Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 mai 2019

De la sublim la ridicol sunt cam 400 km și o tumbă de Tamba (AUDIO)

   Ieri, a avut loc la Sibiu/Hermannstadt o întâlnire a șefilor Uniunii Europene: asta știm.
   Tot ieri, a avut loc la Iași, o întrunire electorală a pesede: și asta știm.
   Așadar, ce au comun cele două evenimente am aflat deja, sunt două forme de întrunire va să zică.
   Ce le deosebește? Simplu de spus: în timp ce la Sibiu am văzut sobrietate, calm, eleganță, bună creștere, inteligență, umor fin și efectele educației de bună calitate, la Iași am văzut oameni aduși cu japca, amărâți târâți de primarii localităților care vor să se pună bine cu șefii, un simulacru de costume populare împerecheate cu cămăși albe și în locul celor 27 de șefi de stat sau de guvern pe „cel mai iubit fiu al poporului”, pe „unicul”, pe „inimitabilul”, pe cristosul pesedeilor, pe dracnea liviu care din nou s-a îmbăiat în mulțimea prezentă!
   Foarte normal ce se întâmplă, nu-i așa?
   
   Am mai văzut ceva: la Sibiu, cine a dorit să vadă grupul celor mai puternici oameni din Europa, a stat cuminte în locul destinat publicului. 
   Presa la fel. 
   Nu am auzit să fi fost incidente, ba chiar pare a se fi desfășurat totul foarte civilizat, așa cum îi stă bine unui oraș cum este frumosul Sibiu. 
   În schimb, la Iași, în frumosul Iași care nu merită o asemenea manifestare jenantă, pesede-ul a adus cu sute de autobuze (de unde oare vin banii?) manifestanți la miting: gurile rele estimează că sunt circa 10.000, a3 spune în schimb că sunt fix 40.000 - poate pe doi trei să-i fi dat jos vântul, dar altfel sigur sunt, coane Fănică!
   Însă pe mine nu numărul pseudo susținătorilor de la Iași mă interesează - pentru că din nou, întrebându-i, am afla că au venit ca să-l susțină pe iliescu ion sau că ceaușescu este președinte - ci numărul substanțial de manifestanți ANTI pesede! Au fost, se pare, multe momente în care adunarea pro dracnea a fost acoperită de scandările și vuvuzelele celor care s-au săturat și ei de mafia cățărată la putere! Spun aceleași guri rele că s-ar fi adunat câteva mii bune - mai mult de două - ANTI pesede&dracnea și că jandarmeria chiar ar fi blocat unele străzi cu mașinile din dotare în încercarea de a împiedica adunarea celor contra! 
   Așa o fi?
   Poate așa o fi, poate nu ...
   Indiferent de răspuns, putem spune că penibilul fake news tinde să atingă cote alarmante la antena3: se filmează numai și numai de la nivelul străzii sau în cadru foarte strâns de la înălțime, se selectează cu grijă nu doar cadrele ci și sunetul, iar în studio este o mlaștină verbală imposibilă, o cascadă puturoasă de acuzații absurde debitate zgomotos pentru urechile încuiaților imbecili care nu au priceput, nu pricep și nici nu vor pricepe vreodată cum stă treaba cu separația puterilor ori cu reprezentarea în politica externă! Pentru câte un Gheorghe sau Ilie, Mitică sau Vasile de la coada vacii, poate fi o problemă existențială faptul că țața veorica n-a fost invitată la Sibiu, când chiar acest cuvânt, invitată, spune clar că locul ei nu era acolo și că ar fi putut fi eventual chemată forțând limitele protocolului! 
   Aceleași guri fără minte au acuzat la același minunat post a3 că întrunirea de la Sibiu este campanie electorală pentru Iohannis și pentru partidul care-l susține: cu asta trebuia să ne hotărască a3 cu cine să votăm la prezidențiale? Dacă da, a dat-o în bară, pentru că în cazul în care prostia enormă debitată în direct ar fi adevărată, Iohannis ar fi de admirat și nu de contestat! Păi dacă Merkel și Macron și Tusk și Juncker și alții asemenea lor au venit numai și numai pentru a-i face președintelui român campanie electorală, înseamnă că el, președintele este CINEVA, nu glumă!
   Așadar, de la sublim la ridicol este numai un pas de 400 de kilometri sau o apăsare de buton care schimbă între ele posturile accesate, unul fiind antena3 și celălalt orice program de știri la care nu se uită nucleul dur al pesede-ului.

   Ω

   Am mai observat cu surprindere că la Sibiu, deși era destul de plăcut în Piața Mare și nici nu ploua, nici o fetiță preșcolară în costum de gimnastică nu a făcut tumbe ca o maimuță spre deliciul invitaților: 
SE CUNOAȘTE CÂND NU PUNE pesede-UL MÂNA! 


   P.S. A fost adoptată o declarație în 10 puncte: pentru perioada de până în 2024, Uniunea Europeană își propune îndeplinirea unor deziderate care ar face din membrii săi o putere de care ar trebui să se țină cont și, foarte important, nu pare a mai fi în cărți ideea Europei cu mai multe viteze! Doamne ajută!

3 comentarii:

  1. It’s the best time to make some plans for the future and it’s
    time to be happy. I’ve read this post and if I could I
    wish to suggest you some interesting things or suggestions.

    Maybe you can write next articles referring to this
    article. I want to read even more things about it! I enjoy what you guys are up
    too. This type of clever work and exposure! Keep up the wonderful works guys
    I've incorporated you guys to my blogroll. It is the best time to make
    a few plans for the longer term and it is time to be happy.
    I’ve learn this submit and if I may just I desire to
    recommend you few fascinating things or suggestions.
    Perhaps you can write next articles relating to this article.

    I want to read even more issues approximately it! http://starbucks.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Many modern kitchen owners paint their cookrooms a bold
    red or a humble white. They should be in a position to withstand
    the weather of an kitchen's environment. Pests can eat into the rubbery parts and extreme heats can adjust the hose, plastic and metal accessories.

    RăspundețiȘtergere
  3. This info is worth everyone's attention. How can I
    find out more?

    RăspundețiȘtergere