Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 februarie 2014

VICTORIA ÎNVINȘILOR

   Sportul a murit !


   De mulți ani , vorbele goale au devenit atât de goale , încât nici nu ne mai dăm seama că sunt goale ! Un fel de comentariu al alinei alexoi ...
   Printre aceste multe vorbe goale , se află și idealurile olimpice : „citius altius fortius” , jurământul sportivilor , jurământul arbitrilor , jurământul antrenorilor , jurământul constructorilor , jurământul bucătarilor , plus „important nu este să câștigi , ci să participi” !
   Ce valoare mai  au aceste vorbe ?
   Nici una !
   Olimpiada , a devenit o și mai acerbă luptă propagandistică , a devenit o bătălie în toată regula , dar cu zâmbetul pe buze , pentru un loc cât mai în față în vitrina mondială !
   Olimpiada , a încetat să mai fie o competiție între sportivi , a devenit un război între state !
   Olimpiada antică însemna suspendarea luptelor pe perioada jocurilor : olimpiada modernă înseamnă o exacerbare a violenței de vitrină !
   Sport nu se mai face de plăcere , nu se mai face pentru sănătate , nu se mai face pentru starea de bine (mens sana in corpore sano) , nici gând , se face numai și numai pentru performanță !
   Restul nu mai contează : adversarul , de la care nu te aștepți în nici un caz la fair play , trebuiește călcat în picioare , trebuiește distrus , trebuiește anihilat ! Prin orice mijloace !
   Statele lumii , cheltuiesc sume uriașe pentru obținerea unor super atleți care să le aducă o medalie : rețineți - super atleți nu super oameni ! Peste câțiva ani , când nu-i va mai ști nimeni , aflând dintr-o notă de subsol că a încetat din viață la numai ... ani , fostul campion olimpic .... .... , în proba de .... , vom realiza că numele nu ne spune nimic , figura lui nu ne-o amintim , iar moartea-i nu ne emoționează deloc !
   Un biet maur care și-a făcut datoria pentru țară și popor și vreun vremelnic iubit conducător ... 

   Ω

   Da , sportul a murit !
   Da : „centrul atacant a murit în zori” !

   Felicitări învinșilor de dincolo de locul 20 , cei care muncesc pentru a face sport , cei care își plătesc biletele , cei pe care nu-i ajută federațiile și nici laboratoarele de cercetare , cei care sunt noaptea poate barmani , pentru ca ziua să vină pe locul 30 într-o probă oarecare , probă în care însă depășesc 10 profesioniști !

   Numai prin voi , pe care numai proștii vă cred învinși , în sportul mondial mai pâlpâie o urmă de viață !

   FELICITĂRI PENTRU ÎNFRÂNGERE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu