Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 decembrie 2017

Idei, idei, idei ...

   Am aflat cu surprindere că partidul liberal își propune să educe electoratul(!), să-i explice adică cum stă treaba, cum e mersul sau cum s-o mai spune în jargonul mahalalei! Și spun cu surprindere, pentru că vine la scurtă vreme după ce primeau asemenea sfaturi și nu pentru că 
„s-au gândit” la așa ceva! Drept care, ne gândim să le mai suflăm niște chestii, că cine știe?!?!?

   Așadar ...
   ANRE, această sucursală a comercianților de energie din România, poate crește prețul gazelor, curentului electric, hidrocarburilor peste noapte! 
   Același minunat organism numit ANRE, are grijă și de mai micii lui clienți și bagă pe gâtul românilor o nouă taxă sau un nou bir, obligând tot omul să-și monteze contra modestei sume de circa una sută euro detector de gaz în bucătărie!
   Din nou ANRE-ul își face de cap și nu reglementează ingerința distribuitorilor de gaze naturale în acest proces, permițând Distrigaz-ului de exemplu să amenințe cu sistarea și chiar să sisteze furnizarea de gaze naturale celor ce refuză sau întârzie să cotizeze suta de euro! 
   ANRE-ul și distribuitorii de gaz uită că lor le aparține instalația până la robinetul MEU, apoi, ce fac eu, este treaba mea atâta timp cât îmi plătesc cinstit consumul!
   Și din nou ANRE-ul și distribuitorii uită că blocurile au fost prevăzute DIN CONSTRUCȚIE cu guri de ventilație la bucătării  și că accidentele produse și obsesiv arătate de televiziuni sunt procentual egale cu zero în masa de milioane de consumatori!
   Vin apoi la rând asiguratorii, cei care vând fără să clipească troleibuzelor, tramvaielor și tractoarelor agricole CARTE VERDE!
   Putem reveni la energie și să vorbim despre Transelectrica și declarația - sigur corect informată - a acelei gospodine ce pare că abia a terminat de pus varza la murat și care sigur este director general la zisa Transelectrica, declarație în care se recunoaște că banii pentru investiții s-au regăsit în facturi, dar investiții ... NU S-AU FĂCUT!
- Și unde-s banii? întreabă un reporter.
- Se regăsesc în actele contabile ale companiei! răspunde doamna gospodină.
   Adică, pe înțelesul tuturor, sub nasul ANRE-ului Transelectrica ne-a putut lua bani pentru un serviciu neexecutat crescându-și ILICIT profitul, noi în schimb avem dreptul să ne montăm detectoare de gaze - pentru DOAR O SUTĂ DE EURO!

   Se repetă de fapt povestea cu repartitoarele de căldură sau cu apometrele: urmează probabil un contor de numărat respirațiile/inspirațiile locatarilor!

   Al doilea capitol al discuției noastre, este plin cu avocatul poporului. Am văzut cu toții cum avocatul acesta cu ochelarii într-o dungă a sărit să apere poporul prin reprezentanții lui, adică pe dragnea liviu! Noi înțelegem de aici că treaba avocatului poporului este chiar de a proteja poporul, fie prin reprezentanți, fie poporul în totalitatea lui!

   Așadar, ținând cont de cele de mai sus ... 
   Opoziția ar trebui să se arate interesată de jaful sistematic la care este supusă populația care a ajuns extorcată de instituțiile statului și să lupte împotriva acestui sistem tâlhăresc.
   Opoziția poate sesiza organe ale statului la care noi, simplii cetățeni, nu avem de fapt acces.
   Opoziția are prilejul de a se transforma în campionul care apără cetățeanul modest al acestei țări.
   Opoziția ar câștiga mai mult capital politic decât cu o sută - nu de euro - de apariții televizate în campanie: ce trece prin burtă și/sau buzunar nu se uită!

   Ω

   Este posibil?
   Bineînțeles!
   Dar numai dacă opoziția nu este și ea amestecată în acțiunea asta de furt din buzunare!
ESTE?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu