Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 ianuarie 2021

Să nu ziceți că nu v-am spus!

   Am vorbit de mai multe ori în ultima vreme despre pericolul real al propagandei ruse, propagandă atât de masivă încât ajungem să nu o mai vedem din mo        ment ce ne aflăm în mijlocul ei, un fel de a nu vedea pădurea din cauza copacilor! Multă vreme, diverși cetățeni au crezut inepțiile produse la ordin de vecinii noștri de la răsărit, iar atunci când li s-a demonstrat greșeala impardonabilă pe care au făcut-o s-au mulțumit să ridice din umeri, spunând că așa au crezut în momentul acela! Nici o părere de rău pentru distribuirea știrii false, nici un regret pentru girul dat minciunii, nici o clipire la gândul că au infestat și pe alții cu minciunile penibile propagate de ei, redușii mintal, pur și simplu din dorința de a părea mai interesanți în cercul lor de prieteni (de regulă virtuali) la fel de retardați ca și ei! Îmi cer scuze, regret chiar că îi consider retardați pe cei care pot crede prostiile monumentale cu iz rusesc în situația în care ele le parvin pe calea internetului, internet pe care retardații în discuție nu îl folosesc pentru a verifica veridicitatea spuselor Moscovei ... așadar, am glumit, nu-mi cer scuze, sunt chiar niște idioți utili utilizați sporadic, niște imbecili pseudo alfabetizați posesori de diplome, niște creduli impotenți intelectual din moment ce nu verifică deși, dacă îi urmărești la cumpărături, vei vedea cum strâng pâinea în mână înainte de a o cumpăra controlând-o dacă este proaspătă ...

 

   Pentru că există mulți asemenea analfabeți cu diplome, UE a înființat în 2015 Grupul de lucru East StratCom, reprezentat de Site-ul EuvsDisinfo, pentru a răspunde mai bine la campaniile de dezinformare ale Rusiei, campanii care afectează Uniunea: din păcate, pentru că nu propagă minciuna cea mai ordinară pentru persoanele cele mai înapoiate, grupul de lucru și site-ul nu sunt foarte cunoscute deși EUvsDisinfo prezintă un top al ştirilor false legate de coronavirus: „Acest top demonstrează colecţia fastuoasă de evenimente literalmente incredibile şi predicţii imposibile care nu s-au întâmplat, oricât de mult ar fi încercat media pro-Kremlin să ne convingă de contrariu” spune site-ul în discuție.  

   Strategia de dezinformare a Rusiei a fost și este complexă în special în ceea ce privește dezinformarea legată de COVID-19, probabil pentru a submina răspunsul ţărilor europene la pandemie. Au fost identificate trei teme principale:

-          gravitatea pandemiei e exagerată,

-          vaccinul e periculos,

-          elita globală derulează un plan satanic de a subjuga omenirea.

 

   De remarcat faptul că piața media este inundată de propaganda rusă la toate nivelurile, de jos în sus fiind simplii creduli care primesc informații de la idioții utili care le propagă prostește după ce le-au primit de la boți și troli care se alimentează din site-uri (care sunt cu miile), site-uri care se citează și se susțin între ele, unele pe altele, creând falsa impresie de cantitate.

Media pro-Kremlin se folosește de sutele de instituţii media finanţate sau

sprijinite de Rusia pentru a promova propaganda statului în diferite domenii.

 

   În urma verificărilor, a fost creată o listă cu circa 700 de știri care reprezintă doar o mică parte a dezinformării dar care revin în mod obsesiv:

-          Coronavirusul a venit pe Pământ din spaţiu printr-un meteorit, răspândit de vânt.   

-          Covid-19 este o repetiţie pentru o adevărata armă apocaliptică.   

-          Un profesor de la Harvard a fost arestat pentru crearea Covid-19.   

-          Covid-19 este o armă biologică pentru a face populaţia planetei infertilă.

-          Covid-19 este o armă biologică pentru a reduce populaţia planetei.

-          Coronavirus a fost inventat de familia Rockefeller şi de Clubul de la Roma. 

