Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 februarie 2014

La TVR , prostia face parte din fișa postului ?

   Necesitatea bacalaureatului tardiv
sau ce și cât ne costă anchilozarea în
lipsa de concurență !


   Avem în continuare ocazia de a constata în ce mod sunt cheltuiți banii publici !
   Iar dacă cineva își închipuiește că toți suntem idioți , s-ar putea să nu fie foarte departe de adevăr !
   De ce ? Pentru că acceptăm în continuare să susținem instituții care doar mănâncă bani , făcând în schimb rău ! Asta este culmea , dacă păpau banii publici și nu făceau nimic , ar fi fost mai bine : inactivitatea ar fi fost net mai bună decît activitatea defectuoasă !

   Acum , cu Jocurile Olimpice , ne-am petrecut mai mult timp pe programele TVR ! Aceleași triste figuri de pe vremea când emitea singură singurică , aceleași emisiuni terne , aceleași idei imbecile , aceleași manifestări ridicole ce demonstrează că nu știu cui se adresează , aceleași orgolii prostești !
   Iar cei angajați „după” nu au voie să iasă din front !
   Nu că ar putea !
   Nici dacă ar vrea nu le-ar sta în putință !
   Atunci când au fost angajați la această vacă de muls , ori au fost „ai cuiva” , ori au fost testați să nu depășească 65 !
   IQ 65 !
   Amuzant cu adevărat , este momentul în care doi „nostimi” juni , încearcă să antreneze publicul vorbindu-i despre SMS , e-mail-uri și altele asemenea : media de vârstă a zisului public era peste 70 de ani ! Foarte inteligent ! Și este doar un exemplu din multele !
   Însă , dacă în masa mare a programelor , asemenea momente se mai diluează , le găsești concentrate în secția sport a TVR ! Aș vrea să știu (sincer) câți au luat bac-ul „pe bune” , câți au făcut IEFS-ul sau cum se mai cheamă el astăzi „pe bune” , câți citesc altceva decât rubricile și ziarele de sport ! De ce ? Simplu : copiii noștri se uită la sport și ajung să creadă că este corect cum vorbește proasta de la televizor , nu cum spune Academia Română , pentru că dacă nu ar fi așa , un nene ar trage-o de urechi și ar pune-o la colț și i-ar da notă mică !
   Însă , postul TV public , plătit de noi toți pentru a ne educa , are grijă să pună să ne vorbească persoane și personi care habar n-au de sensul cuvintelor , cum și unde se folosesc sau frecvența cu care este bine a fi folosite ! Cum altfel se explică „spectatori învolburați” sau „dileiuri” sau (mulțumim SH) ICARI MODERNI ?
   Vedeți dumneavoastră , asta cu Icarii , învățată bine acu' o sută de ani , ar fi în rândul celorlalte dacă ar apărea numai pe TVR : dar ne mănâncă sufletul și pe Eurosport , așa că trebuie să o aducem în discuție în mod special : ce nivel intelectual și educațional trebuie să ai , ca ani și ani de zile , la fiecare transmisiune de sărituri cu schiurile TU să o repeți cam o dată la 10 minute ? Dragi șefi din TVR , sugerați-i vă rugăm și altele : zburătorii , plutitorii , curajoșii , planorii , vulturii , etc , etc ! Merg și combinate : „plutesc ca niște vulturi ... ” , „curajoșii ce planează ... ” - nu cerem drepturi de autor , sunt la liber !
   Trebuie să fii foc de „diștept/dișteaptă” ca în timpul unui exercițiu de gimnastică sau patinaj artistic , să nu poți scoate nici un alt sunet în afara numelor , a muzicii pe care se desfășoară și a unor statistici banale , toate astea puse la dispoziție de către organizatori ! Cât de tută poți fi , ca să crezi că nu se vede de la o poștă faptul că n-ai nici o legătură cu ce se petrece pe ecran ! Cât de proastă poți fi , încât să crezi că citirea unor statistici poate masca lipsa de idei și incoerența limbajului ? Cât de puțină minte poți să ai , ca să te entuziasmezi când nu trebuie , să faci apologia unor lucruri și persoane rău privite în țară sau să nu fi învățat încă , până la vârsta asta , să citești cu intonație !
SĂ CITEȘTI : NU SĂ VORBEȘTI LIBER , EXPUNÂNDU-ȚI IDEILE !
   Că poate nu le ai la tine ...
   Să mai vorbim și de necunoașterea limbii române ?
   O lăsăm pe altă dată ... când om avea la îndemână material probator nou și suculent , adică , dragă aa , „alte tuluri” (cum ar fi douăzeci și UNU de secunde sau acum DOUĂSPREZECE ani) ! 
   Iar material nou avem la fiecare emisiune ! Chiar prea mult !
   Observațiile acestea , sunt valabile și pentru majoritatea celorlalte posturi TV : dar acelea nu ne iau banii cu forța ca un tâlhar la enel-ul mare ! Și nici nu se laudă în epoca ultra HD cu cele mai bune transmisiuni , sunet și imagine (adică un amărât HD) ; intercalat !

   Ω

   Ca să nu ieșim din tonul TVR , până data viitoare
UI PUP IU !
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu