ne face un întreg program de știri cu întâmplări din Dâmbovița sau Vaslui combinate cu imagini ciordite de pe YouTube asezonate cu interviurile ieftine cu gigi beeecali și cu un strop de Busuioc la final!
   Bine, la ăștia a devenit o obsesie dar nici la alții nu este mai prejos!
   Pentru că oamenii ăștia care probabil nici cu mătura nu dădeau în post pe vremea când Călinescu ținea dimineața o țară întreagă cu mâinile pe burți de râs, nu văd dincolo de bietul lor nas, guvernele României au mai aruncat pe piață o prostie propagandistică, anume masa caldă pentru elevi! Și aici lacrimile de crocodil sărează exagerat mâncarea bieților copii, respectivii punând iarăși carul înaintea boilor: nimeni nu se gândește că o școală pentru a oferi masă caldă unor sute de elevi are nevoie de un spațiu pentru pregătirea ei, de un alt spațiu pentru servirea ei și de un număr de oameni angajați care să facă asta, oameni cărora le trebuie și lor un vestiar, un grup sanitar acolo ... De ce oare nu ne gândim că trebuie să începem să construim mai întâi ȘCOLI ALTFEL, școli care să cuprindă și teren de sport și sală de sport și clase de curs și cantină, și centrală termică, etc, etc! Presupun că banii aruncați propagandistic școlilor care în lipsa dotărilor minime vor comanda la catering-ul lu` nașu` niște super pachete cu hrană RECE, ar putea fi folosiți pentru proiectarea ȘCOLII STANDARD PENTRU ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI! De ce nu gândește ministerul învățământului o școală modul, pentru circa patru săli de clasă, clădire care datorită modulării să poată fi dezvoltată, extinsă pentru opt, 20 sau 40 de săli de clasă acolo unde este necesar? De ce nu se face astfel încât clădirile destinate școlilor să respecte un anumit standard care să includă și sportul și învățătura și hrana și orele de după școală?
   De ce o fi așa de greu ca în fiecare școală nou nouță, din prima zi de cursuri să funcționeze absolut tot, adică și sala de sport și cantina și grupurile sanitare?
   Asemenea școli nu ar mai avea grupul sanitar în fundul curții și nici nu ar mai permite deștepților din televiziuni să se întrebe de ce cele existente nu funcționează, ar ridica nivelul învățământului, ar atrage copiii la școală, ar duce la scăderea abandonului școlar și al infracțiunilor și, foarte important, s-ar simți în maximum 20 de ani în nivelul de trai al întregii țări!

  

   Pentru plângătorii de mila WC-urilor din curte: acestea nu pot fi dotate cu instalații de apă curentă pentru că primarii nu au sau nu alocă suficienți bani școlilor și, cum mare parte din cursuri la noi se țin iarna, clădirile astea amărâte ar trebui încălzite măcar cât să nu crape țevile care, pline de apă fiind, vor îngheța! Cum ei, amărâții, abia au cu ce să încălzească școala ...
   Banii nu trebuie tocați prin împrăștiere ci folosiți pentru începerea de la zero acolo unde trebuie pentru că nu se mai poate altfel! 
   Spus pe scurt,
NU AȘEZAȚI CARUL ÎNAINTEA BOILOR!
   Așa crede un om ... de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu