Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 august 2017

Despre căpușe și căpușare

   Puțină istorie recentă: imediat după revoluție, marile uzine „socialiste”, în loc să fie puse să lupte cinstit cu concurenții lor din exterior, au fost distruse din interior de câte o mână de hapsâni indiferenți la soarta unei generații de angajați de multe ori extrem de bine calificați și a familiilor și viitorului lor! Da, trebuie să ne amintim și să ne asumăm gafele trecutului recent, atunci când guvernele trebuiau lăsate să lucreze, ele făcând asta prin dezinteresul total față de economia națională, națiune și țară: atunci, mai toate uzinele, atât cele mici cât și (în special) cele mari, au fost căpușate de paraziți care au supt din organismul încă sănătos, până l-au epuizat complet, sfârșind prin a se hrăni în cele din urmă chiar și din stârvul a ceea ce fusese pe vremuri o investiție sănătoasă, făcând aceasta prin tăierea și vinderea fostelor uzine la fiare vechi, astfel ca terenul gol să poată fi și el vândut pentru construcția unui mall sau ansamblu rezidențial! Nu spuneți că nu vă este cunoscut sistemul, nu spuneți că nu știți/auzit povești despre mături de câteva milioane cumpărate de la firma cumnatului sau despre producție revândută numai prin firma nevestei ori materie primă achiziționată la prețuri super extra mega umflate prin firma de apartament a unui nepot! Nu spuneți, că nu vă crede nimeni!
   Așadar, acesta a fost sistemul căpușelor, sistem agreat de guvernele României, sistem parcă gândit înainte de `89 și aplicat după aceea la scară națională!

   Pentru că s-au îmbogățit câțiva și au sărăcit cei mulți, trebuie să-i mulțumim lui iliescu și modelului suedez, lui roman și celebrei spuse „industria românească este un morman de fiare vechi”, alianței celebrei chei și prostiei celor două sute de zile: ar mai fi ei mulți, dar nu-i momentul să mai amintim decât de flota de transport oceanic și de cea de pescuit! Ne-am retras pur și simplu de pe piețe consacrate pentru a face loc unui GIGEL.SRL care a preluat cât a putut din comerțul statului și a contribuit la prăbușirea economiei românești care, cu importuri de completare, ar fi putut rezista și s-ar fi putut transforma! 
   Cui a folosit?
   Ar fi interesant de aflat!

   Lucrurile, astăzi se repetă: un oarecare prim ministru roman petre care a spus minciuna cu economia = fier vechi, a fost înlocuit de ziariști care ne picură în urechi otrava minciunii amestecului rusesc în scandalul pensiilor militare, amestec ce ar urmări în realitate zdruncinarea încrederii populației în „armata țării”, etc, etc! 
   Serios?  
   Ăsta să fie motivul scandalului? 
   Chiar așa să fie?
   Nu lăcomia sistemului castei militare?

   Dacă veți privi cu atenție, veți constata că lucrurile se repetă: cineva ne dă un motiv fals al scandalului, noi trebuie să-l credem, iar ei, ca niște adevărate asociații de căpușe parazitează trupul uzinei pe care o au la dispoziție, adică al țării! L-au căpușat deja și-l epuizează sugând materie vie și injectând în locul ei otrava neîncrederii, a lipsei de onoare, a disprețului pentru noi care-i plătim și (după model medical) al jurământului depus pe vremuri, cu mâna pe drapel!
   Casta militară și militarizată românească a ajuns căpușa cea mai de temut a momentului, a ajuns principalul dușman al populației: oameni care nu au legătură cu realitatea românească cer din ce în ce mai mult pentru niște realizări nerealizate și irealizabile, analfabeți pupincuriști sau piloși își taie cu nonșalanță hălci enorme din trupul deja slăbit al finanțelor naționale iar parlamentul, strâns unit putere și opoziție în jurul interesului comun aprobă tot din moment ce ei deja și-au votat pensii speciale!
   Românul a ajuns să plătească pensii speciale tuturor nesimțiților, în timp ce localitățile, aruncate pe mâna căpușelor alese primari, pot suferi fără canalizare sau alimentare cu apă, în timp ce școlile și școala se prăbușesc, în timp ce drumul de fier merge mai prost decât pe vremea lui Carol I, în timp ce spitalele au redevenit bolnițe!

   Ω

   Este evident că în România acest tip de democrație nu dă rezultatele scontate și că ea trebuie urgent înlocuită cu un alt sistem politic cu adevărat performant: care va fi acesta? Nu știu, dar dacă schimbarea nu se va produce cât mai curând posibil, riscăm să devenim o Venezuelă europeană!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu