Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 august 2017

Borduriada continuă!

   Gaura în bugetul național este de trei ori mai mare decât anul trecut, pe vremea guvernului Cioloș: asta nu-i împiedică pe specialiștii tip prostuța să ceară măriri de salarii, de ajutoare, de subvenții și de alte pomeni electorale! Dar, pentru că pesede-ul s-a trezit cu plăcinta guvernării în aproape toată țara și aproape toate nivelurile, jaful poate continua, mai ales când există speranța aservirii justiției!
   „Jaf” vi se pare un cuvânt prea tare: exagerat? 
   Ei bine, dacă așa vă închipuiți, atunci aflați că după ce guvernul central aruncă cu banii în toate părțile fără grija zilei de mâine, la fel și guvernele locale (primăriile) își bat joc de banii cetățenilor și-și îmbogățesc firmele „favorite”: spuneam zilele trecute că pe bulevardul Brâncoveanu din capitală se schimbă bordurile care nu au mai mult de patru, poate cinci ani (Realizări mărețe) și sunt în stare perfectă! Ei bine, sistemul devalizării fondurilor cu lucrări fără valoare în bunăstarea populației și fără pic de importanță pentru binele locuitorilor acelei zone, lucrări executate numai și numai pentru cheltuirea banilor în mod dedicat, continuă să funcționeze: au început lucrările pentru schimbarea bordurilor în zona Nițu Vasile! 
   Nu se trage apă, nu se rezolvă problema gunoiului, nu se pregătesc utilitățile pentru cartierele nou apărute în acea zonă, nu se pregătesc drumurile pentru zecile de mii de locuitori care vor popula sectorul peste mai puțin de un an, nu se face nimic din toate astea, în schimb se înlocuiesc bordurile și se baricadează locurile de joacă! 
   Într-un sector în care căutătorii în gunoaie colcăie precum libărcile într-o bucătărie jegoasă, primăria nu rezolvă arzătoarea problemă a gunoaielor care ajung să pută și să împută aerul plătitorilor de taxe și impozite, dar schimbă bordurile! 
   Străzile sunt rupte în multe locuri, circulația este un calvar, dar se schimbă bordurile! 
   Strada Turnu Măgurele este zi de zi o imensă parcare și s-ar cere lărgită la cel puțin două benzi pe sens, dar se schimbă bordurile!
   Intrarea în oraș pe direcția șoseaua Berceni este un chin, dar se schimbă bordurile!
   Curățenia zonei lasă de dorit, dar se schimbă bordurile!
   Jumătate din carosabilul sectorului este ocupat cu mașini parcate în lipsa parcărilor amenajate dar ... se schimbă bordurile!
   Spațiile verzi - și așa puține - cad sub loviturile „dezvoltatorilor imobiliari”, dar primăria schimbă bordurile!
   Indiferent ce probleme ar avea sectorul (astea sunt doar câteva și probabil nu dintre cele mai grave), primarului îi curg balele după borduri!

   Ω

   Este un paradox!
   Chiar nu poate fi controlat un primar care aruncă cu banii?
   Chiar are un grup (primar + consilieri) dreptul absolut asupra unui sector cu 400.000 de locuitori?
   Dacă așa stau lucrurile, dacă un incontrolabil nu poate fi controlat, să sperăm că nu va căpăta și dreptul primei nopți!
CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC?
CHIAR ESTE OBLIGATORIU SĂ FIE LĂSAT SĂ ARUNCE TOȚI BANII PE PROSTII?
CHIAR NU EXISTĂ PREFECT ȘI LEGE?

PENTRU CĂ DACĂ AȘA STAU LUCRURILE, ATUNCI LEGEA ESTE GREȘITĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu