Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 ianuarie 2018

Castele României

   Nu, nu este vorba despre niște persoane de gen feminin pure și curate, nici despre fortificații medievale, ci despre ceea ce a reușit legiuitorul român să facă în societatea autohtonă, anume împărțirea populației în caste de tip indian, suprapuse sau paralele, grupuri și organizații funcționând după principiile interesului comun și în disprețul celui național, toate aflate deasupra unor paria având unicul drept de a alimenta bugetul de stat! Ceea ce vedem și aflăm acum, ceea ce iată că este din nou oficializat știam de mult: fiecare instituție a statului reprezintă un grup închis, un grup de tip mafiot, un grup care-și apără membrii indiferent de vină, un grup care luptă pentru binele-i comun și în care legea statului este înlocuită cu omerta!
   
   Aflăm că un polițist (nu, nu adjectiv!) pedofil are la activ mai multe agresiuni sexuale și că respectivul polițist a fost acoperit de colegi și superiori astfel ca dosarul în care este implicat să nu ajungă în instanță! Aflăm chiar din gura celui care comanda secția de poliție care s-a ocupat de acel caz, că poliția doar cercetează și că procuratura este cea care hotărăște trimiterea în judecată: mă ia durerea de cap când mă gândesc că un asemenea specimen ne minte pe toți, uitând să spună că procuratura lucrează cu datele furnizate de poliție și că dumneaei poliția a uitat să dea datele care l-ar fi trimis pe agresor în instanță! Trebuie să ne întrebăm în mod onest ce se petrece în poliție, pentru că omiterea unor probe cu bună știință mă face să mă tem că este posibilă și cealaltă extremă, adică furnizarea unor probe inexistente, de conjunctură sau fabricate!

   Biserica ține și ea aproape și are grijă să nu răsufle nimic: vinde propriile-i cruciulițe și lumânări și iconițe, iar vinu-i este „cult”! Să nu uităm că de fapt biserica este cel mai vechi utilizator al acestui sistem și chiar inventatorul lui, să nu uităm că biserica ortodoxă, scutită de taxe și de impozite, este săracă săraca și stă cu mâna întinsă să capete pomană de la orice amărât - să fie primit!

   Același sistem funcționează și în medicină, acolo unde deși toată lumea știe că diverși lucani condiționează actul medical de sume de bani sau servicii, nimeni nu vorbește, acolo unde este normal să fii operat la stat și chemat la control la privat! De ce? Pentru că nu se face, pentru că (nu-i așa?) „corb la corb nu-și scoate ochii!”, pentru că în final, sunt și ei o castă și omerta le asigură o viață dulce!

   Lucrurile merg la fel și în armată, unde trupa de câteva zeci de mii de oameni are peste 1700 de generali, acolo unde o șurubelniță costă 100 de lei și un șurub 50, acolo unde și un simplu tablagiu este super extra mega promovat în ultimele luni de serviciu pentru a beneficia de o pensie la care un angajat din domeniul privat nici nu visează!

   Nici învățământul nu se dezminte, făcând posibilă existența unor indivizi de tip vărzaru costica (persoană ce se luptă acum, după pușcărie și condamnare, să devină leader de sindicat!), făcând posibilă cumpărarea de diplome, făcând posibilă apariția de analfabeți școlarizați: acesta este sistemul care împinge copiii să învețe la meditații și nu la școală!

   Deasupra tuturor, se află bineînțeles clasa politică! Ei, „aleșii” noștri, ei sunt cei mai tari, ei au cele mai multe privilegii, ei sunt legal deasupra legii, ei au drepturi suplimentare față de ceilalți cetățeni, ei sunt noii stăpâni de robi din România! Ei și șefii politici sunt egalii lui Dumnezeu și se închipuie a fi de neatins! 

   Nu sunt astea singurele cazuri, ar mai fi administrațiile locale și financiare, ar mai fi primăriile, ar mai fi multe, dar ați prins cu siguranță ideea: 
CEEA CE ÎN DOMENIUL PRIVAT AR FI
PEDEPSIT DREPT ÎNȚELEGERE ÎN 
VEDEREA EVITĂRII CONCURENȚEI, 
LA STAT ESTE TRECUT CU 
VEDEREA ȘI CHIAR ÎNCURAJAT!
   Spun asta, pentru că este clar că domeniile mai sus pomenite sunt toate în grija ... STATULUI! În grija statului român, căruia i se pare normal ca un grup de câteva mii de pensii „speciale” să consume din bugetul asigurărilor sociale cât celelalte câteva milioane de pensii, în grija statului român care asigură militarilor retrași pensii și privilegii de parcă au înfipt steagul „pe crâncena redută”, în grija statului român care are grijă ca oricine ascultă și tace să pape mai bine decât cel care cu adevărat duce căruța statului în spate!

   Oamenii au ieșit pe stradă, protestând împotriva tendințelor dictatoriale ale pesede-ului și acoliților săi, dar supărarea populară a fost greșit canalizată: nu împotriva lor trebuie luptat, ci împotriva statului format din caste!

   Ω

   Este evident că statul român așa cum îl cunoaștem a devenit unul nedemocratic, unul în care egalitatea este o vorbă goală și meritocrația o rușine!
   Este evident că statul român va deveni în scurtă vreme nefuncțional și că astfel este și va fi o pradă ușoară pentru oricine!
   Este evident că statul român a fost cucerit de o mână de așa ziși politicieni care își arogă drepturi și privilegii și libertăți de neconceput în țări cu un regim democratic!
   Este evidentă nevoia de schimbare a sistemului!
   Este evident că schimbarea trebuie să se facă la nivelul conducerii, acolo unde 
ȚARA TREBUIE CONDUSĂ DE LEGI, NU DE OAMENI!
   Acest lucru se va petrece la un moment dat: totul este să nu fie prea târziu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu