Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 mai 2019

Pericolul victoriei categorice (AUDIO)

PRESS TITLE THEN PRESS PLAY


   Toate datele arată că în 26 mai s-ar putea ca pesede-ul să ia o mamă de bătaie cum n-a mai luat niciodată: să fie bine? 
   Avem ocazia de a ne afla în fața unui paradox: victoria pesede-ului ar da acestuia așa zisul drept de a face orice îl taie capul clamând susținerea populară, iar înfrângerea pesede-ului ar duce la un dezmăț pe bani publici, bani pe care partidul i-ar arunca cu insolență în societatea românească și nu în investiții,investind tocmai în următoarele alegeri! 
   Trist este că o înfrângere categorică a partidului stat ne-ar pune în situația de a-l face pe acesta să consume toate resursele țării până la alegerile viitoare în încercarea de a-și reatrage simpatizanții. Trebuie să avem în minte și celălalt aspect al unei eventuale victorii a opoziției, adică indiferența votanților față de prezidențiale și parlamentare: mulți își vor spune că a fost suficient ca pesede-ul să piardă o singură dată, la europarlamentare, lucrul acesta fiind total neadevărat!  

   Așadar, opoziția trebuie să fie alertă, trebuie să fie cu ochii căscați și trebuie să denunțe și mai virulent orice comportament alături de drum al partidului aflat (încă) la putere! Manifestările anti pesede nu sunt rele atâta timp cât nu se ajunge la manifestații jignitoare sau huliganice, pe de o parte pentru că în asemenea situații, votanții pesede, chiar dezamăgiți sau pe cale de a fi nehotărâți ar lua totul în nume personal și ar alege numai ca un act de răzbunare, pe de alta pentru că nu este interzis să votezi un partid care există oficial și pentru că a susține pe cineva nu a devenit încă un delict de opinie: sau nu mai este un delict de opinie ...

   Ω

   În concluzie, opoziția trebuie să fie cu adevărat vigilentă, să nu cadă în capcanele succesului și, mai ales, să nu se lase din nou păcălită cu preluarea guvernării minoritare cu un parlament eminamente conservatoro-stângist ca cel de acum!
ÎN CAZUL UNEI ÎNFRÂNGERI SEVERE A pesede-ULUI, OPOZIȚIA 
TREBUIE SĂ PROVOACE CÂT MAI RAPID ALEGERI ANTICIPATE!
   În caz contrar, sistemul își va urma liniștit mersul ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu