Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 februarie 2019

Legarea de glie

   Noul buget al României, are toate motivele să intre în istorie: pesede-ul a reușit să încalce orice idee de bine public și să își continue tentativa de aservire a instituțiilor, trecând acum la un nou nivel: 
LOCALITĂȚILE!
   Noul buget, prezentat ca un succes (nu pricep de ce), aduce orașe întregi cu mâna întinsă la bună voința pesede-ului! Probabil că cei opt ani pe care sperăm să-i execute, îi vor fi suficienți lui vâlcov darius să învețe engleza și să priceapă cât de mult rău face încercând să-l slujească pe celălalt dungat, dracnea liviu: dar asta-i altă poveste ...

   Așadar, cheltuielile absurde cu asistații social cad în sarcina primăriilor? Adică ideea aceea imbecilă a guvernului năstase prea multe case de a garanta un venit minim, idee care a creat o nouă clasă de puturoși, trebuie pusă în continuare în practică pe spatele primăriilor și primarilor?
   Da, dar nu ați înțeles tot: odată cu reducerea impozitului pe venit de la 16 % la 10 %, diferența de șase puncte procentuale care în realitate înseamnă fix 38,5 % din sumele anterior alocate localităților ... a zburat! Nu, nu s-a volatilizat, pentru că banii undeva există dar ... dar nu mai ajung în mod automat la primării! De ce? pentru că așa vor mușchii unui vâlcov, doctor în cimitire! Dar mai departe ce se mai poate întâmpla? Nu prea multe lucruri: la Cluj, oraș nepesedist, banii ajung în forma 10 % și primăria trebuie să preia obligațiile statului de a susține puturoșii lui năstase! Arad, alt oraș nepesedist va păți la fel, Iașiul și Bucureștiul, orașe nesigure cu primari obraznici și nesupuși, așișderea! Toate acele localități în care pesede-ul se va simți în siguranță vor binemerita de la partid și patrie și vor primi (dacă vor face frumos!) fonduri suficiente! 

   Ω

   Dacă vor face frumos, pentru că numai anul ăsta avem două runde de alegeri, nu-i așa?

   Cu largul concurs al celor care încă mai cred că nu avem alți politicieni mai buni decât pungașii ăștia, pesede-ul a mai înghițit o bucată din statul român: și tâmpiților care-i votează deși le scade puterea de cumpărare și nivelul de trai le place de ajung să se și excite la gândul că românii „ie dăștepți da` nu-i lasă străinii”!
   Trist ... trist dar adevărat ...

Un comentariu:

  1. Awesome! Its genuinely amazing paragraph, I
    have got much clear idea concerning from
    this paragraph.

    RăspundețiȘtergere