Faceți căutări pe acest blog

marți, 26 ianuarie 2021

La fel de răi

   Am sperat că guvernul liberal, ulterior de coaliție, va fi mai bun decât produsele social democrate pesediste. Am sperat ... după liberali, guvernul de coaliție de dreapta se zbate sau pare că se zbate să anuleze prostiile făcute de pesede dar în acest timp tribunalul București se răzgândește și se mai gândește dacă șefii jandarmilor din 10 august în Piața Victoriei pot fi trimiși în judecată sau nu, DIICOT așteptând să-i pună sub acuzare fără să aibă habar că și brutele astea au imunitate atâta timp cât ascultă ordinul politic chiar și în dauna cetățeanului. Am sperat că noul guvern, de coaliție, va fi mai răsărit decât cel liberal, acela în care Vrancea făcea legea iar Vela se lăsa decorat de bor ... dar degeaba! Și acum au loc niște lupte intestine de-a dreptul sinistre, iar ciolanul pe care li l-am aruncat noi, alegătorii, pare a nu le mai ajunge! Se luptă între ei ca chiorii și se fac de râs și din nou au impresia că sunt veșnici în pozițiile astea vremelnice!

   În acest timp, oamenii din spatele guvernului, își văd de treabă și ne bagă mâna în buzunar la fel ca pesedeul cu deosebirea că ei nu ajută săracii ci tinerii! Vorbesc bineînțeles despre programul legat de prima casă, program în care, sub presiunea dezvoltatorilor imobiliari, guvernul liberal a intervenit în concurență și a săltat pragul de acordare a împrumuturilor de la 60.000 la 140.000 de €, fără a spune sau explica doritorilor că nu le dă nimic pe gratis ci doar permite dezvoltatorilor să ceară mai mult: după prima casă și cei 60.000 ai ei, toate prețurile s-au aliniat la această sumă! Acum, au sărit de 60 la noua ofertă, cea de 140.000! Și pentru că nu era suficient, pentru că oamenii partidului construiesc cotețe noi, partidul și guvernul liberal și-au spus că nu este cazul să profite și altcineva așa că a diferențiat suma aceasta pe case noi și case vechi, pentru cele vechi suma maximă fiind dacă nu greșesc de 90.000 €! În concluzie, face mai mulți bani un apartament de 50 m2 în Pantelimon sau Chiajna ori comuna Popești Leordeni decât unul vechi pe Cantemir, la 100 m de Piața Unirii? Ați prins șmecheria? Partea proastă este că liberalii nu doar că nu dau de la ei, dar permit astfel băncilor să dea credite mai mari cu dobânzi mai suculente, dezvoltatorilor să vândă mai scump niște cotețe nenorocite, fără bucătării și spații de depozitare și doritorilor să se supra îndatoreze pentru cotețele de mai sus, cotețe care pe o piață absolut liberă ar costa probabil în jur de 30.000 €!

   Dacă nu ați înțeles ce am vrut să spun, atunci vă explic mai simplu:

LIBERALII SE BAGĂ ÎN ECONOMIE LA FEL CA ȘI pesedeii!

LIBERALII NU AU UN PLAN DE GUVERNARE ȘI PAR CONDUȘI DIN UMBRĂ,

DE ALTE INTERESE DECÂT CELE ALE POPULAȚIEI!

LIBERALII ÎN COALIȚIA DE GUVERNARE SE LUPTĂ PENTRU PROFIT ȘI ...

CAM ATÂT!

ALIAȚII LIBERALILOR LA GUVERNARE VOR HĂLCI CÂT MAI MARI ȘI NU-I

DOARE NICI ÎN CUR DE VOTANȚII LOR!

  

   Știu că pare exagerat la prima vedere, dar exemplul cu prima casă nu este decât o bucățică mult prea vizibilă a acestui amestec! Dacă sunt cu adevărat interesați de binele național să-și numească fiecare partid din alianță specialiști în guvern și numai primul ministru să fie politic: astfel, politizarea instituțiilor, răsplătirea sponsorilor, înflorirea cumetriilor ar înceta sau măcar s-ar împuțina!  

   Până nu își vor scoate ghearele din economie, până nu vor desființa instituțiile inventate de pesede, până nu-l vor trage la răspundere pe slugărel toader și alții ca el – inclusiv jandarmii, până nu vor renunța la ascultarea ordinelor de sus, până nu vor înceta să fie un fel de dăncilă doi dar cu mai puține greșeli de exprimare, până atunci deci liberalii și aliații lor pot fi considerați la fel de răi și de toxici ca și pesedeii!

   Așa este convins un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu