Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 septembrie 2019

Capital de încredere (AUDIO)

   Spus pe scurt, nu prea mai am încredere în modul în care funcționează uniunea europeană: îmi lasă senzația unei organizări tipic românești, iar asta mă dezamăgește și mă face să-mi pierd entuziasmul și siguranța că acest stat supra național este bine și corect condus! 
   Iată și de ce ...
   Atunci când încă se tocmeau pe funcții, leader-ii europeni au făcut diferite trocuri în folosul țărilor lor, așa că Ungaria de exemplu, propunea pentru portofoliul justiției un personaj care se făcuse frate și cu dracul și cu Orban Viktor, adică un fel de toader slugărel. În situația în care în Ungaria justiția a trecut prin transformări similare celor din România, în situația în care ungurii au fost criticați pentru problemele din justiție la fel ca noi, în situația în care în Ungaria drepturile omului au avut de suferit cam ca la noi, trebuie să înțelegem că propunerea unui asemenea nume pentru funcția de comisar european pentru justiție nu a fost decât o glumă proastă, menită să ducă în derizoriu funcția și importanța ei la nivel european!
   Mă uit acum și constat că Ungaria a primit portofoliul ajutorului umanitar (ce-o mai fi și drăcia asta!), numele celui ce se va ocupa de acest domeniu fiind Laszlo Trocsanyi: este amuzant momentul, pentru că i se oferă administrarea ajutorului umanitar tocmai reprezentantului țării care a construit garduri în centrul Europei tocmai cu scopul împiedicării acordării de ajutor umanitar, țării celei mai vocale în problema refugiaților!

   Din aceeași categorie de funcții aruncate la întâmplare unor oameni care nu pot fi decât paraleli sau chiar împotriva conducerii unor domenii face parte și comisariatul pentru transporturi, acolo unde mare și tare va fi în următorii patru ani reprezentanta uneia dintre țările cu cele mai slabe performanțe în domeniu, adică rovanei plumb, cea care reprezintă țara cu trenuri deplasându-se cu viteze mai mici decât la inaugurarea căii ferate de acum peste o sută de ani! Nu vorbim acum despre problemele penale de care toxica plumb scapă prin alegerea ei în parlamentul european!

   Așa cum se întâmplă cu aceste două funcții europene este posibil să se fi întâmplat și cu altele, viitorul urmând să ne dea sau nu dreptate, iar acest lucru nu face altceva decât să-mi scadă „entuziasmul și siguranța că acest stat supra național este bine și corect condus!” 

   Ω

   Dacă plumb rovana care în țară nu a făcut nimic bun în afară de curățarea dosului ocnașului vestit a primit responsabilitatea păstoririi unui domeniu atât de important, cine mă asigură pe mine că politicianismul acesta balcanic care a infestat instituțiile europene nu a adus la conducerea uniunii oameni foarte slabi și total nepregătiți?
   În conjunctura actuală în care UE are de luptat cu Rusia, China și chiar cu USA, este posibil ca un executiv condus de Ursula von der Leyen să nu fi fost cea mai bună soluție ci doar cea mai potrivită politic?
PÂNĂ LA REFACEREA CAPITALULUI DE 
ÎNCREDERE PE CARE UE ÎL PIERDE ACUM
MAI ESTE CALE LUNGĂ!
SPER SĂ MĂ ÎNȘEL ...
   P.S. Orban Viktor se lăuda zilele trecute la lucrările grupului de la Vișegrad (V4) că în sfârșit statele componente ale acestei organizații au reușit să-și impună punctul de vedere în Europa: să ne întoarcem oare la ideile Austro Ungariei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu