Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 septembrie 2018

Actorii și sălbaticii

   Ne întrebăm de multe ori ce au străinii cu noi!
   Pe bună dreptate, ce au de nu ne înghit, ba chiar se feresc de români?
   Este jignitor, mai ales că noi de purtăm elegant și cu bun simț ... ca în țară!

   Care o fi adevărul?
   Adevărul este că începând din anii 1980, școala de la noi a devenit o formă fără fond, o glumă, o comedie în care actorii se fac a-și juca rolurile! 

Este singura descriere posibilă a unui sistem în care nu ai voie să faci ierarhii și tot prostul trece clasa: la început minimum opt clase, apoi zece, apoi liceul ... iar noi nu știm să vorbim! Ei bine, această pseudo educație a născut monștri care cred că se poartă cu bun simț, că manelele la volum explosiv încântă pe toată lumea, că silicoanele ie dă dorit, etc, etc. 
   Din păcate, dacă la început am acuzat țiganii că fac și că dreg, au apărut persoane dispuse să câștige mult și repede promovând asemenea apucături (vă mai amintiți emisiunile unei anume teo, la proTV?), așa că prostul gust și proasta creștere au devenit în România normă! 
   Limbajul este doar o parte a problemei dar, trebuie notat că fetele/femeile sunt cele care vorbesc de obicei mai murdar decât media bărbaților! Cine nu crede, este invitat să asiste la un așa zis spectacol de stand-up comedy: cu cât este conținutul mai vulgar, cu atât se amuză mai mult ... ele!
   Educația se manifestă și în sânul familiei, acolo unde văd multe mame privindu-și cu încântare odraslele, biete fetițe nedezvoltate de 10 sau 12 ani, cum apar pe stradă îmbrăcate și fardate ca niște boarfe de pe centură!
   Băieții de băieți sunt plini de tatuaje, se epilează, se fardează, se manichiurează, se pedichiurează, se coafează, se ...ează într-un cuvânt peste tot! Ajungi să te întrebi ce rost mai are cererea de modificare a constituției în privința definiției familiei dacă la epilare nu mai ai loc de bărbați! Nu spune nimeni că nu trebuie ca un bărbat să fie îngrijit, dar atunci când se îngrijește mai mult decât soția, este o problemă!
   Am spus bărbați? 
   Scuze, trebuie să găsim un alt termen ...
   Apoi, trebuie spus că modul în care se îmbracă din ce în ce mai mulți români îi izolează de cei care strâmbă din nas considerându-ne sălbatici. De ce? Pentru că tot mai mulți concetățeni folosesc stilul ȘLĂPAR! Da, orice eveniment ar fi în discuție, tu trebuie să fii îmbrăcat cu maieu, pantaloni scurți, nelipsiții șlapi și, neapărat și obligatoriu poșetuța în bandulieră! Nu ai poșetuță, nu ești bărbat!
   
   Avem aici un „domn” venind de la cumpărături: notați vă rog virilitatea și forțoșenia demnă de o sală de forță!  

  Acest cowboy de București își apără cea mai prețioasă parte a trupului, adică picioarele, cu veșnicii papuci! 
Capul este un accesoriu ...

 În sfârșit, poșetuța este vizibilă și acompaniată de semnul bunei creșteri: „lăbilii” în șolduri!

   Și la vârsta a treia te poți simți tânăr, nu-i așa?
   Nu, nu-i așa ...

    Este deja plictisitor ...

   Așișderea ...

   Din nou ...
  
    Cu repetiție ...

   Un exponent al noului val, un personaj aparte, vulgar și îngrozitor de urât mirositor: l-am auzit cu urechile mele vorbind unei casiere și, fără să vreau, l-am și mirosit, deci o notă aparte!

    Dacă îi întrebi de ce se îmbracă astfel, îți vor răspunde invariabil (privindu-te ca pe o ciudățenie lipsită de educație și cultură generală) că „de căldură”! Dar, dacă vei îndrăzni să continui discuția și îi vei întreba ce cred despre arabii care bat deșerturile aride și toride ale planetei, de ce umblă ei „blindați” în burnus de li să văd doar ochii și puțin mâinile, atunci să te ții recital de înjurături! 
   Cred că se predau undeva cursuri intense și extinse despre arta înjuratului!

   Ei bine, aici avem un alt model demn de urmat! Dacă o să-l priviți cu atenție, o să observați gambele tatuate! Mă întreb câte persoane (domni, doamne, domnișoare) pot rezista tentației de a-l transforma pe frumosul și inteligentul tatuat în tatăl viitorului lor copil? 
Câți oare, din moment ce personajul este de-a dreptul 
IREZISTIBIL?


   Pentru final, am lăsat bomboana de pe ... sau cireașa de pe tort:
CAMPING ÎN PARCUL CAROL DIN BUCUREȘTI 
în data de 2.09.2018! Dacă nu i-am putut integra pe țigani, ne integrează ei pe noi în etnia țigănească! 
ȘI NE PLACE!



      Ω

   Acum mă întreb ... ce or avea străinii cu noi?
   Trebuie să înțelegem că ceea ce a devenit prin retragerea adevăraților intelectuali și formatori de opinie din viața publică normalitate, nu este neapărat un lucru bun!
Ani de zile am mimat rolurile unor actori, ani de zile, până am devenit ... 
SĂLBATICI!

Un comentariu:

  1. I would like to thnkx for the efforts you've put in writing this blog.
    I'm hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also.
    In fact your creative writing skills has encouraged me to get
    my own web site now. Really the blogging is spreading its wings fast.
    Your write up is a good example of it.

    RăspundețiȘtergere