-          Laboratorul din Wuhan care a „scăpat” virusul aparține unui producător al vaccinului  

   Știu, prostiile astea par amuzante pentru că nu sunt adevărate, dar ajunse pe mâna unor imbecili au devenit letale: „Înainte de 2020, pentru mulţi oameni ameninţarea dezinformării părea oarecum abstractă. Cu toate acestea, în această pandemie, oamenii, sub influenţa dezinformării, au început să experimenteze substanţe periculoase şi au fost chiar informaţi că „spălarea mâinilor este inutilă”, uneori chiar nocivă aș completa eu! De fapt, dezinformări de genul aceste ne pun vieţile în pericol”, spun specialiștii UE. 

 

   Acum, să vedem diferența dintre dezinformare și mesaj fals.  

   Primul caz de dezinformare privind COVID-19 analizat pe siteul „EuvsDisinfo”, la 22 ianuarie, a susţinut că

-          SARS-CoV-2 este un virus artificial - în realitate, analiza ADN-ului a arătat că virusul provine de la animale.   

-          „COVID-19 este doar o gripă“, una dintre dezinformările cele mai populare în mass media pro-Rusia.

   Primul mesaj fals: se exagerează pericolul COVID-19 După ştirile privind originea virusului, a urmat povestea falsă conform căreia COVID-19 nu e periculos, având și ea două variante:

-          Prima: „Mass media şi guvernele supraestimează ameninţarea cu coronavirus”, ar fi vorba doar despre o gripă un pic mai gravă. În realitate, până astăzi, în lume, COVID a cauzat decesul a circa două milioane de oameni, în timp ce gripa cauzează în jur de 300.000 de decese pe an în întreaga lume, conform OMS.  

-          A doua: „Nu există dovezi că pandemia de coronavirus există” sau „este o făcătură” pentru credincioșii români. Această afirmaţie nu poate fi luată în considerare având în vedere faptul că OMS a declarat starea de „pandemie”, dar şi numărul de persoane decedate.

   Din păcate, acele două tipuri de mesaje au funcţionat: „Există poveşti şocante spuse de medici despre pacienţii cu Covid-19 care au refuzat să accepte realitatea şi anume că sunt infectaţi cu coronavirus chiar şi atunci când erau pe moarte”, se arată în articolul citat. CNN a difuzat un material despre o asistentă medicală ATI în Dakota de Sud, care spune că pacienţii ei cu Covid-19 adesea „nu vor să creadă că boala este reală. Ultimele lor cuvinte înainte de a muri sunt: „Acest lucru nu se poate întâmpla. Nu este real.”

   Au urmat alte teme ale dezinformării:

-          Vaccinurile occidentale sunt periculoase. Cel dezvoltate de Oxford te „transformă în maimuţă”, a scris media pro-Rusia.

-          Un nou mesaj fals: vaccinul occidental este periculos Mai târziu, pe măsură ce s-a anunţat apariţia vaccinurilor, ştirile false s-au concentrat asupra acestora.

-          Una dintre variaţiunile ştirilor false privind vaccinurile a vizat erodarea credibilităţii vaccinurilor occidentale şi promovarea vaccinului rusesc. Mass-media pro-Rusia a promovat o ştire conform căreia Uniunea Europeană este în negocieri cu dezvoltatorul rus al vaccinului Sputnik V. Pentru a promova o poveste conform căreia vaccinul rusesc este foarte solicitat în UE, mass-media rusă a publicat titluri înşelătoare, creând impresia că Agenţia europeană a medicamentelor a iniţiat discuţii cu producătorul rus de vaccinuri. De fapt, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că „Agenţia Europeană a Medicamentului nu a primit încă o cerere de autorizare de introducere pe piaţă pentru vaccinul rusesc împotriva COVID-19.”  

-          De cealaltă parte, pentru a submina credibilitatea vaccinurilor occidentale, mass-media pro-Rusia a luat o parte din adevăr (faptul că vaccinul produs de Oxford este dezvoltat folosind vectorul viral din cimpanzei) şi a mers până într-acolo încât să afirme că vaccinul Oxford este „vaccinul maimuţei” şi a sugerat că vaccinul britanic va transforma oamenii în ... maimuţe. „Este îngrijorător să constatăm că reţeaua de dezinformare pro-Kremlin, împreună cu multe altele, au contribuit la minimizarea pericolului virusului, la răspândirea teoriilor conspiraţiei şi la încurajarea neacceptării măsurilor de sănătate şi izolare care ar fi protejat vieţile oamenilor”, susţin specialiştii europeni.     

-          Bill Gates este unul dintre personajele negative ale pandemiei. George Soros şi Bill Gates de fapt sunt personajele negative! Personajul negativ este necesar pentru dezinformarea de succes. Într-o varietate de mesaje, COVID-19 este descris ca un pretext pentru ca oligarhia globală să preia controlul asupra lumii. Media pro-Rusia a venit şi cu o faţă pentru personajul negativ: adesea oligarhia globală este reprezentată de doi bărbaţi: Bill Gates şi George Soros. Elita globală îşi propune, de asemenea, să erodeze fibra morală a Occidentului, conform dezinformării rusești.

   În 2020, această tehnică a fost aplicată şi în dezinformarea cu privire la Covid. Totuşi, ceea ce nu a fost aplicat a fost o logică coerentă. De exemplu, o ştire susţinea că legislaţia a cauzat coronavirusul. Dar ce legislaţie? Poate cea privitoare la măsurile de securitate sanitară? Nu, este vorba despre legislaţia privind căsătoria homosexuală.

-          Într-o altă ştire se arată: coronavirusul a fost trimis de Dumnezeu pentru a-i pedepsi pe homosexuali şi pe ecologişti: asta cu ecologiștii nu o putem pricepe, ar fi necesară o verificare a traducerilor din rusă dar, ce mai contează dacă scrie pe net?

-          Au existat mai multe ştiri care preziceau prăbuşirea Occidentului ca o consecinţă a declinului moral. Adesea, acest lucru era legat de sex. Aleksei Zhuravlyov, membru al Dumei de Stat, a declarat că în Danemarca s-au deschis facilităţi pentru zoofili, unde se poate veni şi „viola o broască ţestoasă”. Acest lucru rezonează cu naraţiuni anterioare în care danezii au fost descrişi ca zoofili.  

-          Potrivit unei alte ştiri false, în Ucraina a fost propus un proiect de lege care permite copiilor de 14 ani să îşi schimbe sexul fără consimţământul părinţilor.  

-          Conform altei știri, Papa ar susţine cuplurile de acelaşi sex, deoarece catolicismul este concentrat pe afaceri.   

   „Occidentul nu s-a dezintegrat în 2020. Ironia acestor ştiri este că mass-media pro-Kremlin vorbeşte despre presupusul declin moral al Occidentului, dar foloseşte aceste poveşti legate de sex dintr-un motiv foarte comercial: sexul vinde. Se pune întrebarea unde se află într-adevăr cinismul ...”, întreabă specialiştii de la EUvsDisinfo.

   În altă ordine de idei, ce vrea elita mondială?

   În unele pseudo ştiri, ideea unei elite globale este amestecată cu elemente diabolice. Ce vrea elita globală? Iată ce vrea:

-          Organizează o „mare resetare”, un plan satanic şi global pentru a subjuga omenirea.  

-          O altă poveste susţine: Consiliul Europei, Uniunea Europeană şi statele sale membre nu au fost niciodată purtătoarele valorilor morale creştine, ci ale „valorilor” lui Satan. Într-una dintre ştiri se vorbeşte despre Convenţia de la Istanbul a Consiliului Europei, în care se face „propaganda perversiunii persoanelor LGBT şi acordarea unor drepturi inadmisibile” deși în realitate, Convenţia (semnată în 2011 la Istanbul), are ca scop prevenirea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.  

-          O altă idee falsă îl dă pe Donald Trump drept ales să conducă o mişcare populară împotriva „Statului ascuns al lui Satan”. „Pseudo jurnaliştii” ruşi arată că „În SUA, Biserica lui Satan care are din ce în ce mai mulţi adepţi are drept prioritate dreptul la avort.

-          Societăţile occidentale sunt dominate de progresism, un lucru considerat malefic

-          UE şi progresistul occidental, în general, desfăşoară, de asemenea, campanii pro-homosexualitate.”    

   Legat de Donald Trump, eroul luptei împotriva „statului ascuns satanic”, se observă trei fire narative diferite și împletite:

-          Primul este o naraţiune recurentă despre existenţa în SUA a unui „stat ascuns”  (deep state) care se află deasupra politicienilor aleşi. Conform acestei idei, preşedinţii SUA şi alţi oficiali publici au o putere redusă sau deloc, în timp ce luarea deciziilor se află în mâinile „statului ascuns” sau dacă doriți ... paralel.  

-          A doua istorie, care a apărut recent în media pro-Rusia, sugerează că „satanismul” este sistemul de valori al „elitelor globale/elitelor secrete”, care se presupune că încearcă să distrugă valorile creştine tradiţionale, precum sacralitatea vieţii umane şi le înlocuiesc cu pseudo-religii imorale şi perverse.  

-          A treia trăznaie se referă la presupusa decadenţă morală a Occidentului, exprimată prin materialism, valori pervertite şi ostilitate faţă de religia tradiţională pe care guvernele occidentale sau „elitele globale” o subminează pentru a o înlocui cu pseudo-religii (cum ar fi ideologia LGBT)”, susţin specialiştii în dezinformare.  

 

   Acum, pentru că am pus în ordine prostiile propagandistice rusești, să tragem linie și să observăm niște coincidențe frapante, coincidențe care ar trebui să ne pună pe gânduri:

-          Statul profund seamănă izbitor cu STATUL PARALEL, acel bau bau pesedist din perioada Piața Victoriei

-          Ideea de credință și religie care s-ar împotrivi răului occident a prins rădăcini la noi cu circari de genul teodosie la oameni care se declară credincioși deși, cei mai mulți dintre ei, nu au în casă și nici nu au atins vreodată o biblie

-          Ideile occidentale sunt rele, dezagreabile și de neacceptat, cei ce le susțin meritând să ardă în focurile Gheenei (iadului) lucru aplicat cu entuziasm victimelor de la Colectiv

-          Ortodoxia este bună, catolicismul și oricare altă credință sunt rele

-          Homosexualitatea este o crimă

-          Occidentul ne vrea răul

-          Occidentul nu ne lasă să ne dezvoltăm

     

   Până acum, sunt convins că pe nimeni n-am convins: idioții utili transformați în difuzoare nu de către propaganda rusă ci de către puținătatea lor intelectuală combinată cu nostalgia lui „înainte era mai bine”, acei indivizi care nu știu ci cred, oameni care oricând se mulțumesc cu produsele occidentale dacă nu trebuie să și muncească pentru ele, acei analfabeți cu diplomă, nu vor recunoaște în veci că au crezut niște prostii, că au propagat inepții, că s-au făcut slugile unor propagandiști care chiar îi numesc utili idioți! Nici gând, ei vor refuza să vadă adevărul, vor refuza să înceteze să facă rău conaționalilor și nu numai, se vor considera în continuare mari patrioți deși slujesc alte interese decât cele naționale și nu vor avea niciodată curiozitatea de a deschide o carte, eventual un dicționar al limbii române ... pentru simplul motiv că ei nu citesc decât ce scriu anumite persoane, eventual foști ofițeri tip mircea chelaru, pe rețelele de socializare ...

   Este păcat că am ajuns la acest conflict ... dar știți ce? Cine nu crede, să nu se vaccineze: cu cât mai mulți, cu atât mai bine, îmi vine mie mai repede rândul!

   Era să uit, deși nu sunt de acord cu ei, le doresc multă sănătate, să nu ziceți că nu v-am spus!

      A propos ... suntem chiar nebuni să credem că vaccinul ne bagă cip și ne transformă în maimuțe? 

   Așa se întreabă un om, de pe stradă ...

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu