Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 mai 2021

12 oameni furioși

   Cine nu a văzut acest film clasic, apărut în aprilie 1957 și notat pe IMDB cu nota fantastică 9, este rugat să o facă, nu va regreta! Dar, legătura cu filmul o facem într-un context neplăcut, anume greutatea curților cu juri sau jurați de a stabili adevărul adevărat! Pentru că, în sistemul de origine anglo saxonă al curților cu juri, principiul este dreptul acuzatului de a fi judecat de către 12 egali de-ai săi, practic, judecătorul administrează procesul dar 12 egali ai inculpatului vor stabili vinovăția și gradul de vinovăție al acestuia ori, pur și simplu, vor hotărî nevinovăția lui. Pentru a se petrece lucrurile astfel, cei 12 trebuie să fie total imparțiali, să nu aibă nici cel mai mic interes în speța judecată, să nu fie influențați sau influențabili, etc, etc, sunt convins că aveați deja idee despre acest sistem. Acum, mă veți întreba de ce bat câmpii despre sistemul curților cu juri, sistem desființat la noi în 1938 de Carol II în plină dictatură regală. Ei bine, este interesant de aflat că, unul dintre cei 12 jurați în cazul statul contra Derek Chauvin privind uciderea lui George Floyd, a fost surprins îmbrăcat cu un tricou pe care scria BLM în timpul unei ample manifestații antirasiste! Să mai spunem și că respectivul este, mă scuzați, NEGRU și că a dat câteva interviuri în care își îndeamnă concetățenii de culoare să facă și să dreagă ... Da, s-ar putea să nu pară un lucru foarte important dar el dovedește nu numai că de data aceasta justiția s-a înșelat și a fost înșelată, cât și faptul că înainte de începerea procesului, acuzatul ALB era deja condamnat pentru uciderea unui cetățean NEGRU! În USA s-a ajuns în situația tristă în care minoritățile au mai multe drepturi decât majoritatea, minoritățile au deja privilegii în comparație cu majoritatea în loc să aibă drepturi egale! Așadar, în acest caz extrem de mediatizat și foarte sensibil justiția nu a funcționat corect fiind supusă unei uriașe presiuni mediatice: de fapt, chiar și timpul scurt în care s-a deliberat ne spune același lucru, anume că ALBUL era deja condamnat!

   Trebuie să ne desprindem de această situație, să lăsăm avocatul să se lupte cu justiția și să ceară anularea verdictului care este în acest caz lovit de nulitate – deși nu cred că este posibil în situația sensibilă de acum și să privim în ansamblu ce se întâmplă în democrațiile de tip occidental și ce ne poate afecta și pe noi: sistemul israelian de învinovățire perpetuă a celor care le-au făcut ceva evreilor cu găselnița formidabilă de a transfera vina și asupra urmașilor acestora a fost copiat fidel de multe alte minorități rasiale, sexuale sau pur și simplu culturale. Astăzi, mai rău decât a fi negru nu este în USA decât să fii caucazian! În scurtă vreme, presupun că în România idealul de cetățean va fi combinația de țigan, evreu și homosexual! Așadar, mă aștept ca un țigan homosexual care se declară evreu să aibă mai multe drepturi decât un român alb, cu nevastă și copii: nu râdeți, sistemul american spre asta se pare că ne duce de mânuță! Iar când paznicul autodeclarat al democrației s-a sovietizat în asemenea hal încât să nu mai conteze ființa umană ci culoarea ei, orientarea ei sexuală, religioasă ori culturală, atunci trebuie să ne păzim pentru că nu cred că militarii români au coloana vertebrală atât de demnă cum par a o avea colegii lor francezi!

   

   USA s-au sovietizat, au intrat pe panta unui declin ideologic prin care fostele state membre ale tratatului de la Varșovia au trecut și de care au încercat să scape cât mai repede. USA sunt în situația URSS din anii premergători epurărilor lui Stalin.

   Unde vom ajunge cu sistemul BLM neoliberal și cu un izbitor miros de soviete? Nu știm, poate unii teoreticieni rupți de realitate bănuiesc deja și ne vor spune și nouă dar teama mea persistă: într-o țară în care cetățenii sunt obișnuiți cu armele și folosirea lor, ar fi de mirare ca BLM și altele asemenea să nu nască o opoziție, fie ea și de tipul KKK! Așa se teme un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu