Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 august 2017

Propaganda fără rezultat: cine plătește?

   Ani de zile am văzut filme americane în care eroul pozitiv se poartă CP (corect politic) și are câștig de cauză: întotdeauna eroul negativ, cel care nu se poartă CP, pierde în uralele mulțimii spre mulțumirea spectatorului.
   Spre mulțumirea spectatorului am scris?
   Spre mulțumirea cărui spectator?
   Recentele evenimente din USA, dintr-un oraș de pe coasta de est și nu dintr-unul uitat de lume de prin Nebraska sau Wyoming, ne arată că ceea ce ani de zile ni s-a servit drept normalitate liber și universal acceptată, nu prea este așa! CP, oricât de bună ar părea în teorie, scârțâie în realitate și nu se potrivește cu ideea din biroul de la etajul ț! 
   Americanii au lăsat de înțeles că odată cu terminarea conflictelor din perioada luptei pentru drepturi civile, societatea USA a intrat în linie dreaptă pe drumul spre egalitate și normalitate ... dar iată că lucrurile nu stau chiar așa: în continuare femeile sunt mai prost plătite decât bărbații (la muncă egală), în continuare negrii sunt discriminați - discriminați pozitiv sau se auto discriminează, în continuare există convingerea că marea finanță este evreiască și nu lucrează decât în interes propriu! Probabil că cele două mandate ale unui președinte negru au nemulțumit populația majoritar albă care înțelege că Hollywood-ul este doar o sursă de amuzament și nu de filosofie sau înțelepciune aplicată, așa că la putere a apărut opusul lui Obama! 
   Ce ne spune asta?
   Ne spune cumva că societatea americană a atins un punct de saturație?
   Că bogăția este deja muuult prea polarizată?
   Că toate vorbele de Hollywood sunt de fapt goale de conținut?
   Că oamenii s-au săturat și că vor normalitate mai curând de tip est decât nord european?

   Foarte posibil, răspunsul este la aceste întrebări, DA!
   DA, pentru că prea mulți s-au trezit din visul american în plin coșmar!

   Ω

   Este Trump un salvator?
   Nici gând! Nimeni nu mai poate salva o societate care și-a atins limitele, iar statele Unite se pare că sunt pe cale să și le atingă!

   S-au plătit sume uriașe pentru inocularea acestor fantasmagorice idei în mintea populației, iar rezultatele tind spre zero: cine va plăti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu