Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 februarie 2014

QUID PRODEST ?

   Ghicitoare explicată


   Presupușii noștri strămoși latini , în înțelepciunea lor recunoscută , învățaseră că nici o acțiune nu are loc din întâmplare , ci că ea este menită a folosi cuiva , pentru ceva , cândva : așadar , orice se petrece poate fi explicat astfel , chiar dacă răspunsurile nu devin vizibile imediat ! Astfel că , o acțiune oarecare  de astăzi , se poate dovedi extrem de importantă mâine .
   De exemplu :
- să dăm înapoi țăranilor , pământul pe care l-au avut înainte de colectivizare ; cine a câștigat peste ani din acțiunea aceasta ce părea reparatorie ? Țăranii ?
- toate activele statului să fie împărțite românilor sub formă de acțiuni , pentru ca toți să beneficieze de ... ; cui a folosit ? Cine s-a îmbogățit ? Îmi puteți arăta măcar UNUL , un singur român care a reușit mai mult decât să încerce să se șteargă la koor cu certificatul de acționar ? Și zic să încerce pentru că nici de hârtie igienică nu au fost bune !
   Înțelegeți foarte bine că exemplele pot continua mult și bine , începând de la hoțiile mai sus enunțate , trecând prin cele „două sute de zile”, împiedincându-se în Luminița de la capătul tunelului și căzând în marile privatizări pe nimic , așa că ne oprim aici cu enunțarea problemei și pășim spre ce ne doare : QUID PRODEST ?
   Cui , când și la ce folosește spargerea PNL ?
   Partidul liberal , cel care nu mai are nici măcar cât negru sub unghie din bătrânul „Prin noi înșine !” s-a coagulat greu după revoluție ! Atât de greu , încât la un moment dat , din multitudinea de grupuscule așa zis liberale , cel mai cunoscut era cel al lui Brătianu cartof ! S-au luptat liberalii între ei , că erau aproape să aibă soarta PNȚ : șansa a venit nesperat de la un personaj ciudat , pe numele lui Stolojan - individul , deși considerat de mai toată lumea un finanțist încuiat și cu mânecuțe negre , prezenta încredere tocmai datorită încăpățânării cu care și-a urmărit întotdeauna țelul propus , încăpățânare confundată de cei mai mulți români cu corectitudinea ! Astăzi nu mai contează , însă atunci , Stolojan a aruncat o umbră de încredere asupra fragilului PNL și i-a girat acțiunile și prezența în alegeri ! Perechea Stolojan Băsescu a câștigat de fapt alegerile și nu
PNL - PD ! Vă amintiți ? Schimbată ulterior în Tăriceanu - Băsescu , ideea perechii providențiale a prins la un popor flămând de minuni și sătul de sărăcie !
   Ce a urmat , ne amintim cu toții : cotă unică , credite cu buletinul , intrare în UE , granițe deschise , locuri de muncă , investiții , explozie imobiliară , etc , etc !
   Da , a fost și meritul situației internaționale favorabile , dar nu numai : cu siguranță , a contat conducerea unui guvern cu orientare liberală !
   Cum a ajuns PNL apoi la remorca PSD , părem a ști , dar nu credem : dacă numai și numai ura anti Băsescu a trasat linia politică a partidului , atunci sunt buni s-o ia după PNȚ și partidul liber schimbist !
   Cum s-a ajuns ca din arta compromisului să se facă pasul la arta intransigenței prostești , numai și numai un profesor de istorie (de la Tulcea !) ne-ar putea explica !
   Cum s-a ajuns ca din principalul dușman ideologic , urmașul stângist al pcr să devină principalul aliat al campionilor dreptei , iarăși rugăm pseudo oamenii noștri politici să ne deslușească !

   Ω
   

   DAR CUI FOLOSEȘTE DEMISIA LUI TĂRICEANU DIN PNL ȘI ÎNFIINȚAREA UNUI NOU PARTID CU ACEEAȘI ORIENTARE POLITICĂ ?
   CUI FOLOSEȘTE SCINDAREA CONVULSIONATULUI PNL DOAR PENTRU A PUNE LA ÎNDEMÂNA PUERILULUI bonta POSIBILITATEA PĂSTRĂRII TITULATURII USL ?

   SĂ-I FOLOSEASCĂ PSD-ului ?
   SĂ-I FOLOSEASCĂ PNL-ului ?
   SĂ-I FOLOSEASCĂ LUI bonta ?
   SĂ-I FOLOSEASCĂ LUI tăriceanu ?

   Nu știm !
   Sigur știm doar că nu ne folosește nouă !
   Astăzi când lumea afacerilor a fost invadată de hiene ce câștigă din lichidat afaceri până mai ieri de succes , astăzi când niște arabi pot controla piața românească de alimente , astăzi când capitalul sănătos autohton este aproape inexistent , ei bine da , tocmai astăzi aveam nevoie de un partid liberal puternic , sprijinitor al oamenilor de afaceri români și al capitalismului românesc :
   ȘI NU ÎL AVEM !
 
   Așadar , jumătate din răspuns l-am căpătat : nouă nu ne folosește alianța cu PSD , nici a lui antonescu nici a lui tăriceanu ! Nu ne folosește este un eufemism : chiar ne dăunează !
   Așteptăm așadar să aflăm și a doua parte a răspunsului :

QUID PRODEST ? 
 
 
 
  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu