Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 februarie 2020

Nouă regi la termen


   Lucrurile pe aici pe la noi, au luat-o razna: România nu mai seamănă a stat democratic ci a stat ceceristocratic!
   Pur și simplu am ajuns în situația în care parlament, guvern ori președinte, voință populară sau orice ar mai fi, totul, dar absolut totul, este la mâna curții constituționale! Nu ar fi o supărare, dar această curte, după ce s-a dovedit în multe cazuri politizată (curtea fiind compusă din nouă judecători numiți pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau reînnoit, câte trei numiți de  camera deputaților, trei de senat, respectiv trei de președintele României), se arată acum lucrând în nume și interes propriu, în disprețul cetățeanului și societății românești! Problema pensiilor speciale este este doar una dintre minunile produse de ccr, minune în care – vă vine să credeți sau nu – au fost chemați judecătorii care o compun și care dispun pare-se și de mai multe pensii speciale simultan, să se pronunțe asupra legalității pensiilor speciale!
   Bineînțeles că atunci când te doare în koor de ceilalți și îți vezi numai propriul interes, nu mai contează că un Gheorghe care a muncit toată viața ca UN ROB nu are la bătrânețe nici după ce bea apă ci contează ca tu, slugă prea plecată a lui iliescu ion ori a oricui altcuiva aflat la putere să-ți păstrezi privilegiile nesimțite: și atât! Orice s-ar întâmpla împotriva privilegiilor lor și a stării lor și a clasei lor de privilegiați este în mod automat lovit de neconstituționalitate! Nu contează dorința exprimată de majoritatea populației prin referendum, nu contează alegerile, contează părerea unui fost sindicalist ciorbea ori a unei traseiste tip weber, pentru a-și putea exercita privilegiul de a conduce ȚARA fără a fi fost aleși prin vot popular!
   Curtea aceasta care inițial trebuia să fie doar un verificator al constituționalității actelor politice ale actorilor politici români a făcut pe negândite pasul spre rolul de arbitru al societății pentru ca acum să ne apară, dintr-o dată, ca un jucător cu interese proprii, a ajuns în situația directoratului din perioada 1795 - 1799!

   Istoria ne-a învățat că pe lumea asta nimic nu este bătut în cuie, așa că ceea ce astăzi place pesede-ului, poate displăcea mâine acelorași! Roata se învârte se spune în popor, ceea ce înseamnă că la un moment dat, aceeași curte, va începe să aibă alte interese, în alte direcții, lucru ce va dezavantaja pe altcineva:
NU NUMAI CĂ NU ESTE ÎN REGULĂ,
DAR CHIAR NU PARE CONSTITUȚIONAL!
  
   Lucrurile cu democrația românească au luat-o razna, drept care cred că este necesară o nouă revoluție, una mult mai inteligentă și sută la sută pașnică: este nevoie de o schimbare a sistemului politic românesc, este nevoie de modificarea substanțială a multor legi și cu siguranță este nevoie de o altă constituție, cea de acum fiind de multă vreme depășită de evenimente și cu mult prea multe lacune. În acest fel, după perioada copilăriei democrației, poate trecem și noi la lucruri serioase, poate aflăm ce fel de republică suntem, ce are fiecare de făcut, cum poate controla cetățeanul statul și invers, etc, etc:
UN ASEMENEA PROCES ESTE NEAPĂRAT NECESAR!
  
   Am trăit în dictatura proletariatului și nu a fost bine, am trăit în dictatura lui ceaușescu și nu a fost bine, am trăit în dictatura lui iliescu și nu a fost bine, am trăit în dictatura pesede-ului și nu a fost bine, trăim acum în dictatura A NOUĂ (9) REGI LA TERMEN și nu are cum să fie bine:
SE GĂSEȘTE VREUN GENERAL BONAPARTE?

  

   Se poate proceda pașnic la schimbarea actualei stări de fapt?
   Cu siguranță, iar acest lucru chiar trebuie făcut, cu siguranță altfel decât la 18 brumar, cu siguranță este nu doar necesar ci și obligatoriu, în caz contrar prezența noastră la urne devenind inutilă!
   Așa crede un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu