Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 ianuarie 2020

Pensia vrajbei voastre


   Trăim într-un paradox pur românesc:
CEI CE TREBUIE SĂ FACĂ DREPTATE ȘI SĂ PEDEPSEASCĂ HOȚII,
AU INTRAT ÎN GREVĂ PENTRU CĂ NU-I LĂSĂM SĂ NE FURE!
   Nu puteți spune că treaba asta nu-i pe dos, că atunci nu mai știu care este!
   Așadar, magistrații, supărați pentru că riscă pierderea pensiilor speciale, au suspendat activitatea în mai multe orașe din țară! Vă vine să credeți? Cu siguranță da, din moment ce sunteți și dumneavoastră tot români ... Care este problema? Simplu, problema este că cineva trebuie să fie mai egal decât ceilalți în țara numită România, adică cineva trebuie să se pensioneze mai devreme, să câștige un salariu exorbitant și la pseudo bătrânețe să aibă asigurat un venit chiar mai mare decât atunci când era în activitate! Vorbim despre „aleși”, vorbim despre polițiști, vorbim despre ministerul justiției cu instanțe și pușcării, vorbim despre militari, vorbim despre mai toți bugetarii care s-au așezat la țâța națiunii și papă frumos! Toți nefericiții și toți nechemații au parte de pensii speciale sau de serviciu, de condiții dăunătoare de muncă în birouri, de tichete de vacanță și de masă și de haine și de ce le-a mai dat lor prin cap că ar putea jefui din banul public! Sunt curios ce sporuri are un miner de subteran prin comparație cu un funcționar de la casa poporului: și nu vreau să-l compar cu câte un șef de departament care ia două, trei mii de lei pe lună numai sporul de condiții grele de muncă în dealul Uranus!
   Înainte de revoluție, ceaușescu a plătit din gros armata, securitatea și miliția, convins că la nevoie îi vor fi fidele: i-au fost?
   L-au apărat?
   Și-au dat sângele și viața pentru el și ai lui?
   Au murit pentru el?
   Aiurea, armata a fost imediat cu noi!
   Miliția la fel!
   Securitatea, he, he, la fel!
   Astăzi, niște capsomani, în lipsa armatei, cred că administrația locală este cea care îi poate sluji și apăra, administrația locală, poliția, serviciile secrete și, bineînțeles biserica! Se înșeală și ei, la fel cum s-a înșelat și ceaușescu: ăștia vor fugi primii și-și vor căuta un loc la fel de călduț dincolo, la ceilalți, vor plânge că le-a fost rău și vor pândi momentul să se gudure pe lângă niște șefi care să le acorde din nou privilegii!
   PNL-ul și toți cei de la guvernare trebuie să priceapă odată și-odată că în societatea noastră s-a produs o fractură, că cei care ar trebui să existe pentru buna funcționare a statului sunt în situația de a pune statul să funcționeze spre binele lor! Birocrația și birocrații statului au ajuns să sufoce restul populației permanent, nu doar în cazul pensiilor speciale! Dacă actualul guvern nu crede, să pună unul lângă altul un angajat începător la stat și unul la privat, sau unul cu cinci ani vechime de colo și de dincolo! Să pună și să priceapă de ce Bucureștiul se sufocă dar din bugetul primăriei generale cea mai mare parte se duce pe salariile paraziților lui firea!
   În concluzie: guvernul trebuie să reglementeze statutul funcționarului public și organigrama instituțiilor publice, astfel încât să știm câți funcționari trebuie să aibă o primărie de țară și câți una de municipiu, ce înseamnă condiții vătămătoare de muncă și în ce parametri, care sunt salariile maxime permise, grila de majorări salariale, etc, etc – să fiu iertat, însă nu cred că un judecător sau polițist ori asistent maternal când s-au apucat de treaba asta au fost obligați și nu au făcut alegerea în cunoștință de cauză! Așadar, pentru liniștea tuturor, guvernul trebuie să impună transformarea în lege a următoarelor:
-          Pensiile aflate în plată nu se modifică
-          Pensiile aflate în plată sunt impozitate cu 50-80% pentru sumele care depășesc 10.000 lei
-          Din momentul publicării în monitorul oficial toate pensiile se calculează numai și numai în baza a doi factori, anume durata stagiului de cotizare și suma cotizată
-          Vârsta de pensionare poate fi diferențiată funcție de ocupație, adică un an de front înseamnă un an în minus la vârsta de pensionare
-          Sporurile la pensie, așa zisele pensii speciale se acordă numai și numai în baza unor merite excepționale cum ar fi rănire în luptă pe front sau în urmărirea infractorilor, rezultate deosebite în munca de informații sau în cazurile cu pericol imediat de pierdere a vieții sau a capacității de muncă, de exemplu angajați la centrale nucleare, etc, etc.

ABSOLUT TOTUL TREBUIE LEGAT DE STAGIUL DE COTIZARE
ȘI DE SUMA COTIZATĂ!
ȘI ATÂT!

   Sunt convins că în viitor o asemenea reglementare ar scădea presiunea pe sistemul de pensii și ar ajuta mult statul în rezolvarea oricărei probleme legate de acest sistem!

  

   Bănuiesc că guvernul nu crede asemenea lucruri, drept care vin și eu cu o propunere:
DACĂ STATUL ROMÂN A PUTUT ARUNCA BANI PE
REFERENDUMUL PRIVIND FAMILIA, DE CE NU NE
ÎNTREBĂ ȘI ÎN PRIVINȚA PENSIILOR CE VREM?
CINE ȘTIE, POATE MAJORITATEA VOR DORI ÎN
CONTINUARE PENSII SPECIALE SAU CHIAR MĂRITE
PENTRU PROFITORII STATULUI ROMÂN!
   Ce ziceți, aveți curaj să faceți referendum pe această temă?
   Eventual acușica, la locale ... ce ziceți?
   S-ar mai opune cineva voinței populare?
   Asta întreabă un om, de pe stradă ...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu