Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 septembrie 2018

Moda pretorienilor

   Aveau împărații romani un fix privind securitatea personală, fix tradus prin existența unei gărzi personale, un fel de anti tero combinat cu USLA, cu departamentul operațiuni speciale, cu beretele verzi, negre sau cum or mai fi ele plus interpolul! Atât de solidă și sigură era garda aceasta numită PRETORIANĂ, încât prin lege era singura formă de organizare militară admisă în interiorul cetății eterne: cele mai glorioase legiuni, cei ce au cucerit lumea pentru SPQR se opreau la porțile orașului pe care-l puteau vizita ca simpli turiști! Singurele momente în care trupe înarmate puteau pătrunde în oraș erau acelea numite TRIUMF, adică un fel de defilare în cinstea unor mari victorii militare combinată cu diverse spectacole și pomeni destinate plebei!

   De ce mi-am amintit de vechea gardă pretoriană?
   Pentru că astăzi, chiar fără să știe vreun strop de istorie, potentații de la București procedează la fel ca împărații romani: țața carmen a renunțat la SPP pe motiv de micro-prize și a trecut la jandarmeria cea obedientă pe care a pus-o în slujba guvernului și partidului (nu a populației!), iar țățoiul slugărel și-a aservit inspecția judiciară pe care o folosește în scopul aproape declarat de intimidare a opozanților din interiorul sistemului juridic (altfel nu se explică încercarea celor doi inspectori de la IJ de a vedea TOT dosarul violențelor din 10.08.2018 înaintea audierii lui dragnea liviu ca martor!)! Ceea ce nu înțeleg cei care bucuroși ling mâna care-i hrănește, este faptul că un om de bună calitate, integru și cu o pregătire profesională impecabilă nu are nevoie de asemenea lingușiri și pupături în ..., astea fiind apanajul celor mai ... slăbuți, al celor care prin slugărnicie și coloană frântă la 90 de grade încearcă să suplinească pregătirea și cunoștințele care le lipsesc, carențele profesionale adică!

   Ω

   Așadar, acum, toți angajații statului dau un examen pentru care s-au pregătit toată viața lor:
EI NU ȘTIU DE ACEST EXAMEN, DAR NOI TREBUIE SĂ 
URMĂRIM CU ATENȚIE REZULTATELE ȘI SĂ 
ȚINEM CONT DE ELE PE VIITOR!
   P.S. Era să uit: garda pretoriană a schimbat de mai multe ori împărații și chiar a scos imperiul la mezat: interesant, nu?!?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu