Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 mai 2019

Alegerile europarlamentare: ce se va întâmpla?

   Mai mult decât în oricare alt moment, pentru România alegerile europarlamentare din 26 mai au o importanță covârșitoare: dacă de obicei genul acesta de alegeri este privit cu indiferență, acum rezultatul lor va fi un barometru extrem de influent. Să vedem deci cam ce s-ar putea întâmpla ...
   Dacă într-o primă variantă de lucru pesede-ul ar primi cel puțin 30% din voturi, dracnea s-ar erija în câștigător și aliații de moment și din interes ai pesede-ului ar da buzna să susțină partidul și guvernul. Asta înseamnă că mare lucru nu s-ar schimba, singura problemă fiind aceea că parlamentul acesta roșu s-ar crede RE-ALES, RE-LEGIFERAT de popor (chiar dacă în mod indirect) și ar continua politica absurdă de până acum.
   Dacă însă, într-o altă variantă posibilă, penele-ul ar obține așa cum spune un sondaj al UE, mai multe voturi decât pesede-ul dar insuficiente pentru atingerea unei eventuale majorități chiar și în alianță cu usere-ul, atunci pesede-ul ar fi capabil să dea absolut orice cu gândul la alegerile parlamentare de la anul.
   Dar dacă (și este posibil) otrava pesede-alde înțelege că la viitorul scrutin parlamentar nu face majoritatea, ce urmează să se întâmple? Explicația, deși simplă, este de fapt înspăimântătoare: pesede-alde, în disperarea de a câștiga următoarele alegeri, ar promite totul, ar da totul, ar accepta și chiar ar întâmpina orice șantaj de oriunde ar veni el și, mai ales, din partea udemere-ului care prin minusculul pas pe care-l face acum în spate, spune că tocmai la această a treia variantă se așteaptă! Așadar, rezerva de aur va fi adusă în țară și ea se va evapora repejor pe ajutoare sociale, mici și bere, biserici, salarii mărite și vacanțe pentru bugetari, concerte prin sate și orașe, festivaluri, etc, etc, etc: bineînțeles că asta se va petrece după ce vor fi luați toți banii (că tot sunt insuficienți!) de la investiții, case de copii sau bătrâni, învățământ, armată și din alte locuri în care ei nu sunt trebuincioși! 
   Din toată povestea asta vor câștiga din nou maghiarii, care susțin vremelnic partidul aflat la putere și primesc în schimb beneficii 
perpetue ...

   Dacă această a treia variantă, oricât de improbabilă ne pare astăzi când suntem lipsiți de informații adevărate, este și cea reală, ce trebuie făcut pentru ca alianța de la guvernare să se destrame cât mai rapid și complet? 
   Cum trebuie procedat?
   Îmi pun această întrebare, pentru că mă aștept ca pesede-ul să facă din nou un pas în spate, să lase un guvern de fraieri muncitori (vezi guvernul Cioloș) să îndrepte lucrurile, ei pregătindu-și terenul pentru viitoarele alegeri cu mincinoasele promisiuni cu care deja ne-au obișnuit!
   Așadar, ce trebuie făcut?
   Dacă pesede-ul nu câștigă alegerile europarlamentare va rămâne la putere și își va pregăti alegerile.
   Dacă pesede-ul pierde alegerile europarlamentare va face pasul înapoi de la guvern dar își va păstra parlamentul, conducând din umbră pregătirea alegerilor.
   Cum trebuie procedat acum, când (sper) povestea guvernului Cioloș ne-a deschis ochii?
   Cum?

   Ω

   Îndrăznesc să spun că singura soluție este provocarea alegerilor anticipate!
SINGURA!
   Ne place sau nu, alegerile europarlamentare care se apropie sunt mai importante decât cele prezidențiale din toamnă: rezultatul lor ne va spune care este viitorul, iar noi trebuie să fim suficient de întregi la minte încât să înțelegem ceea ce ni se spune atât de subtil!
   Votați? 
   Sper că da: acum, absența la vot nu mai este o formă de indiferență ci chiar una de inconștiență!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu