Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 mai 2021

Ce gunoaie!

   Vorbeam cu câteva zile în urmă despre modul abject în care suntem hrăniți cu știri, despre umpluturile pe care le primim drept știri dar și despre modul malefic în care sunt știrile deformate încât deși sunt știri adevărate, devin știri mincinoase! Da, acest tip de jurnalism ne ține într-un țarc din care habar n-avem că putem ieși, drept care nici nu încercăm s-o facem! Iată exemple spre edificare, ambele prezentând o știre de fapt reală dar, ducând-o într-o zonă în care își pierde în totalitate importanța, realizând scopul jurnalistului și jurnalismului modern, acela de a ne ține ocupați! Doar ocupați ...

   Așadar, pe scurt: urlă presa pe tema ursului împușcat se pare ilegal! Toată lumea îl arată cu degetul pe numitul scârț de pârț ca fiind ba braconier, ba ucigaș, ba „prince”, ceea ce din start îl califică pentru o vină, nu știm care dar sigur o găsim noi!

   Aceeași presă, a răgușit pe tema gunoaielor importate în România din Germania dar și din alte țări: dă-i din nou scandal, afli că Germania este rea și e de vină și Olanda și cine o mai exporta gunoaie la noi! Adică, nu știm cine dar sigur o țară din astea este vinovată! Ei bine, exemplele astea sunt de ajuns! Știrile, la bază corecte și exacte, au fost deformate voit sau din prostie, abătând atenția publicului de la adevăratul vinovat la un prezumtiv vinovat care de fapt, nu are nici o vină!

   În cazul ursului, „mon prince” scârț de pârț, a cumpărat dreptul legal de a împușca legal un animal! Că s-a întâmplat să fie un mascul emblematic, asta este: cine nu știe, să afle că la vânătoarea de tipul ăsta nu te duci singur de nebun prin pădure să prinzi ursul și să-l ucizi, ci ești însoțit de specialist de la vânători și ocolul silvic, oameni care știu ce și cum și care-ți spun dacă poți trage au ba! Tot ei se ocupă și de leșul animalului și de trofeu. Suntem lăsați să credem că „mon prince” a umblat prin pădure și din zece urși la ales pe cel mai gras, mai mare și mai frumos că așa a vrut el: fals, lucrurile nu se desfășoară așa ci cum am povestit mai sus, plus că vânătorul are de regulă un loc fix de pândă!

   Cu gunoiul importat, povestea este asemănătoare: cineva de undeva are gunoi pe care încearcă să-l depoziteze cât mai ieftin și, atunci, apare un importator care are și licență că poate importa cine știe ce năzbâtii! Că importatorul a fost român, nu este de mirare, pentru că se folosește sistemul de ani de zile sub fațada importurilor de haine SH!

   Să n-o mai lungim: de ce este vânătorul de vină? De ce este exportatorul de vină? Și unul și altul au plătit servicii unor cetățeni, instituții sau firme românești! Și abia acum ne deșteptăm noi și vedem cât de departe este știrea de adevăr: a fost împușcat ursul greșit din vina ... cui? A fost importat gunoi: de către cine?

  

   Asta trebuie să ne preocupe pe noi: cine s-a bucurat la câteva mii de € și ne-a pus în rând cu țările africane și, cine pune tricolorul pe mașină de 1 Decembrie dar importă gunoi pe care-l aruncă în lungul drumurilor și râurilor autohtone? Este evident că nu vorbim aici despre persoane, vorbim despre legi eronate, despre rețele care aranjează totul, vorbim despre mândri români verzi cu tricolor care ar vinde-o și pe măsa pe doi poli! Sau pe mai puțin ... Deci? Cine sunt ei? Prințul sau exportatorul poate au partea lor de vină, nu poate ci sigur pentru că mă îndoiesc că nu știu ce fac când fac, dar ei legal sunt acoperiți! Buba este tot în țară, tot aici la noi, iar ăștia sunt cei care odată prinși vor fi pedepsiți cu închisoare ... trei ani cu suspendare! Știrile trebuie să privească realitățile altfel sau să dispară, vechiul slogan „mințiți poporul cu televizorul” fiind mai actual ca niciodată! Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu