Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 septembrie 2019

Otrăvirea fântânilor cu populism demagogic (AUDIO)

   Am ascultat, citit, văzut o știre care m-a siderat: teodorovici, acest Narcis, această prima dona a politicii social democrate românești, a propus nici mai mult nici mai puțin decât ca după ce partidul lui dracnea a pârjolit holdele, acum același partid dar al țaței veorica să otrăvească și fântânile! 
SĂ LE OTRĂVEASCĂ CU CEA MAI PERICULOASĂ OTRAVĂ POLITICĂ,
SĂ LE OTRĂVEASCĂ CU POPULISM DEMAGOGIC!
   Ei bine, propune dumnealui ca recalcularea pensiilor să se facă așa, pe genunchi, în speranța obținerii de voturi pentru țața care-i este șef și, eventual, pentru partidul aflat în evidentă dezagregare până la viitoarele alegeri! Da, Narcisul pesedeilor propune nici mai mult nici mai puțin decât ... dar să-l cităm pe corifeul finanțelor românești ...

   „Am să-i ridic colegului meu (ministrul Muncii) o provocare foarte, foarte mare. Este o provocare pe care o să o ridic aici. Când se termină recalcularea pensiilor? În 2021. Haideți să facem așa, fiecare dintre dumneavoastră așteptați o recalculare, pensionarii, în general, așteaptă o recalculare. Spunem această grupă de pensii până la ... va avea o majorare de pensii x la sută, cealaltă grupă va avea un alt gen de majorare.

   Atunci putem aplica o sumă forfetară, adică să dăm de exemplu unui pensionare suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corectă, dar nu aștept până în 2021 și dau astăzi 150 de lei, adică un procent din suma pe care o anticipez a fi dată în 2021 și o dăm astăzi.

   În 2021, când se termină recalcularea vedem cum a fost, dacă a fost sau nu corectă suma. Dacă e mai mult, îi dăm diferența omului, dacă e mai puțin, vedem ce facem atunci. Dar să primiți din timp pentru că oamenii trăiesc astăzi.

Avem o obligație față de dumneavoastră care ați muncit. Noi avem ce avem pentru că dumneavoastră ați muncit. Și hotelurile de la mare sunt construite pe munca dumneavoastră. Înainte de '89 lucram cu toții, banii la grămadă și statul făcea investiții, dar lumea uită, tinerii uită și pe lângă dumneavoastră nu trec cu respectul cuvenit”
!!!

   Bineînțeles că am mai reparat pe ici, pe colo textul ministrului (sau președintelui executiv?) pentru că acum nu râdem de derapajele lingvistice ci plângem din cauza gravității situației!
   Așadar, dacă lăsăm la o parte prostiile de exprimare, rămânem cu o propunere care mă face să mă ia frigul:
pesede-ul CARE ABIA MAI ARE BANI DE AZI PE MÂINE, ESTE GATA SĂ NE 
ÎNDATOREZE ȘI MAI RĂU ÎN DISPERATA CĂUTARE DE VOTURI! 
   Este jenant de-a dreptul discursul populisto comunist al Narcisului de la finanțe, este penibil modul în care este adusă în discuție perioada ante `89 și fluturarea anilor tinereții în fața ochilor amintirii unor oameni pe care regimul comunist i-a muncit ca pe robi și i-a înfometat ca pe deportații din lagărele naziste sau sovietice! 
   Dar asta nu contează, teodoroviciul face campanie așa cum știe el, din fotoliul de ministru al finanțelor! Pentru cine nu înțelege, iată traducerea discursului contabilului de asociație de locatari:
   „Noi vă dăm acum, în avans niște bani pe care voi nu sperați să-i vedeți iar voi, ne dați voturile voastre pentru că dacă noi nu rămânem la guvernare, vine opoziția aia rea, vândută străinătății, opoziția aia care-l susține pe neamțu` care ne vinde copiii și opoziția nu o să vă mai dea nimic ba, chiar mai mult, o să vă pună botnițe și o să vă taie pensioarele voastre amărâte de fraieri care ne-ați tot votat și va-ți ales cu praful de pe tobă! Și dacă nu vă păcălim și nu ne votați, măcar agățăm un bolovan de gâtul viitoarei puteri, pentru că interesul nostru nu este bunăstarea voastră și a țării ci a noastră a conducerii pesede și a oamenilor noștri de casă: la nevoie vindem și rezerva de aur a 
BNR-ului care-i și a voastră și a țării, așa să știți ...”
   Puteți să nu credeți, dar calculul pesede-ului acesta este!
   Și, pentru a ajunge în situația de a guverna ascunzându-și prostiile monumentale deja făcute sunt dispuși să facă orice, absolut orice! 
   Calculul rece al neputincioșilor de la guvernare nu vede un viitor acestei țări în lipsa feudalismului pseudo democratic instaurat de 
pesede-ul fost pecere, așa că ei sunt gata să distrugă tot dacă nu vor fi el acolo să profite de plăcerile perverse ale puterii! Oricând parlamentarii pesede pe care nici ponta nici alde și nici măcar maghiarii nu-i vor alături de ei, sunt pregătiți să distrugă nu doar prezentul ci și viitorul generațiilor chiar încă nenăscute ale României: dacă nu este adevărat ceea ce spun eu aici, atunci explicați-mi de ce păcăliciul finanțelor pesediste nu le explică pensionarilor 
CĂ MĂRIREA VENITURILOR ÎN MOD ADMINISTRATIV 
(fără o bază în economia reală adică fără o creștere economică adevărată și sănătoasă)  
DUCE LA INFLAȚIE!

CĂ MĂRIREA VENITURILOR GRUPURILOR NE PRODUCTIVE ALE SOCIETĂȚII DUCE LA CREȘTEREA 
CONSUMULUI DE BUNURI CARE TREBUIESC IMPORTATE ÎN LIPSA CREȘTERII ECONOMICE SĂNĂTOASE ȘI 
DURABILE EXPRIMATE PRIN PRODUCȚIA DE BUNURI VANDABILE, EXPORTABILE, PROFITABILE!

CĂ BANII ASTFEL ARUNCAȚI PE PIAȚĂ SE DUC PRIN INTERMEDIUL MAGAZINELOR 
ÎN BUZUNARELE IMPORTATORILOR CARE-I TRIMIT ÎN STRĂINĂTATE ÎN SCHIMBUL 
BUNURILOR IMPORTATE, HRĂNIND ALTE ECONOMII ȘI SĂRĂCIND-O PE CEA AUTOHTONĂ!

CĂ A FOST SUFICIENT DISCURSUL LUI tÂNDALĂ FINANȚISTUL PENTRU 
CA IMPORTATORII ȘI MAGAZINELE SĂ TREACĂ DEJA LA PREGĂTIREA NOILOR PREȚURI?

CĂ ACUM DOI ANI UN PACHET DE UNT COMUN COSTA ÎNTRE 4 ȘI 5 LEI PENTRU 
CA ACUM SĂ COSTE 10 LEI? 

CĂ EI, CEI CU PENSII AȘA ZIS „MĂRITE” SUNT PĂCĂLIȚII, CĂ EI RESIMT CEL MAI PUTERNIC 
ERODAREA MONEDEI NAȚIONALE ȘI CĂ EI, CU VOTUL LOR DAT PROSTEȘTE pesede-ULUI 
DISTRUG VIITORUL COPIILOR ȘI NEPOȚILOR LOR PE CARE, ÎN CEL MAI FERICIT CAZ ÎN GONESC DIN ȚARĂ!

   Asta trebuie să afle pensionarii, asta și că își vând copiii și nepoții pentru un „kil dă zahăr și unu` dă oloi”! 

   Ω

   În loc să se retragă de la guvernare, pesede-ul și-a activat armata de clone de pe rețelele de socializare în speranța că mai poate salva ceva în ceasul al 13-lea!
   Dar nu mai pot face nimic, nimic altceva decât să desăvârșească distrugerea începută cu tentativa de salvare a celui mai iubit ocnaș al patriei!
   Le mai pot spune ceva?
   Da ...
VEDEA-V-AȘ LÂNGĂ ȚĂRĂNIȘTI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu