Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 februarie 2019

Cu sau fără intenție?

   Din neștiință sau cu bună știință, persoane care se vor formatoare de opinie opuse stilului și interesului pesede, dau la rădăcina stropului de încredere coagulat de cei ce nu sunt de acord cu partidul stat. Unul dintre aceștia, adică unul dintre cei ce se declară contra lucrând se pare pro, este Moise Guran: un ziarist acid, cu vervă, cu multă imaginație și un discurs interesant, Moise Guran are o marotă cu președintele Iohannis. Orice s-ar întâmpla, orice ar face, orice ar spune președintele, este musai prost! 
   Bine bine, poate nu chiar tot, dar am vrut să prindeți ideea!
   Ei bine, acum marota a luat forma ideii de referendum pe justiție: adică, președintele ar trebui să cheme populația la referendum și să o întrebe ce ar trebui făcut cu justiția!
   Mie personal, mi se pare o idee proastă, dar domnul Guran o prezintă ca fiind unica salvare în lupta împotriva puterii crescânde a lui dragnea&Co (aici nu pot spune a pesede-ului, pentru că partidul de fapt nu beneficiază de noile legi ale justiției, ci numai fruntașii lui).
   Aș putea încerca să intru în direct cu domnul Guran și să-mi expun punctul de vedere dar chiar domnia sa și-a răspuns în aceeași direcție, așa că nu cred că are rost și nici nu-mi închipui că l-aș putea convinge în câteva secunde la radio! 
   Așadar, de ce nu avem nevoie de un referendum pe legile justiției?
   Iată ...
   La un referendum populația trebuie să răspundă la întrebări simple, lipsite de ambiguitate.
   La un referendum, răspunsul trebuie să fie DA sau NU.
   Există riscul ratării referendumului, așa cuma  fost ratat și cel cu familia.
   Orice rezultat ar avea referendumul, el trebuie aplicat de parlament, opinia populației fiind de fapt inutil exprimată: 
în 2009, populația a votat majoritar și zdrobitor pentru modificarea constituției și reducerea parlamentului la 300 de membri! 
   
   Vi s-a părut că toți parlamentarii de atunci și până astăzi s-au grăbit să renunțe la secretarele devenite senatori ori deputați? 
   Vi s-a părut că și-au tăiat din privilegii?
   Vi s-a părut că au cerut să se împuțineze?
   În plus, bănuiesc că președintele are informații mai bune și mai exacte decât domnul Guran sau decât mine!

   Așadar, ce rost ar avea referendumul?
   Evident, nici unul!

   Dar ce rost are permanentul atac la baionetă al „opozantului” Moise Guran la adresa singurului personaj care acumulează majoritatea simpatiilor anti pesede?  

   Ω

   O face din convingere?
   O face din ... greșeală?
   O face la ordin?

   Mă feresc să-mi spun părerea, rămâne să alegeți dumneavoastră de ce Moise Guran încearcă cu disperare să-l demoleze pe președintele Iohannis: probabil că timpul ne va lămuri!
   Să avem răbdare!

   P.S. Din aceeași categorie face parte și propunerea liberală de mărire a alocațiilor copiilor: alocațiile nu vor putea fi plătite majorat decât după promulgarea legii bugetului de către președinte, președinte care deja a criticat dur prostia numită buget și care ne îngroapă definitiv dând toți banii la pensii și salarii. Așadar, deși știe că amărâții vor fi convinși că banii pentru copii sunt dați de pesede, partidul liberal a considerat oportun să pună a presiune suplimentară pe cheltuieli și pe mâna președintelui care, dacă promulgă legea dă voie pesede-ului să nu facă investiții și, dacă nu o promulgă, este împotriva creșterii alocațiilor pentru copii!
   Ori toți imbecilii au ajuns oameni politici, ori ordinul nu se discută ci se execută: ordinul pesede-ului, bineînțeles!
   Asta-i opoziția?
   Halal ...

Un comentariu:

  1. Citiți și asta.
    https://www.moise.ro/2018/06/14/referendumul-consultativ-are-forta-juridica-si-produce-efecte-inclusiv-cel-din-2009-a-produs/

    RăspundețiȘtergere