Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 septembrie 2018

Vând țară: rog seriozitate!

   De mai mult de un an și jumătate dragnea și ai lui se zbat să ia România (vorba lui vanghelie) „pe persoană fizică care este”! Și se folosește numitul dragnea de tot felul de trepăduși care se cred în cercul puterii: d`ALDE tăriceanu sau slugărel ori escu mitralieră sau nicu lăcătușu` ... ceea ce nu știu aceștia este că ei trăiesc din plin fabula cu cele două animale care se hotărăsc să treacă un râu!
   Așadar ...

   Odată, un scorpion ruga o broască țestoasă să-l ducă de pe malul unui râu pe altul. 
– Și dacă ai să mă înțepi? l-a întrebat broasca. E un risc prea mare. 
– Nu fi proastă, broscuțo! N-am să te înțep! a răspuns scorpionul. Asta ar însemna să mori; ne-am scufunda amândoi și asta n-ar avea nici o noimă. 
   Broasca s-a lăsat convinsă. La mijlocul râului, scorpionul a înțepat-o pe sărmana broască. În timp ce murea, trăgând și scorpionul la fund, ea a apucat să-l întrebe: 
– De ce-ai făcut-o? Ce să pricep din asta? 
– Ah, nu e nimic de priceput, i-a răspuns înainte de a muri scorpionul. Ăsta e felul meu de a fi și n-am ce-i face!
   Oricare dintre broaștele pesede-ului cred că la momentul oportun vor scăpa de acul scorpionului dracnea se înșeală amarnic!
   Ceea ce vedem noi acum, plângerile abramburicăi androneasca, vânjoșenia firei de la primărie, așa zisele mârâieli din partid, nu sunt altceva decât zbaterile broaștelor în care s-a înfipt deja acul scorpionului! Aceeași soartă o va avea la momentul potrivit și slugărel și ca el toți ceilalți! 
   Știți cine o să cadă în picioare? Cred că vreun buzat din cel mai sărac județ al României, om care venind de acolo de unde un sat întreg se răscoală împotriva condamnării autorilor unui viol în grup, își poate permite să ne conducă pe toți după ce și-a aranjat apropiații în posturi calde la stat! Nu credeți? Mai vedem!
   Așadar, România fără a fi de vânzare, este scoasă la o licitație trucată, cu un singur ofertant care mai este și adjudecător în acest proces: așa cum a luat insula Belina și județul Teleorman, așa va lua și restul dacă este lăsat s-o facă!

   Slugărel toader a reușit să încalce constituția și să politizeze cu ajutor din interior justiția care abia scăpase de obiceiul sentințelor ordonate: a fost primul pas și probabil unul dintre cei mai importanți! Ceilalți pași sunt făcuți chiar acum: instituțiile statului care nu au putut fi încă „înțepate” sunt sub finanțate, astfel încât să nu-și poată desfășura activitatea: un oarecare teodorovici știe cum funcționează și președinția și (mai ales) serviciile secrete, așa că își permite să ia bani de la informații pentru ai dărui sinecurilor care găuresc bugetul național deși Rusia ne suflă-n ceafă! iliescu ce zice oare, îi place?

   Ω

   August zece a fost doar începutul! Ceea ce poate urma pare a fi mult mai grav: în lumea largă alianțele se cam desfac, Statele Unite în a cărei protecție sperăm nu se simt prea bine cu un președinte absolut incontrolabil, Franța este departe, Regatul Unit nu este interesat iar Germania jinduiește la hidrocarburile Caucazului unde nu a reușit să ajungă decât pentru câteva poze de portofoliu, iar noi, orbiți de grăsimea ce ni se scurge-n ochi de pe ciolan, nu vedem că suntem iarăși singuri ca în `40! 
HALAL CENTENAR!

Un comentariu:

  1. Hiya, I am really glad I've found this info. Nowadays bloggers
    publish only about gossips and net and this is actually irritating.
    A good blog with exciting content, that is what I need. Thanks for keeping this
    web-site, I'll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

    RăspundețiȘtergere