Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 septembrie 2019

Capul plecat ... sabia nu-l taie? (AUDIO)

   A trecut ceva timp de la abominabila întâmplare de la Caracal: nu, nu vă temeți, nu cade nimeni în plasa pseudo jurnaliștilor care în lipsă de idei și subiecte storc o întâmplare până ce simți că mortul a murit din nou! Nici gând, nenorocirea de la Caracal este doar un pretext pentru a aduce în discuție dorința de schimbare a statului român! 
   Sau lipsa dorinței de schimbare ...
   Așadar, toată lumea a fost oripilată de modul în care i-a vorbit victimei operatorul 112: ne-am închipuit că mai rău nu se poate! Dar ... dar în Sălaj, un alt operator 112 îi vorbește unei femei care sună să ceară ajutor într-un mod și mai revoltător și, o face în situația în care se știe că oamenii sunt cu ochii pe ei!
   Vă mai amintesc de cazul de la Galați, acela în care doi agenți de poliție nu au binevoit să coboare din mașina de serviciu, lăsând o persoană însângerată la voia întâmplării!
   Trebuie să ne amintim de bătaia luată de unii concetățeni în data de 10 august 2018!
   Să nu uităm de confiscarea numerelor de înmatriculare perfect valabile MxxEPSD, plăcuțe de înmatriculare ridicate proprietarului de drept în baza unui ordin dat de cineva, cuiva, cândva ...
   Hai să dăm o raită și prin cazul Colectiv și cei peste 60 de morți!
   Să aruncăm un ochi în spitale, acolo unde în scurtă vreme ministrul sănătății nu va mai intra decât cu riscul de a fi dat afară în șuturi!
   Să privim cu înțelegere procesele politicienilor și să avem înțelegere pentru lacrimile lui vosganian care au convins parlamentul să nu permită urmărirea penală, să ne gândim cu nostalgie la vremea în care un vâlcov darius o sfătuia pe țața veorica și să pricepem de ce procesul lui stagnează în continuare, să apreciem faptul că justiția este diferită pentru ei și pentru noi, fie că se numesc tăriceanu, vosganian, vâlcov sau cum a mai vrut mama lor și să ne intre o dată pentru totdeauna în cap de ce un judecător demisionar și gârbovan poate să demisioneze din starea de demisie și totul să fie foarte corect și, mai ales, imparțial!
   Apoi, cu cugetul liber, să apelăm poliția într-o situație de urgență și să înțelegem că „domnii” polițiști au exact regimul infirmierelor, asistentelor sau medicilor din spital, adică nu pot fi deranjați oricând: pricepem acum de ce sunt interzise descinderile de noapte, nu numai din grijă pentru bieții infractori ci mai ales din milă pentru destoinicii noștri polițiști care noaptea dacă nu urlă manele, își fac somnul de frumusețe!
   Dacă ne-am plictisit de aceste probleme devenite comune, să ne îndreptăm atenția cu duioșie către armata în care sunt astăzi mai mulți generali și colonei decât soldați!

   De ce am înșirat toate prostiile astea?
   De ce v-am reamintit de mândrul comandant de jandarmi care, îmbrăcat în uniforma-i albă ca un Stalin de operetă își mâna oamenii cu bastoane și gaze lacrimogene împotriva cetățenilor pașnici din Piața Victoriei?  
   De ce scol morții Colectivului din morți?
   De ce întreb fără perdea ce vină au mulguța și slugărel și ce. dan și dragnea și toți cei de până la ei indiferent de culoarea politică în starea de fapt din România de astăzi?
   
   Pentru că trebuie să ne limpezim gândurile odată pentru totdeauna și să înțelegem că am devenit robi în propria țară, că bugetarii au devenit stăpânii noștri indiferent de domeniul în care activează, de la serviciul semafoare și până la anaf, că primarii nu sunt aleși ca să ne slujească ci ca să-i slujim, etc, etc ...

   Ω

   De ce trebuie să muncești ca un sclav pentru ca guvernul, în goana-i după voturi să dea tichete de vacanță bugetarilor? 
   De ce ei au asigurate bonurile de masă și ceilalți nu? 
   De ce ei sunt siguri de pensii și ceilalți nu?
   De ce ei au toate sărbătorile libere și ceilalți nu?
   De ce ...
   De ce ...
   De ce ...
   Nu știm de ce?
   Ba da, știm: pentru că suntem suficient de moi încât să acceptăm această stare de lucruri! 
   Vom putea să ne arătăm nemulțumirea?
   Dacă da, se va schimba ceva: dacă nu ... 
CAPUL PLECAT SABIA NU-L TAIE!
NU-L TAIE DAR NICI BINE NU-I ESTE!

Un comentariu:

  1. I am refular visitor, һow are you everyboԁy?
    Thіs parɑgrapһ posted at this web paɡe is genuinely
    fastidious.

    RăspundețiȘtergere