Faceți căutări pe acest blog

vineri, 21 februarie 2014

Răzbunarea-i arma prostului ?

   Se pare că DA !
 
 
   Nu cu multă vreme în urmă , se aprindea rapid și la fel de iute se stingea , scandalul creditului CEC primit de Ioana Băsescu . Vă amintiți , cu siguranță ! Atunci , sinceri să fim , ni s-a părut ciudat că femeia asta care are doar meritul de a fi fiica tatălui ei , a primit un super credit într-un timp record și , chiar ne propuneam să încercăm și noi să obținem unul !
   Tot atunci , parlamentul , nu la fel de pragmatic ca noi , s-a hotărât să se transforme în organ de anchetă (?) , chiar dacă astfel se suprapunea atribuțiunilor unor instituții ale statului ABILITATE în această direcție ! Și unii și alții am obținut același lucru : eu nu am căpătat împrumutul CEC , iar parlamentul , deși a vrut și a încercat , nu a reușit să demonstreze vreo încălcare a legii în situația mai sus expusă ! Drept care , pe muțește , am început a ne ocupa de alte chestii , mai vizibile , înțelegând că imoral și ilegal sunt două lucruri diferite !
   Timpul a trecut , sau cum mult mai bine a spus poetul „Dar timpul suflă limpede ca vântul” , aducându-ne în situația de a-i lăsa pe mână jucăria cui nu trebuie : premierului „viorel” bonta (cel puțin așa văd că-l cheamă proTV-ul) : și ce a făcut domnia sa , puerilul prim ministru când a pus mâna pe jucărie ?
   Da , așa cum bănuiați , domnul PM bonta , 
   Oameni buni , a avut grijă să se răzbune pe un om care nu i-a ascultat ordinele , nu i-a intuit dorințele ! Acest stil de gândire și conducere , aceste apucături peceristo-paucheriste , aceste zvâcniri de orgoliu de școală primară , nu-și au locul în gândirea unui om aflat într-o asemenea poziție ! Și cu toate astea , pentru că are memoria bună , victoraș nu uită că Ghețea nu i-a dat și lui mingea să se joace , așa că acum îi ia zmeul !
   De ciclu primar am spus ? Ne cerem scuze : comportament de grădiniță !
   Poate îl învață copilul acasă ...
   Oribil comportament , oribil mecanism de gândire , oribilă reacție ; drept care , fără să vrem , ne amintim de același clasic , cât de bine vedea viitorul 
„Esti tulbure, dar fundul ți-i aproape ;
         Aveam si eu (pe cînd mă dam pe Gheață)
 Obscuritatea ta - de suprafață
    Și profunzimea ta - de două șchioape!”
 
   Parcă l-a cunoscut personal !

    Ω

   Să nu uităm ! Special pentru coafezele de la proTV :
a adopta și a înfia , deși par la fel , sunt totuși ușor diferite - un COPIL poate fi
ÎN-FIAT (nu în mașină , ci transformat în fiu !)
un câine , poate fi eventual adoptat (deși și aici este o forțare lingvistică) dar ÎNFIAT  niciodată !
 
   În speranța că omul nu a ajuns să depună ouă din care să iasă câini vii , mai gândiți vă rugăm , mai gândiți , poate pricepeți de ce nu merge chestia asta cu înfierea câinilor și a gărgăunilor care vă scriu știrile !
   Poate în urma înfierii unui câine , tasu' și măsa-i cesionează oarece acțiuni , ori îi lasă averea prin testament sau îl pune în cavoul familiei ... poate !




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu