Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 septembrie 2019

După ei, potopul!

   În ultima vreme, statul nostru scump, drag și iubit, condus de inepți consiliați de inepți și mai mari, a aruncat bani pe piață! A aruncat bani pe piață cam cum aruncă țiganii lăutarilor și maneliștilor pe la sindrofiile mai nou numite evenimente! Și românilor, cel puțin unora dintre ei, le-a plăcut!
   În realitate, omul de pe stradă simte că deși are mai mulți bani în buzunar poate cumpăra mai puțin, dar votantul pesede nu poate trece de calculul primar și nu poate înțelege că bani mai mulți nu înseamnă nimic și că importantă este puterea de cumpărare și nu numărul leilor din buzunar! 
   Nu poate și basta!
   Explicăm pe scurt, pentru uzul simpatizanților pesede cum stă treaba:
a) un cetățean are un venit de 100 de lei pe lună și o pâine costă 1 (unu) leu
b) un cetățean are un venit de 50 de lei și o pâine costă 1/4 lei (25 de bani)
   Cine câștigă mai bine? 
   Cetățeanul a sau cetățeanul b?
   Simpatizanții și votanții pesede în frunte cu vâlcov darius, teodorovici eugen și veorica țața vă vor spune convinși că cetățeanul a stă cel mai bine în afacerea asta dar ... un calcul simplu ne arată că în timp ce a poate cumpăra UNA SUTĂ PÂINI cetățeanul b poate cumpăra DOUĂ SUTE DE PÂINI!
   Simplu, nu?
   Cum s-a ajuns aici?
   Dacă vrei să vezi și să înțelegi este la fel de simplu!
   În timpul guvernării năstase multe case adrian, guvernul român a privatizat sectorul energetic și în special distribuția: au fost vândute hălci întregi din acest mamut de interes național unor italieni, unor cehi și unor nemți! Ce a urmat este bine știut: nimeni nu a mai investit nici un sfanț ori dacă a făcut-o nu a procedat conform promisiunilor publice din bani aduși ci din bani câștigați din mărirea prețurilor, adică din banii consumatorului final care a plătit absolut totul! Cu certitudine aceste contracte au fost opace, având părți oculte ca să nu zicem secrete, explicându-se astfel dificultatea altor jucători de a pătrunde pe piața distribuției (vezi cazul DIGI care a fost și mediatizat)!
   La ce a dus ingineria financiară marca năstase adrian + popescu dan ioan + tănăsescu mihai (vi-i mai amintiți?) adică prim ministru plus industrie plus finanțe? La ce a dus dragi susținători ai pesede-ului sub toate numele lui? 
   Păi ... hai să vedem: 
- România 122 EUR/MWh
- Ungaria 53 EUR/MWh
- Slovacia 46 EUR/MWh
- Cehia 46 EUR/MWh
România devenind în 2019 importator de electricitate, pentru prima dată în ultimii 15!

Vă rog să mă credeți că la Praga, Sofia, Budapesta sau Bratislava oamenii preferă să gătească ELECTRIC și să se încălzească ELECTRIC! Este mai comod și mai ieftin decât cu gaz iar statul chiar încurajează prin prețuri acest tip de consum al unui produs cu randament net superior altora!

Vreți să spuneți că ei nu au gaze, ca noi și că din cauza asta ...
Nu vă grăbiți: prețul gazelor românești tranzacționate pe Bursa Română de Mărfuri a ajuns în luna august la 106,8 lei/ MWh!
De la începutul anului, odată cu intrarea în vigoare a OUG 114/2018, preţul gazelor românești a fost în creştere, în timp ce indicele bursei de la Viena a scăzut constant.
   Prețul gazelor pe bursa românească a urcat de la 92 lei/MWh în luna ianuarie, când este cea mai mare cerere și, implicit, cel mai scump gaz, la 106,8 lei/MWh în luna august, când consumul este redus, așadar o creștere de 16% în doar circa jumătate de an cu consum în scădere! În același timp, gazele tranzacționate la Viena au început anul la 122 de lei pe MWh şi au scăzut cum era și normal, la 56 de lei în august.
   Cine se face vinovat pentru prețurile astea absurde? Să vedem deci ... toți producătorii de energie (electricitate sau petrol și gaze) acuză distorsiunile grave  pe care le-a creat pe piață OUG 114, aprobată de pesede, teodorovici eugen, vâlcov darius și măria sa, țața veorica plus chiriță mitică, fost sindicalist, fost vicepreședinte al comisiei de Industrii din Camera Deputaților!
   Nu vă bucurați, firmele din domeniul gazelor naturale (Transgaz de exemplu) nu au făcut nici ele investiții, așa că deși stăm cu curul pe o cantitate uriașă de gaze, noi depindem de importul de gaz rusesc, import care se poate opri oricând și în lipsa căruia, România țara cu gaze naturale dar fără spații de stocare pentru ele, riscă să dârdâie rău în orice iarnă vrea Moscova să închidă robinetul - Ucraina este un exemplu comod pentru modul în care își respectă rușii obligațiile contractuale!  
   Ω
   În concluzie: din cauza luminatei conduceri a pseudo stângii pesediste (indiferent de numele purtat de-a lungul timpului), românii și România au fost oaia de muls sau gâsca de jumulit a politicienilor veroși de tip năstase sau sereș codruț, popescu dan ioan sau viceguvernatorul BNR tănăsescu mihai, toți aceștia având în fața ochilor exemplul viu al a toate cunoscătorului iliescu ion! Educația de proastă calitate a dus la perpetuarea puterii infractorilor ce se declară de stânga și la spolierea populației și avuției naționale, imbecilii alegând un kil de zahăr sau o găleată în loc să se uite cu jind la cei care votează! Este timpul unei schimbări: O VOM AVEA?

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu