Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 februarie 2019

Moartea domnului Lăzărescu? O glumă!

   Povestea periplului prin spitalele „de stat” continuă: același bolnav, în stare deloc ameliorată, a fost trimis acasă fără nici o remușcare ... Bineînțeles că odată deplasat pentru a multa oară de colo colo, starea i s-a agravat: apel din nou la ambulanță (cred că ies mai ieftin dacă fac un abonament!), venit din nou echipă, constatat din nou că sunt lipsiți de fițele medicilor și că dau și dovadă de suflet și, mai mult decât atât, dau fuga cu bolnavul la spital, de data asta la Sf. Pantelimon!
   Mă plângeam de Sf. Ioan?
   Păi stați să vedeți Pantelimonul, aflat în inima unui cartier cam „colorat”, cu oameni ai străzii care se dau bolnavi ca să-și găsească adăpost de o noapte, cu cerșetori care se plimbă cu o așa zisă rețetă în mână cerând bani de „medicamente” fiind ei bolnavi de cancer sau, cu „homleși” dormind nederanjați, trântiți prin sala de așteptare! 



   Nu am putut să mă abțin și am rememorat Rică, de data aceasta înțelegând cu adevărat „ce a vrut să spună autorul”!
   Dar medicii!
   Medicii de la Sf. Pantelimon!
   Doamne, cred că dacă nu au fost ei, sunt descendenții unor experimentatori de prin lagărele de concentrare! În șase (6) ore în care am trecut prin fața ușii camerei de monitorizare de cel puțin patru ori pe oră, nu l-am văzut niciodată pe medicul de gardă altfel decât așezat, lătrând ordine unui personal pe care-l credea cazon și repezind „aparținătorii” timorați care-l deranjau de la întocmirea de fișe! Ca o paranteză, nu am numărat în acest timp mai mult de opt pacienți, dar au fost completate cam 30 de fișe: ori tratează fantome, ori recuperează muncă nefăcută, ori „completează”!
   În sfârșit ...
   Ei bine, și aici, un bolnav inconștient și comatos îți este pus în brațe și ești dat afară! Dacă în filmul menționat în titlu, un echipaj de ambulanță aleargă cu bietul domn Lăzărescu pe la spitale în încercarea de a-l interna, acum sistemul s-a deșteptat: nu mai încearcă să găsească o soluție problemei și aplică SOLUȚIA FINALĂ din timpul lui ceaușescu: 
„ARE 80 DE ANI, ASTA E, 
ȘI-A TRĂIT TRAIUL, 
ȘI-A MÂNCAT MĂLAIUL!”
CEEA CE LE DORESC ȘI DUMNEALOR!

   Suplimentar, vârstnicii ar trebui să învețe dracului o dată pentru totdeauna că la vârsta asta sunt demenți! Nu contează că tu te-ai înțeles în urmă cu două ceasuri cu bolnavul, că era coerent în vorbire și că nu bătea câmpii, sigur pentru medicii noștri TU ești mincinos, EL dement și ei Dumnezei! Asta chiar dacă statistica spune că nu mai mult de trei din zece persoane de peste 85 de ani suferă de demență! Nu contează, acest diagnostic pe care doar ți-l spun dar nu îl scriu nicăieri, este suficient ca să te gonească!

   Ω

   Îi doresc din tot sufletul acestui MARE și GREU medic ștefănescu, presupun absolvent magna cum laudae al unui curs de umilit pacienții și rudele lor, să treacă și el prin ce trec nefericiții care-i cad în mâna de bugetar arogant, obraznic și insensibil, educat de școlile românești de medicină să nu se încarce cu suferințele pacienților, învățat să fie indiferent și inuman!
AȘA SĂ-I AJUTE DUMNEZEU!
   A propos de Dumnezeu: dacă tot se cred ei niște Dumnezei, n-ar fi mai bine să plece dracului cu toții în occidentul ăla aurit și să-i înlocuim cu arabi, indieni, pakistanezi, sri lankezi ori indonezieni? Sunt convins că păgânii ăștia au mai multă milă creștină decât falșii noștri creștini!

   P.S. Veterinarii fac acea meserie din dragoste de animale: medicii de medicină umană se poartă așa din ură față de oameni?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu