Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 februarie 2019

Exemplul țaței veorica sau NIHIL NOVI SUB SOLE

   Un personaj oarecare, nu contează de unde și cu ce se ocupa, a reușit să-și atribuie o identitate (nu știm dacă falsă sau reală), să-și atribuie o meserie (falsă, asta știm sigur!) și să intre într-o sală de operație (reală, asta știm bine), nu pentru a arunca gunoiul ci, pentru a practica medicina la cel mai înalt nivel! Nu vă alarmați, situația nu este nouă, s-a mai întâmplat, unii s-au dat drept polițiști, alții drept pompieri, țața veorica se dă prim ministru, pușcăriașii se dau parlamentari ... deci nimic nou sub soare!
   Nu pot să nu-mi amintesc de un film din 2002, „Catch me if you can”, un film cu Leonardo DiCaprio și Tom Hanks, regizat de Spielberg: lucrurile sunt asemănătoare, cu deosebirea că acolo hoțul de funcții și identități este un tip genial în timp ce la noi vorbim despre un amărât cu opt clase deja prins și condamnat în țara natală pentru fapte asemănătoare!

   Așadar, să ne întrebăm și să ne și răspundem: la noi, de ce a fost posibil ca omul cu unghii murdare să intre în sala de operații ca mâna întâi? Cum s-a putut din moment ce legea spune că un medic străin trebuie să-și prezinte diploma la MS și să-i fie recunoscută, să treacă pe la CM, în sfârșit, să primească drept de practică în România, pentru ca abia apoi să capete parafa medicală și să se poată angaja unde poftește sau unde poate. Mai sus pomenitul fals medic, un personaj ce pare de fapt bolnav psihic, a sărit peste minister, a sărit și peste colegiu și a ajuns direct la DSP (direcția de sănătate publică), care i-a și eliberat parafa medicală, fără ca individul să fi parcurs și ceilalți pași necesari și obligatorii! Vine acum momentul SPITALULUI PRIVAT MONZA, locul unde bolnavul nostru psihic ar fi efectuat cel puțin o intervenție chirurgicală și unde prețurile sunt explozive: cum a putut să lucreze un oarecare pe baza unei ștampile, fără acte în regulă și fără să fie verificat? Greu de spus!

   Problema primirii parafei medicale rămâne încă în discuție, iar motivul, deși este unul simplu, nu va reprezenta răspunsul autorităților: 
ÎN URMA NUMIRILOR POLITICE, ÎN INSTITUȚIILE STATULUI NU MAI EXISTĂ 
DECÂT PREA PUȚINI PROFESIONIȘTI, EI FIIND ÎNLOCUIȚI CU CLIENȚI POLITICI, 
SLUGI ASCULTĂTOARE LĂSATE SĂ MĂNÂNCE O PÂINE
 ÎN TIMPUL MANDATULUI CÂȘTIGĂTOR!
   Nu mă credeți?
   Uitați-vă cu atenție cine lucrează în ministere, în primării, la diferitele autorități, etc, etc, ascultați-i cum vorbesc, fiți atenți ce prostii le ies din gură și apoi NU vă mai întrebați de ce nu avem drumuri dar orașele sunt înconjurate de vile care-și varsă kkt-ul în balta de sub geam!

   Ω

   Ce urmează să se mai întâmple?
   Probabil nimic: ca și în cazul decesului de la sanador, medicina privată are suficienți bani pentru a-și ascunde sub un preș numit lobby greșelile, numiții politic sunt prea lacomi și flămânzi ca să nu accepte asta iar mâine, cel mai târziu poimâine, un nou scandal ne va abate atenția de la parcagiul chirurg, transferându-l din penal în folclor: ȘI ATÂT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu