Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 august 2017

Condamnați la fericire

   Pentru că se știe că sectorul 4 din București este străbătut de râuri vijelioase, adunătoare de văi de torent, primăria acestuia, în lipsa unor obiective mai importante și mai urgente (școlile sunt un exemplu internațional, spitalele la fel, infrastructura naște invidia vecinilor apropiați dar și îndepărtați), a hotărât deci construirea de diguri de apărare! Și nu doar că s-a hotărât, ci în câtva luni le-a și executat: zone altă dată verzi, au fost înlocuite cu baraje monolit din beton armat! Orice viitură ar veni, locuitorii pot sta liniștiți: primarul pesede băluță și consiliul sectorului s-au gândit la ei!

   Un loc de joacă în care exprimarul piedone a băgat multe relații și bani și sudoare financiară dar care măcar era VERDE, a fost deposedat de gardul viu care-l înconjura și transformat într-o fortăreață betonată! Nu, nu este pur și simplu un gard, este o adevărată structură din beton armat, una atât de masivă încât mie sau dumitale ni s-ar fi cerut aprobare de construcție!

    Toate locurile de joacă au fost „îndiguite” astfel, rezultând un consum de beton armat care a repornit industria construcțiilor în București și Ilfov și care a lăsat fără ciment și forță de muncă toate construcțiile începute prin aprobarea aceleiași primării pe spații publice și verzi din întregul sector!
   În final, în încercarea disperată de a ține viiturile (?!?!) afară și copiii înăuntru, spațiile respective au fost împrejmuite cu ceea ce nu a reușit încă Donald Trump să ridice la granița cu Mexicul!
   Locuitorii sunt mulțumiți, pentru că acest gard, această minune a geniului de primar, le reamintește permanent dorința pesede-ului de a-i face fericiți: chiar dacă ei nu vor să fie, măcar din cauza munților de gunoaie care-i sufocă!

   Ω

   Cât a costat prostia asta într-un sector în care mai există case fără apă curentă dar cu closetul în fundul curții?
   Cine, ce și cât a câștigat din această pseudo rezolvare a unei false nevoi?
   Ce instituții și personaje au închis ochii pentru ca niște amante premiante să aibă altă mașină și altă vilă?
   
   Nu știm, dar sperăm să ne lumineze curtea de conturi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu